Η Νόνη Δούνια όταν ήταν στην κορυφή είπε τέρμα: Η πολιτική και το όχι στην επιθυμία του συζύγου της

Τζένη Ντεμιράι
Η Νόνη Δούνια όταν ήταν στην κορυφή είπε τέρμα: Η πολιτική και το όχι στην επιθυμία του συζύγου της

Στόχος της Νόνης Δούνια για την επόμενη σεζόν δεν είναι να βρεθεί ξανά σε κάποιο τηλεοπτικό πάνελ, αλλά να καταφέρει να δίνει το παρών στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου.

Κάνοντας μία αναδρομή στην επαγγελματική πορεία της Νόνης Δούνια, θα μπορούσε κανείς εύκολα να συμπεράνει ότι ανήκει στην κατηγορία των ατόμων που αγαπούν να καταπιάνονται με διάφορα πράγματα, τα όποια φέρνουν εις πέρας με απόλυτη επιτυχία.

Αυτό φαίνεται ότι συνδέεται με την άνεσή της να αποδέχεται τα λάθη της, να μην κολλάει σε τίποτα και να μη φοβάται τα ρίσκα. Αυτή η χαλαρή αλλά απόλυτα συνειδητοποιημένη στάση την οδηγεί ένα βήμα πριν την Ευρωβουλή, αφού είναι υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Η αποκάλυψη της Νόνης Δούνια για την πάθησή της και το δίλημμα πριν την εγχείρηση στην καρδιά

https://www.instagram.com/p/C4zv0CIogNQ/

Για να φτάσει, όμως, εκεί η Νόνη Δούνια αγωνίστηκε πρώτα μέσω του αθλητισμού κάνοντας πρωταθλητισμό στην κολύμβηση με την ομάδα του Εθνικού Πειραιά και στην υδατοσφαίριση με την ομάδα του Αθλητικού Ομίλου Καστέλλας. Στη συνέχεια, μέσω του μόντελινγκ συμμετέχοντας στα καλλιστεία του 1996 όπου στέφθηκε Β' Σταρ Ελλάς, αλλά και μέσω της τηλεόρασης, όπου ασχολήθηκε με την υποκριτική και παρουσίαση.

Τελευταία της δουλειά είναι στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα», στην οποία συμμετέχει την τρέχουσα σεζόν.

Στόχος της όμως για την επόμενη σεζόν δεν είναι να βρεθεί ξανά σε κάποιο τηλεοπτικό πάνελ, αλλά να καταφέρει να βρίσκεται στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου.

Βρισκόμενη καλεσμένη στην εκπομπή The 2night Show, η Νόνη Δούνια μίλησε για την επιθυμία της να προσφέρει στην κοινωνία μέσω της πολιτικής, για την πορεία της στη μόδα και την τηλεόραση αλλά και για την οικογένειά της.

Η Νόνη Δούνια και η πορεία της στην πολιτική

Για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές στις οποίες είναι υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία ανέφερε ότι είναι έτοιμη να δώσει τον αγώνα της και να κάνει το καλύτερο που μπορεί. «Δεν είμαι ένας άνθρωπος που εγκαταλείπει, είμαι ένας άνθρωπος που επιμένει και δίνει τον αγώνα του», είπε χαρακτηριστικά.

«Άμα ο καθένας από εμάς που αρχίζει και γκρινιάζει και παραπονιέται για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μας στην κοινωνία και δεν θέλει να συμμετέχει κι αυτός από την πλευρά του στα κοινά έτσι ώστε να αλλάξει αυτά που τον ενοχλούν, δεν έχουμε καμία σωτηρία», τόνισε.

Η Νόνη Δούνια υπήρξε βουλευτής την τετραετία 2019-2023. Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2019 εξελέγη βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων με τη Νέα Δημοκρατία, όντας η πρώτη γυναίκα βουλευτής της ΝΔ στον Πειραιά. Για την περίοδο αυτή ανέφερε «Ίσως να έχω βελτιώσει την ποιότητα ζωής έστω και ενός ανθρώπου. Αυτό για εμένα είναι κέρδος, είναι νίκη, κατάκτηση. Νιώθω ότι το έχω κάνει αυτό και κοιμάμαι ήσυχη τα βράδια».

https://www.instagram.com/reel/C5z6k1LI7go/

Έπειτα πρόσθεσε ότι «Έχουμε μία τάση να τσουβαλιάζουμε τους ανθρώπους σε όλους τους χώρους. Όμως, όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν πορευόμαστε όλοι σε κάθε χώρο που μπαίνουμε με τον ίδιο τρόπο. Δεν νομίζω να υπήρξε άλλος βουλευτής που να έκανε τόσες παρακολουθήσεις νομοσχεδίων και επιτροπών όσες έκανα εγώ».

Για τις εκλογές του 2023, στις οποίες δεν κατάφερε να επανεκλεγεί τόνισε ότι στεναχωρήθηκε όχι για το αποτέλεσμα αλλά «για τους ανθρώπους που δεν ήταν δίπλα μου. Για τους ανθρώπους που πίστευα ότι θα ήταν μαζί μου και θα με στήριζαν στα δύσκολα και δεν είναι. Οι δύσκολες στιγμές στη ζωή μου υπήρξαν πάντοτε ξεκαθαρίσματα».

«Πρακτορεία μου έλεγαν μήπως θέλω να φτιάξω τη μύτη και τους έλεγα όχι»

Η 52χρονη πολιτικός μίλησε και για την περίοδο που εργαζόταν ως μοντέλο, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «Τότε η τάση ήταν οι γαλλικές μύτες, να είναι λίγο Barbie στην ομορφιά. Αλλά ήταν λίγες εκείνες που είχαν κάτι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Μόλις πήγαινα στα πρακτορεία μου έλεγαν μήπως θέλω να φτιάξω τη μύτη και τους έλεγα όχι».

«Σταμάτησα στο πικ της καριέρας μου. Ήταν μια περιορισμένη αγορά και μετά επαναλαμβάνεσαι. Γιατί να φθαρείς; Να λύσεις το πρόβλημα της ζωής σου, καμία δεν το έλυσε. Μέσα στη δεκαετία που θα δουλέψεις είναι καλά τα χρήματα. Αλλά δεν νομίζω ότι κάποια από εμάς εκείνης της εποχής δούλεψε ώστε να μην ξαναδουλέψει. Είναι μια δημιουργική δουλειά γιατί γνωρίζεις πολύ κόσμο και ταξιδεύεις. Το θεωρώ πλούτο», συμπλήρωσε.

Η ανανέωση όρκων με τον σύζυγό της

Η Νόνη Δούνια παντρεύτηκε το 2004 τον Κυριάκο Μουρατίδη, με τον οποίο έχει αποκτήσεις δύο παιδιά, τον Στάθη και την Ρία. Μιλώντας στον Γρηγόρη, η Δούνια ανέφερε ότι ο σύζυγός της επιθυμεί να ανανεώσουν τον γάμο τους με ένα πάρτι, αλλά εκείνη το αποφεύγει. «Θέλει ο σύζυγός μου να κάνουμε ανανέωση γάμου αλλά εγώ δεν θέλω. Θέλει να κάνουμε ένα πάρτι όπως τους είχαμε καλέσει τότε, ζευγαρωμένους όπως ήταν τότε αλλά δεν γίνεται», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «Δεν είχα ονειρευτεί ποτέ γάμο. Δεν ήμουν από τις γυναίκες που ήθελα να βάλω νυφικό. Αυτό γεννήθηκε γνωρίζοντας αυτόν τον άνθρωπο. Δεν είναι ότι ξύπνησε το μητρικό μου ένστικτο ή ήρθε η σωστή ηλικία. Ήμουν χορτασμένη με τα νυφικά λόγω δουλειάς. Στο μυαλό μου υπήρχε ότι θα ήθελα να κάνω οικογένεια αλλά χωρίς να υπάρχει πίεση. Ο άντρας μου είναι άντρας. Μιλάει με τις πράξεις του και όχι με τα λόγια».

201806091523000.IMG_2630.jpg
14220958

Η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ παραδέχτηκε ακόμα ότι «έχω πολλά ελαττώματα. Είμαι ισχυρογνώμων, είμαι ένας άνθρωπος που δεν αλλάζω εύκολα τη γνώμη μου. Μου αρέσουν πολύ οι ελευθερίες και οι ανεξαρτησίες μου και δεν είναι εύκολο για έναν άντρα να το δεχτεί. Σε ένα ζευγάρι είναι ωραίο να σέβεται ο ένας τις ελευθερίες του άλλου. Όλος αυτός ο ψυχαναγκασμός του να ελέγχω τον άλλον, δεν μου αρέσει. Είναι ωραίο ο άνθρωπος που είστε μαζί να παραμένει ο ίδιος όπως τον γνώρισες. Αγαπάμε τον άνθρωπο με τον χαρακτήρα του, όπως είναι».

«Είμαστε μαζί σου» είπαν Τσουρός-Βαλαβάνη στη Νόνη Δούνια μετά την υποψηφιότητα στις Ευρωεκλογές

Πηγή κεντρικής εικόνας: @ant1tv