Το τραγούδι για τα Τέμπη, η συγκίνηση της Τουμασάτου και η ανάρτηση του συζύγου της Αθηνάς Κατσάρα

Γεωργία Βλαχοπούλου
Το τραγούδι για τα Τέμπη, η συγκίνηση της Τουμασάτου και η ανάρτηση του συζύγου της Αθηνάς Κατσάρα

«Θα στείλω όταν φτάσω» λέγεται το τραγούδι για τα Τέμπη που η Μαριάννα Τουμασάτου μαζί με άλλους ηθοποιούς κυκλοφόρησαν γεμάτοι συγκίνηση.

Η Ημέρα της Μητέρας γιορτάστηκε στις 12 Μαΐου, σύμφωνα με το έθιμο και όλες οι μαμάδες στη χώρα μας δέχθηκαν λουλούδια, δώρα και «χρόνια πολλά» από τα παιδιά τους. Αυτή η μέρα όμως, ήταν πολύ διαφορετική για τον Νίκο Ζήση, τον σύζυγο της Αθηνάς Κατσάρα, ο οποίος ταξίδευε μαζί με εκείνη στο μοιραίο τρένο που συγκρούστηκε στα Τέμπτη, στις 28 Φεβρουαρίου το 2023.

Συγκλονιστική η Μαρία Καρυστιανού ξανά στην Ευρωβουλή: Τι κατάφερε και η αντίδραση του Twitter/X

H συγκινητική ανάρτηση για τη Γιορτή της Μητέρας από τον σύζυγο της Αθηνάς Κατσάρα

Ο Νίκος Ζήσης ήταν τυχερός και σώθηκε, η σύζυγός του ωστόσο, όχι. Έτσι, ο ίδιος εδώ κι έναν χρόνο, όπως και όλοι οι συγγενείς των θυμάτων αναζητά δικαίωση για τάνθρωπό του. Όμως, δεν είναι μόνο αυτό, αφού ο Νίκος Ζήσης είχε απόκτήσει έναν γιο με τη σύζυγό του, τον Χρήστο, τον οποίο πλέον μεγαλώνει μόνος του.

Έτσι λοιπόν, έκανε μια ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση στο προφίλ του στο Instagram, με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας για την σύζυγό του.

Εγώ πάντα θα του μιλάω για σένα, πάντα θα του λέω πόσο τον λάτρευες, πόσο τρυφερά τον αγκάλιαζες και πόσο γλυκά τον φιλούσες. Η ανιδιοτελής αγάπη της μάνας δεν χάνεται, θα υπάρχει μέσα του και πίστεψε με όταν μεγαλώσει θα είναι πολύ περήφανος που είχε εσένα μαμά. Happy Mothers Day, Happy Angel Mom day.

https://www.instagram.com/p/C62ew5DiN2q/

Στη συνέχεια, έκανε και μια ανάρτηση για την μητέρα του, η οποία έχει φύγει και αυτή από τη ζωή.

«Σου είχα θυμώσει όταν έγινε όλο αυτό με την Αθηνούλα μου. Έλεγα γιατί δεν μας έσωσες και τους δυο και με αφήσατε σχεδόν μόνο… Η αλήθεια είναι ότι αν μια "μάνα του ουρανού" είχε την επιλογή να σώσει κάποιον, θα ήταν το παιδί της. Για το μόνο πράγμα που θα καυχιέμαι μια ζωή χωρίς δεύτερη σκέψη, είναι ότι με μεγάλωσε μια μάνα σαν εσένα, που θα ήθελε κάθε παιδί να έχει. Σ' ΑΓΑΠΩ … Να την προσέχεις εκεί ψηλά» έλεγε στη λεζάντα της φωτογραφίας που δημοσίευσε με την μαμά του.

https://www.instagram.com/p/C63emcCqmvd/

Ο Νίκος Ζήσης όλον αυτόν τον 1 χόνο που έχει περάσει από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, δεν έχει ξεχάσει τη συζυγό του. Σχεδόν όλες του οι αναρτήσεις έχουν λόγια και αναμνήσεις για την Αθηνά του αλλά και φωτογραφίες με εκείνη και τον γιο τους.

Το τραγούδι για τα Τέμπη και η συγκίνηση της Τουμασάτου

Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε και ένα τραγούδι - αφιέρωμα για τα θύματα των Τεμπών με τη συμμετοχή φοιτητών υποκριτικής και γνωστών ηθοποιών, ανάμεσα στους οποίους είναι η Μαριάννα Τουμασάτου, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, ο Αντώνης Λουδάρος αλλά και ο ηθοποιός Θοδωρής Ελευθεριάδης, γιος της Μαρίας Εγούτ, θύματος των Τεμπών.

Τίτλος του τραγουδιού είναι το «Θα στείλω όταν φτάσω» και όπως γράφει η στιχουργός Βάσια Αργέντη: «Αυτός είναι τίτλος του τραγουδιού-αφιερώματος στα θύματα των Τεμπών. Ένα τραγούδι ταξίδι στις ψυχές, στη δικαίωση που αναζητούν , στον πόνο, στη ζωή αυτών που χάθηκαν , στη ζωή εκείνων που έμειναν, που πονούν και θρηνούν αδιάλειπτα. Αυτή την απώλεια την κλάψαμε όλοι, την νιώσαμ , την μοιραστήκαμε είτε ως γονείς, είτε ως παιδιά, ως αδέρφια, ως φίλοι, είτε απλώς ως άνθρωποι γνωστοί και άγνωστοι. Κι εδώ, σε αυτές τις νότες, σε αυτές τις λέξεις, σε αυτές τις αναπνοές, την κλαίμε, την ψιθυρίζουμε, την φωνάζουμε όλοι μαζί την απώλεια και το άδικο που την χαρακτηρίζει. Δηλώνουμε με τον δικό μας τρόπο παρόντες. Παρόντες και πλάι στον πόνο των ψυχών που φύγαν και αυτών που μείναν. Χέρι, χέρι λοιπόν σε αυτήν την οδυνηρή διαδρομή».

Διαβάζοντας και τραγουδώντας τους στίχους όλοι οι συμμετέχοντες έδειχναν, όπως φαίνεται και παραπάνω από το βίντεο ιδιαίτερα συγκινημένοι.

Η Μαριάννα Τουμασάτου μάλιστα, ανοίγοντας το συγκεκριμένο act δάκρυσε λέγοντας «Μην κλαις μαμά... κοίτα στις χούφτες μου έχω φυλάξει λίγο ήλιο».

toymasatoy.png

Και ποιος δεν θα το έκανε σκεφτόμενος τα 57 θύματα και τις οικογένειες που άφησαν πίσω. Άλλωστε, οι περισσότεροι από αυτούς ήταν νέα παιδιά, φοιτητές που επέστρεφαν στην Θεσσαλονίκη για τις σπουδές τους μετά το 3ήμερο της Καθαράς Δευτέρας το 2023 και κάθε γονιός, όπως είναι και η Μαριάννα Τουμασάτου, δεν θα μπορούσε να μην δακρύσει στη σκέψη και μόνο του να βρίσκεται στη θέση των γονιών των θυμάτων.

Οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών υπό την πρόεδρο του συλλόγου τους, Μαρίας Καρυστιανού - μητέρας της Μαρθής, που ήταν ανάμεσα στα θύματα - έχουν φτάσει μέχρι στιγμής ακόμα και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ζητώντας την άρση της βουλευτικής ασυλίας πολιτικών προσώπων και στις 18 Μαρτίου η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έλαβε την απόφαση να παραμείνει ανοιχτή η αναφορά, γεγονός που ερμηνεύτηκε ως μία πρώτη «νίκη». O αγώνας για τη δικαίωση των ανθρώπων τους και τα αίτια της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη δυστυχώς, είναι ακόμα μακρύς.

04627397-maria-karystianou.jpeg