Η Γκερέκου μίλησε για την απώλεια του Βοσκόπουλου & τον «βρώμικο» πόλεμο που δέχθηκε στην πολιτική

Τσακιρίδου Χριστίνα
Η Γκερέκου μίλησε για την απώλεια του Βοσκόπουλου & τον «βρώμικο» πόλεμο που δέχθηκε στην πολιτική

Η Άντζελα Γκερέκου μίλησε στη Νίκη Λυμπεράκη για τη ζωή με τον Τόλη Βοσκόπουλο, την πολιτική, τη μητρότητα αλλά και την επιστροφή της στο θέατρο. Τα νέα πλάνα από το σπίτι στην Κέρκυρα.

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Άντζελα Γκερέκου στη Νίκη Λυμπεράκη και στην εκπομπή του MEGA, «Μεγάλη Εικόνα».

Η πρόεδρος της ΕΟΤ και ηθοποιός συνάντησε τη δημοσιογράφο στη γένετειρα και «φωλιά» της, την Κέρκυρα και αποκάλυψε πολλά. Αναφέρθηκε μάλιστα στον πόλεμο που δέχθηκε όταν ήταν υποψήφια βουλευτής, στην αυτοβιογραφία του αγαπημένου της Τόλη, αλλά και στην κόρη τους Μαρία και στο πώς οι δύο γυναίκες διαχειρίστηκαν την απώλειά του.

Το νέο look της Άντζελας Γκερέκου ως αληθινή πριγκίπισσα και ο ρόλος έκπληξη ως Σίσσυ

Η Άντζελα Γκερέκου υποδέχθηκε τη Νίκη Λυμπεράκη στο σπίτι της στην Κέρκυρα

Η πρωταγωνίστρια της σειράς «Η Γη της ελιάς» υποδέχθηκε τη Νίκη Λυμπεράκη στο σπίτι της, το οποίο βρίσκεται στο ιστορικό Λιστόν και εξήγησε πως στο συγκεκριμένο χώρο έχει αμέτρητες αναμνήσεις από τη ζωή με τον Τόλη Βοσκόπουλο και την κόρη τους, Μαρία. Άλλωστε αυτό το διαμέρισμα στο κέντρο της Κέρκυρας το απέκτησε πριν 25 χρόνια, όταν γνώρισε τον τραγουδιστή.

Απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το εάν ενοχλείται όταν τη ρωτούν διαρκώς για τον αείμνηστο τραγουδιστή η Άντζελα Γκερέκου εξήγησε πως το μόνο της πρόβλημα είναι ότι δεν βρίσκει τις κατάλληλες λέξεις για να περιγράψει όλα όσα έζησε με τον άντρα της ζωής της.

«Σε αυτό το σπίτι ζήσαμε με τον Τόλη από την αρχή της γνωριμίας μας και του γάμου μας, 25 ολόκληρα χρόνια. Δεν είναι ότι με ενοχλεί που με ρωτάνε οι δημοσιογράφοι για εκείνον αλλά μου είναι δύσκολο κάθε φορά να βρω τις κατάλληλες λέξεις για να τον περιγράψω. Είμαι ευγνώμων που τον γνώρισα και έκανα αυτή την πορεία μαζί του στη ζωή», είπε αρχικά η Άντζελα Γκερέκου.

H απώλεια του Τόλη Βοσκόπουλου και η βιογραφία του

Λίγο αργότερα η «γαλανομάτα μάγισσα» όπως την αποκαλούσε ο Τόλης Βοσκόπουλος μίλησε για εκείνον και τη βιογραφία του την οποία είχε ξεκινήσει πριν πεθάνει, γράφοντας σχεδόν 80 σελίδες και διηγούμενος τη ζωή του από τα παιδικά του χρόνια, έως τα πρώτα χρόνια στο θέατρο και το τραγούδι. Όπως μας αποκάλυψε η Άντζελα Γκερέκου, της είχε ζητήσει να την ολοκληρώσει, αν εκείνος δεν τα κατάφερνε. Κάτι που υποσχέθηκε πως θα το κάνει στο μέλλον, μόλις βρει την ιδέα, την ηρεμία και την έμπνευση για ένα τόσο μεγάλο έργο.

https://www.instagram.com/p/C61fvpSoj92/

«Ο Τόλης είχε ξεκινήσει να γράφει την αυτοβιογραφία του, είχε γράψει περίπου 80 σελίδες. Είχε ξεκινήσει από τον διωγμό των γονιών του από τη Μικρά Ασία και έφτασε μέχρι τα πρώτα χρόνια της ενασχόλησής του με το θέατρο. Λυπάμαι πολύ που δεν ήθελε από κάποιο σημείο και μετά να το συνεχίσει. Μου εμπιστεύτηκε να την ολοκληρώσω εγώ», εξομολογήθηκε η Άντζελα Γκερέκου.

Μαρία Βοσκοπούλου & Άντζελα Γκερέκου είναι αχώριστες και έχουν το πιο φιλόξενο σπίτι

Αναφερόμενη στις δύσκολες στιγμές που βίωσε μετά τον θάνατο του τραγουδιστή η Άντζελα Γκερέκου παραδέχθηκε πως το πρώτο διάστημα δεν άντεχε να ακούει τραγούδια του συζύγου της ή να τον βλέπει στην τηλεόραση.

«Βίωσα πολύ δύσκολα την απώλειά του. Από μικρή δεν μπορούσα να συμβιβαστώ με την απώλεια αγαπημένων ανθρώπων. Δεν μπορώ να πω ότι συμφιλιώθηκα, σαν να φιλιώνεις με αυτό, σαν να ζεις με αυτό. Η σχέση και μετά τον θάνατο διαμορφώνεται και εμπλουτίζεται και είναι σαν να τον γνωρίζω καλύτερα. Κατά έναν τρόπο, ζεις μια συνέχεια της γνωριμίας, της σχέσης και της επαφής με την ψυχή που αγάπησες, που ζήσατε μαζί και δημιουργήσατε. Στην αρχή δεν μπορούσα να ακούσω τραγούδι, να δω εικόνα του, τίποτα. Ήταν πολύ δύσκολα. Μετά από ένα διάστημα, λέω τι ωραία, υπάρχει, τον βλέπω. Νοσταλγείς, συγκινείσαι».

Η Νίκη Λυμπεράκη επισήμανε πως σε παλαιότερη συνέντευξή της η ηθοποιός είχε τονίσει πόσο πολύ φοβάται την απώλεια των αγαπημένων της προσώπων.

«Από μικρή είχα έναν φόβο με τον θάνατο, με την απώλεια αγαπημένων προσώπων. Δεν μπορούσα να συμβιβαστώ. Πλέον έχω μάθει να ζω με την απώλεια, καταφέρνεις να μαθαίνεις καλύτερα τον άλλο σκεπτόμενη πράγματα από το παρελθόν. Το θέμα είναι να περάσεις ένα μήνυμα και στο παιδί σου ότι προχωράς, γιατί και η κόρη μου πέρασε πολύ δύσκολα με την απώλεια του πατέρα της», παραδέχθηκε Άντζελα Γκερέκου.

https://www.instagram.com/p/ChR8khSIHHw/

Η Μαρία Βοσκοπούλου όσο μεγαλώνει μοιάζει όλο και περισσότερο με τον μπαμπά της Τόλη Βοσκόπουλο

Η Άντζελα Γκερέκου μίλησε στη δημοσιογράφο για την ψυχοθεραπεία και εξήγησε με ειλικρίνεια τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να συμβουλευτεί ειδικό, μια απόφαση που δεν μετάνιωσε ποτέ.

«Ο πατέρας μου ήταν υπερπροστατευτικός. Χρειάστηκε να το αναλύσω αυτό αργότερα και σε σχέση με εμένα και με τους άλλους. Μπήκα στη διαδικασία της ψυχοθεραπείες γιατί ήθελαν να ανακαλύψω πράγματα που θα με βοηθήσουν να ανακαλύψω πρώτα εμένα και μετά τους άλλους».

«Προσπαθήσαμε να μεγαλώσουμε τη Μαρία με έναν πολύ γήινο τρόπο»

Μιλώντας για την κόρη της, Μαρία Βοσκοπούλου η Άντζελα Γκερέκου εξομολογήθηκε: «Σίγουρα έκανα λάθη σαν μαμά. Προσπάθησα να είναι όσο καλύτερη μπορούσα. Η πολιτική με στέρησε από τη Μαρία αλλά ίσως της έδειξα και ένα άλλο κομμάτι, μιας γυναίκας δυναμικής που πάλεψε για να κερδίσει πράγματα, να σταθεί επάξια απέναντι στους ρόλους ευθύνης που είχε.. Αυτό είναι ίσως ένα δείγμα μιας γυναίκας που ενδεχομένως τη βοηθήσει ναι αισθανθεί κι εκείνη ότι στη ζωή μας πρέπει να κερδίζουμε τα πράγματα μόνοι μας, με τη δουλειά μας, χωρίς να μας χαρίζονται πράγματα».

Και πρόσθεσε: «Για όλα τα παιδιά που γεννιούνται με γονείς που έχουν καριέρες έκθεσης είναι ένα βάρος το επώνυμό τους. Προσπαθήσαμε να μεγαλώσουμε τη Μαρία με έναν πολύ γήινο τρόπο. Πολύ Κέρκυρα, πολύ φύση, γη, κτήμα... Χαίρομαι και το αναγνωρίζω στη Μαρία ότι προσπαθεί να μη χρησιμοποιεί τα ονόματά μας. Στο σχολείο πολλές φορές το έκρυβε».

Άντζελα Γκερέκου: «Είναι κρίμα να αλλοιώνουμε το πρόσωπό μας, μέτρον άριστον με τις αισθητικές επεμβάσεις»

Αναφερόμενη στις αισθητικές επεμβάσεις και στη φθορά του χρόνου η Άντζελα Γκερέκου εξήγησε πως είναι κατά της υπερβολής δηλώνοντας: «Καταρχήν είμαστε σε ένα χώρο που είναι πολύ παλιός, είδες πόσο όμορφος είναι; Όταν το σεβαστείς λοιπόν το χρόνο και αυτό που δημιουργεί ο χρόνος, είτε είναι σπίτι είτε ένα πρόσωπο ή οτιδήποτε, νομίζω όταν το κάνεις με αγάπη αποκτά μια άλλη γοητεία. Δεν είναι η φρεσκάδα, δεν είναι το αρυτίδιαστο, δεν είναι το τέλειο αλλά ποτέ δεν είμαστε έτσι κι αλλιώς τέλειοι..Νομίζω ότι αποκτά μια άλλη πατίνα αυτή η διαδικασία του χρόνου. Αν λοιπόν καταφέρουμε να αγαπήσουμε αυτό που συμβαίνει και να το κρατήσουμε και να σκεφτούμε ότι όσο μεγαλώνουμε ζούμε και περισσότερο, ο χρόνος είναι απλά μια ηλικία ένας αριθμός που έχει να κάνει πραγματικά με το πώς εμείς νιώθουμε αυτή τη δύναμη της ζωής μέσα μας».

Η φιλία του Βοσκόπουλου με τη Ρένα Βλαχοπούλου και η αγάπη για την μαγειρική

Κατά τη διάρκεια της βόλτας της με τη Νίκη Λυμπεράκη στο κέντρο της Κέρκυρας η Άντζελα Γκερέκου αναφέρθηκε στη φιλία του Τόλη Βοσκόπουλου με τη Ρένα Βλαχοπούλου και στην αγάπη που της είχε λόγω κοινής καταγωγής από το νησί.

«Ήταν δεινή μαγείρισσα, νοικοκυρά. Αγαπημένο φαγητό του Τόλη ήταν τα σαλιγκάρια, τα οποία η Ρένα Βλαχοπούλου έφτιαχνε απίστευτα. Μόνο από εκείνη τα έτρωγε», δήλωσε η Άντζελα Γκερέκου.

Το φετινό καλοκαίρι η ηθοποιός θα κυκλοφορήσει το δικό της βιβλίο μαγειρικής, περιλαβάνοντας όλες τις κλασσικές συνταγές της Κέρκυρας, αλλά και εκείνες που η δική της μαμά, έφτιαχνε και συνεχίζει να φτιάχνει στο πατρικό τους κτήμα, έξω από την πόλη. Πλάνα από αυτό το κτήμα είδαμε και στην εκπομπή.

https://www.instagram.com/p/C1VVwtjIpcs/

Άντζελα Γκερέκου: «Δέχθηκα ανελέητο σεξιστικό πόλεμο, φτάσαμε στον «πάτο» με τον Τόλη»

Η Άντζελα Γκερέκου δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον πόλεμο που δέχθηκε όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική δηλώνοντας: «Όταν κατέβηκα στην πολιτική δέχθηκα ανελέητο σεξιστικό πόλεμο. Ήμουν η μοναδική γυναίκα στο ψηφοδέλτιο και οι γύρω μου ξέρουν. Τα χρησιμοποιούσαν όλα για να δημιουργήσουν έναν αρνητισμό, μια καχυποψία. Οι αντίπαλοί μου μοίρασαν φέιγ-βολάν στα χωριά με πιο αισθησιακές μου φωτογραφίες για να με πολεμήσουν αλλά τους γύρισε μπούμερανγκ. Αμέσως κατάλαβα ότι αυτός είναι ένας πολύ βρώμικος πόλεμος. Ο Τόλης ήταν πολύ περήφανος για μένα, θυμάμαι στην πρώτη μου ομιλία η οικογένεια ήταν στημένη στην τηλεόραση και παρακολουθούσε».

https://www.instagram.com/p/CkQCCMYISwa/

«Ακόμα και με την ιστορία με τον πόλεμο που δέχθηκε ο Τόλης, που παραιτήθηκα από το Υπουργείο. Τότε δεν μιλούσαμε για αυτή την ιστορία, τι να λέγαμε; Ένας λόγος ήταν για να αμαυρώσουν και τη δική μου εικόνα. Φτάσαμε στον πάτο αλλά ξανασηκωθήκαμε», τόνισε η Άντζελα Γκερέκου.

Για τα δεδομένα που επικρατούν στην εγχώρια πολιτική σκηνή η 65χρονη δήλωσε: «Δυστυχώς σήμερα επιλέγονται άνθρωποι στη δουλειά ή στην πολιτική βάσει του αριθμού των followers που έχει στα social media. Η πολιτική είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα και θα έπρεπε η επιλογή να γίνεται με άλλα κριτήρια. Για μένα είναι ένα είδος ύβρις, το να εκμεταλλεύεσαι τη διασημότητά σου, απέναντι σε αυτό που λέγεται κοινοβουλευτισμός, εκπροσώπηση της χώρας σου στο ελληνικό κοινοβούλιο. Πρέπει να είσαι ταγμένος για αυτή την αποστολή».

Πηγή κεντρικής: angela_gerekou