Τσάμπα το ξενύχτι: Γιατί βαρεθήκαμε στα φετινά βραβεία Emmy;

Τσάμπα το ξενύχτι: Γιατί βαρεθήκαμε στα φετινά βραβεία Emmy;

Μείναμε ξύπνιοι όλο το βράδυ με νύχια και με δόντια για να σας δώσουμε ανταπόκριση από τα φετινά βραβεία της τηλεόρασης. Ευτυχώς που δεν ξενυχτήσατε και εσείς, γιατί θα χάνατε τον ύπνο σας χωρίς λόγο.

Είναι κρίμα που δεν βλέπετε τι γίνεται στις διαφημίσεις γιατί θα είχατε την ευκαιρία να απολαύσετε όλους τους celebrity να μην μιλάνε μεταξύ τους και να κοιτάνε βαριεστημένα το κινητό τους είπε ο Jimmy Kimmel από τη σκηνή των Emmys κάνοντας τους διάσημους να κοκκινίσουν. Το θέμα ότι και εμείς που δεν ήμασταν live στα Emmys κάναμε ακριβώς το ίδιο καθ' όλη τη διάρκεια της τελετής. Κοιτάγαμε τα social media, τρώγαμε τίποτα να περάσει η ώρα και εν τέλει όσους καφέδες και να ήπιαμε μας πήρε ο ύπνος προτού ολοκληρωθεί η τελετή. Τι συνέβη όμως;

Προσωπικά, λατρεύω τις τελετές βραβείων. Από τα Mercury Prize Awards και τα BRITS μέχρι τα Bafta και τα Oscars ψοφάω για πόντιουμ, αρτίστες και βραβεία. Εκτιμώ ένα καλογραμμένο κείμενο ακόμα και αν το χιούμορ είναι κονσέρβας, ενθουσιάζομαι με μία cameo συμμετοχή ενός αγαπημένου διάσημου, χορεύω μαζί με το μουσικό νούμερο - γέφυρα στη μέση του show και παθιάζομαι με την επιτυχία ή την αποτυχία των αγαπημένων μου υποψηφίων. Το θέμα, λοιπόν, με τα φετινά Emmys ήταν ότι όλα ήταν υπερβολικά προβλέψιμα σε σημείο που σχεδόν δεν υπήρχε λόγος να τα δεις.

Από το κόκκινο χαλί όπου 8 στις 10 εμφανίσεις δεν ήταν καλοντυμένες, ούτε κακοντυμένες αλλά μάλλον άχρωμες, άοσμες και αδιάφορες η αίσθηση που είχε δημιουργηθεί ήταν ότι κάτι δεν πάει καλά. Ούτε ένα τεράστιο όνομα στο κόκκινο χαλί, ούτε ένα ενδιαφέρον ζευγάρι, ούτε μία ίντριγκα. Όλοι οι διάσημοι έμοιαζαν να τρέχουν να μπουν στην αίθουσα για να τελειώνουν μία ώρα αρχύτερα.

Μπήκαν τελικά μέσα. Ο Jimmy Kimmel έκανε ένα αστείο σκετσάκι με διάσημους φίλους του και ένα μονόλογο με καταψυγμένο, αλλά εύγευστο χιούμορ, αλλά δεν τραγούδησε. Τα βραβεία ξεκίνησαν να δίνονται στους συνήθεις ύποπτους ή στους πλέον αναμενόμενους νικητές (Modern Family στην κωμωδία και Homeland στο δράμα σάρωσαν) και η μοναδική έκπληξη της βραδιάς ήταν που ο κακομοίρης Jon Cryer από το Two and half men πήρε το βραβείο ερμηνείας απλά γιατί το Modern Family δεν είχε στην κατηγορία αυτή υποψήφιο. Οι λόγοι αποδοχής των βραβείων ήταν κατά κύριο λόγο εξαιρετικά βαρετοί και μόνο η χιουμοριστική ερμηνεία του "What makes you beautiful" των One Direction για το video ρετροσπεκτίβα στο Jimmy Kimmel είχε γέλιο και ενδιαφέρον για να σε βγάλει από το λήθαργο που κρατιόσουν για να μην πέσεις.

Αυτό που γράψαμε σε πέντε σειρές, λοιπόν, χθες το βράδυ ξεδιπλώθηκε σε μία τελετή σχεδόν τριών ωρών, οπότε καταλαβαίνετε ότι και με τσιμπιδάκια στα μάτια ήταν δύσκολα να κρατηθείς όρθιος τα ξημερώματα. Ό,τι και να λέμε βέβαια και του χρόνου θα ξαναδούμε Emmys και όλα τα άλλα βραβεία και απλά ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο γιατί θέλουμε να ζούμε το ψεύτικο έστω και μερικές ώρες και δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να το απολαμβάνουμε στα καλύτερα του ή στην υπερβολή του αν προτιμάτε. It's just fun.

Διαβάτε περισσότερα:
Βραβεία Emmy 2012: 5+1 εμφανίσεις που πόνεσαν τα μάτια μας στο κόκκινο χαλί
Βραβεία Emmy 2012: Οι 10 καλοντυμένες κυρίες που έκλεψαν όλα τα βλέμματα