Και ο μπάτλερ στη διαθήκη του Πρίγκιπα Φίλιππου: Η αλήθεια για τον πρίγκιπα Harry

Πατούλια Κατερίνα
Και ο μπάτλερ στη διαθήκη του Πρίγκιπα Φίλιππου: Η αλήθεια για τον πρίγκιπα Harry

Ανοίγει η διαθήκη του πρίγκιπα Φίλιππου με την περιουσία των 35 εκατομμυρίων ευρώ.

Στις 9 Απριλίου του 2021, ο πρίγκιπας Φίλιππος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών και μόλις δύο μήνες πριν συμπληρώσει 100 χρόνια ζωής. Και μπορεί να έχουν περάσει 50 ημέρες από τον θάνατο του δούκα του Εδιμβούργου και η βασίλισσα να έχει ήδη πετάξει τα μαύρα, όμως η διαθήκη του πρίγκιπα δεν είχε ανοίξει.

Έρχεται τώρα λοιπόν, δημοσίευμα της Sun που περιγράφει με λεπτομέρειες που θα πάει η περιουσία ύψους 35 εκατομμυρίων δολαρίων του Φίλιππου.

Στο σημείο αυτό να σου θυμίσουμε πως ο Φίλιππος ψηφιζόταν κάθε χρόνο ως ο αγαπημένος royal όχι μόνο του κόσμου αλλά και του προσωπικού που εργάζεται στο Παλάτι και με όσα διέρρευσαν σήμερα, θα καταλάβεις γιατί συνέβαινε αυτό!

prigkipas filippos diathiki 2

Η διαθήκη του Φίλιππου

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της Sun, ο Φίλιππος περιλαμβάνει στη διαθήκη του και στο μεγαλύτερο μέρος της, τη βασίλισσα. Έτσι κι αλλιώς, πολλά από τα περιουσιακά τους στοιχεία είναι κοινά, οπότε τώρα θα περάσουν στον έλεγχο της Ελισάβετ εξ΄ ολοκλήρου.



Πέρα από τη βασίλισσα, ο πρίγκιπας Φίλιππος έχει συμπεριλάβει στη διαθήκη του, τους τρεις έμπιστους άντρες που είχε στο πλευρό του εδώ και πολλές δεκαετίες.

«Σε αντίθεση με άλλους royals, ο πρίγκιπας Φίλιππος θα είναι γενναιόδωρος με τους τρεις άντρες που τον φρόντισαν. Ανάμεσα σε αυτούς ο ιδιαίτερος γραμματέας του Brigadier Archie Miller Bakewell, o υπηρέτης (page) William Henderson του δούκα και ο μπάτλερ του Stephen Niedojadlo».

Κανείς δεν γνωρίζει ποιο ακριβώς ποσό θα λάβουν οι τρεις άντρες αλλά ο Φίλιππος είχε λύσει όλα τα νομικά θέματα για να μην χρειαστεί αυτοί να πληρώσουν έξτρα φορολογία.

Αν δεν ξέρεις την αιτία θανάτου του Φίλιππου, κλίκαρε εδώ

Τι θα γίνει με τον Harry:

Παρά την κριτική που δέχτηκε ο πρίγκιπας και η βασιλική οικογένεια από τον εγγονό του και τη Meghan Markle, ο Harry συνεχίζει να είναι μέρος της διαθήκης του Φίλιππου:

«Ο Φίλιππος δεν ήταν άνθρωπος που θα τιμωρούσε τον εγγονό του για τη συμπεριφορά του αποκλείοντάς τον από τη διαθήκη του. Ήταν δίκαιος και γλυκός και ποτέ δεν το κρατούσε μανιάτικο».

Τα τέσσερα παιδιά του Φίλιππου, ο Κάρολος, ο Αντρέας, ο Εδουάρδος και η Άννα, θα μοιραστούν τη συλλογή 13.000 βιβλίων του από τη βιβλιοθήκη του στο Παλάτι.

Τι λέει το Παλάτι; Διάβασε τη gallery.