Ακόμα μια πληγή για τη βασίλισσα Ελισάβετ: Η πρώτη επέτειος γάμου χωρίς τον Φίλιππο

Πατούλια Κατερίνα
Ακόμα μια πληγή για τη βασίλισσα Ελισάβετ: Η πρώτη επέτειος γάμου χωρίς τον Φίλιππο

Σήμερα, η Ελισάβετ θα γιόρταζε την 74η επέτειο γάμου με τον Φίλιππο.

Η σημερινή ημέρα είναι δύσκολη για τη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία τον τελευταίο μήνα βρίσκεται σε μια δύνη προβλημάτων υγείας.
Η 95χρονη μονάρχης θα πρέπει να περάσει την πρώτη επέτειο γάμου της χωρίς τον αγαπημένο της Φίλιππο.

Ο γάμος που θα μετρούσε 74 χρόνια κοινής πορείας


https://www.instagram.com/p/CHydDgpnJW9

Η περσινή 73η ήταν γραφτό να είναι η τελευταία επέτειος γάμου που θα περνούσε ο 99χρονος πρίγκιπας Φίλιππος με την αγαπημένη του Ελισάβετ.

«Κανείς από εμάς δεν μπορεί να νικήσει το χρόνο» είπε η Ελισάβετ μέσω του γιου της Εδουάρδου πριν μερικές ημέρες και το μήνυμα αυτό δείχνει και τη διάθεση της βασίλισσας, η οποία έχει για πρώτη φορά ακυρώσει αλλεπάλληλες εμφανίσεις, έχει υποστεί ένα διάστρεμμα στην πλάτη, έχει συμβουλευτεί από τους γιατρούς της να ακυρώσει ένα ταξίδι στην Ιρλανδία και πολλές δημόσιες υποχρεώσεις και έχει απομονωθεί στο κάστρο του Windsor, με το μέλλον να κρίνεται αβέβαιο ακόμα και για το αν θα δώσει το παρών στη λειτουργία των Χριστουγέννων όπως κάνει κάθε χρόνο.

Και μπορεί η πρόσφατη επανεμφάνιση της 95χρονης και συνάντησή της με τον γενικό επικεφαλή του στρατού Sir Nick Carter, να καθησύχασε το κοινό σχετικά με την κατάσταση της υγείας της Ελισάβετ, αυτό δεν σημαίνει όμως πως η σημερινή ημέρα θα περάσει εύκολα και χωρίς πικρία.



Η βασίλισσα, Lilibet όπως την αποκαλούσε ο δούκας του Εδιμβούργου δεν μπορεί παρά να αναπολεί τις στιγμές του γάμου της που έλαβε χώρα στις 20 Νοεμβρίου 1947. Η βασίλισσα ήταν μόλις 13 ετών όταν γνώρισε τον Φίλιππο και ξεκίνησε να ανταλλάσσει γράμματα αγάπης με τον δούκα τον οποίο αρραβωνιάστηκε μυστικά το 1946 μετά από διαταγή του πατέρα της Βασιλιά Γεωργίου να αναβληθούν οι επίσημοι αρραβώνες μέχρι τα 21α γενέθλια της Ελισάβετ τον Απρίλιο του 1947.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε τελικά στις 20 Νοεμβρίου του ίδιου έτους στο Αβαείο του Westminster Abbey.

Ο γάμος της Ελισάβετ

Η Ελισάβετ γνώρισε τον Φίλιππο το 1934 στο γάμο της πριγκίπισσας Μαρίνας με τον πρίγκιπα Γεώργιο, δούκα του Kent. Το νυφικό της Ελισάβετ ήταν σχεδιασμένο από τον Sir Norman Hartnell που πρόλαβε και το ετοίμασε σε 3,5 μήνες. Έμπνευση υπήρξε ο διάσημος πίνακας του Botticelli, Primavera, που συμβολίζει τον ερχομό της άνοιξης.

Μετά την τελετή ακολούθησε πρωινό γεύμα στο Ball-Supper Room του Buckingham.
Το ζευγάρι έλαβε 2.5000 δώρα από όλο τον κόσμο και 10.000 τηλεγραφήματα συγχαρητηρίων και πέρασε την πρώτη νύχτα γάμου Broadlands του Hampshire, στο σπίτι του θείου του Φίλιππου, κόμη Mountbatten. Το υπόλοιπο ταξίδι του μέλιτος, το πέρασαν στο Birkhall, στην αγαπημένη κατοικία της Ελισάβετ, το περίφημο Blamoral.

banner

Επέτειος γάμου για την βασίλισσα Ελισάβετ: Οι πόζες αγάπης με τον Φίλιππο

Η τελευταία επέτειος

Στην τελευταία της επέτειο με τον Φίλιππο, η Ελισάβετ γιόρτασε με μια φωτογραφία στο Instagram με το ζευγάρι να κοιτάζει την κάρτα ευχών που τους είχαν ετοιμάσει τα δισέγγονά τους:

«Η βασίλισσα και ο πρίγκιπας κοιτάζουν την κάρτα για την επέτειο γάμου τους που έφτιαξαν ο πρίγκιπας George, η πριγκίπισσα Charlotte και ο πρίγκιπας Louis μαζί με άλλες κάρτες που έστειλαν την εβδομάδα αυτή κι άλλοι άνθρωποι».

Η φωτογραφία ήταν τραβηγμένη στο Oak Room του Windsor Castle. Ακολούθησε μια φωτογραφία της 95χρονης βασίλισσας και του 99χρονου πρίγκιπα από το ταξίδι του Μέλιτος, το 1947, στο Broadlands του Hampshire, αλλά και ένα ολόκληρο ευρετήριο με ενδιαφέροντα πράγματα που αφορούν στον γάμο της βασίλισσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα μωβ χέρια της βασίλισσας Ελισάβετ πρόδωσαν την ασθένειά της λένε οι ειδικοί

Harry και Meghan απέρριψαν την πρόταση της βασίλισσας για τα Χριστούγεννα

Η βασίλισσα Ελισάβετ όρθια και χωρίς μπαστούνι μετά την περιπέτεια της υγείας της - Τέλος οι φήμες!