The Princes and The Press: Η αποκάλυψη για την πλεκτάνη κατά του Harry με τηλεφωνικές υποκλοπές

Πατούλια Κατερίνα
The Princes and The Press: Η αποκάλυψη για την πλεκτάνη κατά του Harry με τηλεφωνικές υποκλοπές

Το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ για την κρίση ανάμεσα στον πρίγκιπα William και τον πρίγκιπα Harry φανέρωσε το βρώμικο σχέδιο κατά του Harry που θεωρήθηκε πως «πουλάει» όσο και η αδικοχαμένη μητέρα του.

To πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ του BBC, με τίτλο The Princes and the Press, δηλαδή Οι πρίγκιπες και ο Τύπος, προβλήθηκε, παρά την κατακραυγή και την καταδίκη τόσο από το Buckingham, από το Clarence House αλλά και από το σπίτι των Cambridges.

Στη μία ώρα προβολής του πρώτου μέρους, μελετήθηκε η σχέση ανάμεσα στον William και τον Harry, από το 2012 ως το 2018, με το Παλάτι να κατηγορεί το BBC πως έδωσε αξιοπιστία σε «υπερβολικούς και αβάσιμους ισχυρισμούς» σχετικά με τη βασιλική οικογένεια.
Την ίδια ώρα και με τις ευλογίες της Meghan Markle, συνέντευξη έδωσε και η δικηγόρος της δούκισσας του Sussex, Jenny Afia και ο έμπιστός της Omid Scobie, ο οποίος έγραψε και την αμφιλεγόμενη βιογραφία Finding Freedom.

Τι αποκάλυψε η δικηγόρος από την ομάδα της Markle:



Ο Amor Rajan του BBC τόνισε πως η δικηγόρος Afia μιλούσε με τη σύμφωνη γνώμη της Meghan και σε αυτή την σπάνια εξομολόγηση- τοποθέτηση, έγινε γνωστό πως η δούκισσα του Sussex επιμένει στην θέση της πως ό,τι έχει γραφτεί για εκείνη περί bulling είναι ψέμα ενώ κατέρριψε κάθε ισχυρισμό πως η 40χρονη υπήρξε δύσκολη στη συνεργασία μαζί με το προσωπικό.

«Οι ιστορίες ήταν ψεύτικες, όλα εκείνα τα κείμενα που έλεγαν πως η Meghan είναι δύσκολο αφεντικό με πολλές απαιτήσεις και πως όλοι έφευγαν εξαιτίας της».

william harry3

Μην αγγίζετε τον Harry και τον William! Συναγερμός στο παλάτι για το ντοκιμαντέρ του BBC

Στο ντοκιμαντέρ γίνεται αναφορά και στο περίφημο Tiaragate σκάνδαλο, που ήθελε τη Meghan να επιλέγει μια τιάρα για να φορέσει στον πριγκιπικό γάμο της 19ης Μαΐου 2018, την οποία δεν επέτρεψε τελικά η Ελισάβετ να της δοθεί, με τον Harry, υποτίθεται να λέει πως «Ό,τι θέλει η Meghan, αυτό και θα παίρνει».



O έμπιστος δημοσιογράφος της Meghan, Omid Scobie υποστήριξε πάντως – χωρίς να δώσει ονόματα- πως όλες οι αρνητικές ιστορίες για τη 40χρονη προέκυψαν από τα άλλα βασιλικά νοικοκυριά:
«Υπήρξαν άνθρωποι που πίστεψαν πως η Meghan πρέπει να μπει στη θέση της και την τιμώρησαν διαρρέοντας μια αρνητική ιστορία για εκείνη».

Η απολογία του ιδιωτικού ερευνητή:

Στο πρώτο αυτό μέρος του ντοκιμαντέρ για την κόντρα ανάμεσα στους δύο πρίγκιπες εμφανίστηκε και ο ιδιωτικός ερευνητής Gavin Burrows, ο οποίος απολογήθηκε για όσα έκανε στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 2004, εις βάρος του Harry και της τότε αγαπημένης του Chelsy Davy.

Ο Burrows αποκάλυψε πως για τα μίντια της Βρετανίας της δεκαετία του 2000, ο Harry ήταν η νέα Diana με τους μεγιστάνες του Τύπου να παραδέχονται ο Harry πουλούσε περισσότερα αντίτυπα από τον αδερφό του William.

Ο Gavin Burrows, υποστήριξε με εμφανή διάθεση μεταμέλειας πως παρακολουθούσε τα τηλέφωνα της Davy από το ξεκίνημα του δεσμού της με τον Harry και έγινε έρευνα ακόμα και στα ιατρικά της δεδομένα, στην εκπαίδευση και στους πρώην συντρόφους της.

«Υπήρξαν πολλές τηλεφωνικές υποκλοπές και στενή παρακολούθηση στα τηλεφωνήματά της. Η Chealsy είχε ακουστεί να καμαρώνει που θα συναντήσει τον Harry».

Ο ιδιωτικός ντεντέκτιβ τόνισε πως μετανιώνει για τη συμπεριφορά του, η οποία ξεκίνησε το 2000 με τη συνεργασία με την εφημερίδα News of the World in 2000 και παραδέχτηκε πως ο ίδιος και ένα γκρουπ ανθρώπων λήστεψαν την κανονικότητα που θα έπρεπε να έχει η εφηβεία του μικρού πρίγκιπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Ο Κάρολος δεν ήταν ποτέ ο γιος που ήθελε ο Φίλιππος να έχει - Τον έκανε να ξεσπά σε κλάματα

Γιατί ο αδερφός της Meghan Markle παρακαλούσε τον Harry να ακυρώσει τον γάμο

Ξέσπασε ο πρίγκιπας Harry για τη λέξη Megxit: «Όλα ξεκίνησαν από ένα troll»