Ούτε ο Κάρολος, ούτε η κόντρα με την Kate: Η αιτία του Megxit ήταν η βασίλισσα

Πατούλια Κατερίνα
Ούτε ο Κάρολος, ούτε η κόντρα με την Kate: Η αιτία του Megxit ήταν η βασίλισσα

Μια κίνηση της βασίλισσας Ελισάβετ φαίνεται να ήταν η κορυφή του παγόβουνου, που έκανε τον Harry και την Μeghan να παραιτηθούν.

Ακόμα ένα βιβλίο, ακόμα ένας πονοκέφαλος για το Παλάτι και την βασιλική οικογένεια. Σύμφωνα με τον Christopher Andersen και το βιβλίο Brothers And Wives: Inside The Private Lives of William, Kate, Harry and Meghan η αιτία του Megxit, Που συμπληρώνει πια δύο χρόνια – η παραίτηση δηλαδή των Sussexes από τα royal καθήκοντά τους, είχε πολλές αφορμές αλλά μια αιτία.

Ο συγγραφέας, δίνει πικάντικες λεπτομέρειες για τους royals με πιο σημαντική εκείνη που αποκαλύπτει πως το σχόλιο για τον χρώμα της επιδερμίδας του Archie έγινε από τον πρίγκιπα Κάρολο.

Ο Κάρολος και το απρεπές σχόλιο

Εκείνο το πρωινό της 27ης Νοεμβρίου 2017, οπότε ανακοινώθηκαν τα νέα του αρραβώνα του πρίγκιπα Harry με τη Meghan Markle, ο πρίγκιπας Κάρολος είπε αστειευόμενος στην Καμίλα «Αναρωτιέμαι τι χρώμα θα έχουν τα παιδιά τους».

karolos

Ο πρίγκιπας Κάρολος έκανε την ερώτηση για το χρώμα του μωρού της Meghan και του Harry

Δεν ήταν όμως αυτό το σχόλιο εκείνο που έπεισε τους Sussexes να τα μαζέψουν και να φύγουν. Σύμφωνα με το νέο βιβλίο, η απόφαση πάρθηκε οριστικά όταν στις γιορτές των Χριστουγέννων του 2019. Όπως αναφέρει ο Andersen με τις καλά κρυμμένες πληροφορίες του, λίγο πριν το μήνυμα της Ελισάβετ, η βασίλισσα τοποθέτησε όλες τις φωτογραφίες της οικογένειας στο τραπέζι της, κι όταν είδε εκείνη των Sussexes αποφάσισε να την αφαιρέσει λέγοντας:

«Φαίνεται πως αυτή δεν την χρειαζόμαστε»!

Η Ελισάβετ ήθελε με τον τρόπο αυτό να τιμωρήσει τον Harry που στις πρώτες του γιορτές ως μπαμπάς αποφάσισε να φύγει με την οικογένειά του για τον Καναδά.

Μιλώντας ο συγγραφέας στο Today εξήγησε:

«Η βασίλισσα αγαπά όλα τα παιδιά και τα εγγόνια της. Αλλά για εκείνη η φίρμα, η βασιλική οικογένεια είναι μια επιχείρηση και για τον λόγο αυτό δεν επέτρεψε στον Harry και τη Meghan να δουλεύουν part time ως royals όπως οι ίδιοι είχαν φανταστεί πως θα μπορούσαν να κάνουν».

Εκπρόσωπος πάντως από το Παλάτι αντέδρασε στη New York Post:

«Ποτέ δεν σχολιάζουμε τέτοια βιβλία μιας και αν το κάναμε θα δίναμε αξία και αξιοπιστία».

Έξαλλος ο William

Στο ίδιο βιβλίο πηγή από το Παλάτι ανέφερε πως ο πρίγκιπας William ήταν σοκαρισμένος όταν διαπίστωσε ότι ο αδερφός του τα παράτησε όλα σχολιάζοντας στην Kate πως η αποχώρηση από τους στρατιωτικούς οργανισμούς στους οποίους ήταν υπεύθυνος θα τον πλήγωνε:

«Ο William ήξερε πως ο Harry θα πληγωθεί κι αυτό συνέβη. Ο Harry ένιωσε πως τον διαγράφουν σιγά σιγά από την οικογένεια και το σήμα αυτό έδινε πρώτη η βασίλισσα».
‘Ομως η βασίλισσα δεν ήταν η μόνη που πλήγωσε τον Harry, μιας και ο William του έδωσε την χαριστική βολή αποκαλώντας την Markle καιροσκόπο επιβεβαιώνοντας την αντίδραση του μεγάλου αδερφού όταν ο μικρότερος αποκάλυψε πως θα έκανε πρόταση γάμου στην Meghan τον Σεπτέμβριο του 2017:




«Γιατί να βιαστείς», είπε ο William με τον Harry να απαντά:
«Ποιος νομίζεις πως είσαι»;

Ηarry εναντίον όλων

Ο Δούκας του Cambridge έκανε τα πράγματα χειρότερα όταν επικοινώνησε με τον αδερφό της μαμάς του Diana, για να πείσει εκείνος τον αδερφό του να μην βιαστεί να παντρευτεί με τον Harry να θυμώνει ακόμα περισσότερο με τον μεγάλο αδερφό του που ανακατευόταν σε τόσο προσωπικά θέματα.

Την ίδια στιγμή ο William Με την Kate είχαν ήδη αρχίσει να ανησυχούν για την οικογένεια της Meghan, τα ετεροθαλή της αδέρφια και τον πατέρα της Thomas που έδειχναν να έχουν διάθεση να βγάλουν τα πάντα στα μανταλάκια

Ο William είχε τότε αποκαλύψει σε έναν κολλητό του πως δεν ξέρει πια τι να πιστέψει ενώ ο μεγάλος γιος του Καρόλου τον είχε προειδοποιήσει πως νιώθει πως χάνει τον αδερφό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Meghan Markle: Οι γιορτές με τον Archie και τη Lili και η αντίδραση του Harry στη μετακόμιση

Μήπως το BBC τρολάρει και τον πρίγκιπα Harry; To Megxit έγινε Sussexit στο νέο ντοκιμαντέρ

Harry και Meghan απέρριψαν την πρόταση της βασίλισσας για τα Χριστούγεννα