Περισσότερα τα έξοδα παρά τα έσοδα για τον Harry και τη Meghan: Τι κρύβεται πίσω από το Archewell

Πατούλια Κατερίνα
Περισσότερα τα έξοδα παρά τα έσοδα για τον Harry και τη Meghan: Τι κρύβεται πίσω από το Archewell

Τι ακριβώς συμβαίνει με τα έσοδα και τα έξοδα του ιδρύματος του Harry και της Meghan.

Πολύς λόγος, λίγα έσοδα. Όπως φαίνεται και σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle, κατάφεραν να συγκεντρώσουν στον έναν χρόνο λειτουργίας του Archewell μόλις 50.000 δολάρια.

Μεγαλύτερο το κόστος σε νομικά έξοδα

Σύμφωνα πάντα με έγγραφα που συγκέντρωσε η Mail, οι Sussexes φέρονται να ξόδεψαν περίπου 50.000 δολάρια για να μπορέσουν να λύσουν τα νομικά ζητήματα που δημιουργήθηκαν με τον έτερο οργανισμό που είχαν φτιάξει, το Sussex Royal, προτού η βασίλισσα τους αφαιρέσει το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον τίτλο τους για τους δικούς τους ιδιωτικούς σκοπούς.

Αντιδράσεις από το ξεκίνημα:

Το Sussex Royal ίδρυμα με έδρα το Λονδίνο, έχει παιδέψει εξαρχής τους Sussexes, οι οποίοι φέρονται να έχουν ξοδέψει 35.000 και 20.000 δολάρια σε δύο διαφορετικές νομικές φίρμες.

Ο έτερος οργανισμός, το περίφημο Archewell λανσαρίστηκε τον Απρίλιο του 2020 αλλά δημιούργησε τραπεζικό λογαριασμό μόλις τον περασμένο Ιανουάριο και κατάφερε να συγκεντρώσει λιγότερα από 50.000 δολάρια με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται καν να γίνει πλήρης αναφορά του έργου που έγινε μιας και στις ΗΠΑ οι φιλανθρωπικοί οργανισμοί με λιγότερα από 50.000 δολάρια μπορούν απλά να συμπληρώσουν μια αίτηση με περιορισμένες πληροφορίες.



Αποτελεί μάλιστα αληθινή έκπληξη πώς οι διάσημοι φίλοι του Harry και της Meghan δεν φρόντισαν να κάνουν ούτε μία δωρεά στον οργανισμό ενώ οι Sussexes είχαν μέσω τους περιβάλλοντός τους επιβεβαιώσει στην Telegraph πως καθυστερούν τα επίσημα projects του οργανισμού τους μιας και τώρα προηγείται η πανδημία.

Αν πάλι μέσα στον χρόνο αυτό καταφέρουν να έχουν έσοδα μεγαλύτερα των 50.000, θα πρέπει να καταθέσουν έναν πλήρη φάκελο στις Αρχές για την επόμενη πια χρονιά.

Ο λογαριασμός Sussex Royal είχε λανσαριστεί το 2019, όταν ο Harry διαχώρισε τις δουλειές τους από εκείνες που από κοινού είχε με τον αδερφό του William. Όταν πια έλαβε χώρα το Megxit, και το ζευγάρι είχε ήδη έτοιμο το Sussex Royal Ίδρυμα, η βασίλισσα ενημέρωσε τον εγγονό της πως δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τον όρο royal στο brand του αναγκάζοντας τους Sussexes να αλλάξουν όνομα και να λανσάρουν εκ νέου ένα νέο φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό.

Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί, η εταιρία ταξιδίων του Harry

Η Travalyst ανήκει στον Harry, δεν έχει καμία σχέση με το Archewell και στο ετήσιο report που εξέδωσε τον Ιούλιο του 2021, περιγράφεται ως μια ιδιωτική εταιρία που η κύρια δραστηριότητα της εταιρείας είναι να προωθεί τη σημασία του βιώσιμου τουρισμού σε συνδυασμό με τις κορυφαίες ταξιδιωτικές εταιρίες στον κόσμο σχετικά με το πώς να αναφέρουν τη βιωσιμότητα στις πλατφόρμες τους με τρόπους που βοηθούν τους καταναλωτές να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις», ανέφερε η έκθεση.

meghan markle elln show 11

Το σχολείο του πρίγκιπα Archie δεν έχει καμία σχέση με εκείνο που πηγαίνουν τα ξαδέρφια του

Tα projects του Archewell

Τον Δεκέμβριο του 2020, ο chef Jose Andres θα συμπορευόταν με τους Sussexes και τον οργανισμό World Central Kitchen για να δημιουργηθούν κέντρα βοήθειας των κοινωνιών που δέχτηκαν πλήγμα από τυφώνες όπως το Πουέρτο Ρίκο και ο Άγιος Δομίνικος, με την προοπτική τα κέντρα αυτά αργότερα να μετατραπούν σε σχολεία.

Ταυτόχρονα, στις 31 Δεκεμβρίου 2020, εκπρόσωπος του Archewell ανακοίνωνε στο Harper’s Bazaar ότι η φιλανθρωπική οργάνωση θα συνεργαστεί με το Loveland Foundation, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που παρέχει θεραπεία σε μαύρες γυναίκες.

Πάντως, το Archewell, όσον αφορά την καταγραφή του στο μητρώο μη κερδοσκοπικών οργανισμών της Καλιφόρνια, αναφέρθηκε ως ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε από τον Δούκα και τη Δούκισσα του Sussex ενώ βασικός σκοπός του Ιδρύματος Archewell είναι να ανυψώσει και να ενώσει κοινότητες - τοπικές και παγκόσμιες, online και offline σαν ένδειξη συμπόνιας.

«Το Ίδρυμα Archewell πιστεύει ότι η συμπόνια είναι η καθοριστική πολιτιστική δύναμη του 21ου αιώνα και μέσω του έργου του, το Ίδρυμα Archewell υποστηρίζει την αυξανόμενη κοινότητα συνεργαζόμενων οργανισμών που τροφοδοτούν τη συστημική πολιτιστική αλλαγή. Το Ίδρυμα Archewell γνωρίζει τους ανθρώπους και τις κοινότητές τους, τους βοηθά να πουν τις ιστορίες τους, βάζει πραγματική δράση πίσω από τα λόγια του και αναδεικνύει μια νέα γενιά ηγεσίας», τόνιζε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πολύ σκληρός παππούς ο Κάρολος: «Ο Archie δεν θα γίνει ποτέ πρίγκιπας»

Πρίγκιπας Harry: Η λεπτομέρεια για τον Archie που λίγοι πρόσεξαν - Η επιγραφή στη θήκη του tablet

Meghan Markle: Οι γιορτές με τον Archie και τη Lili και η αντίδραση του Harry στη μετακόμιση