Η βασίλισσα Ελισάβετ κάνει διαγωνισμό αλά MasterChef στο Παλάτι για την καλύτερη πουτίγκα

Κατερίνα Μπούσιου
Η βασίλισσα Ελισάβετ κάνει διαγωνισμό αλά MasterChef στο Παλάτι για την καλύτερη πουτίγκα

Κριτής του πασίγνωστου τηλεοπτικού διαγωνισμού θα είναι στα μέλη της ομάδας που θα επιλέξουν την καλύτερη συνταγή πουτίγκας, στα πλαίσια των εορτασμών του Πλατινένιου Ιωβηλαίου. 

Καλές οι παρελάσεις, οι σημαιοστολισμοί, οι συναυλίες αλλά και οι δημόσιες εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια βασιλείας της Ελισάβετ στην Βρετανία. Αλλά οι υπεύθυνοι διοργάνωσης του Πλατινένιου Ιωβηλαίου, ψάχνουν εδώ και μήνες να κάνουν τη διαφορά. Και βρήκαν την λύση με έναν πρωτότυπο διαγωνισμό για να τιμήσουν γλυκά τη βασίλισσά τους, τη μοναδική στον κόσμο που θα συμπληρώσει τον Φεβρουάριο 7 δεκαετίες στο θρόνο. Διοργανώνουν έναν πρωτότυπο διαγωνισμό μαγειρικής με τη σφραγίδα μέλους του βρετανικού Masterchef στην κριτική επιτροπή, για το τετραήμερο από τις 2 Ιουνίου έως και 5 Ιουνίου που ξεκινούν οι επίσημοι εορτασμοί.


https://www.instagram.com/p/CYjWCaRsGP8/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η καλύτερη πουτίγκα

Ξεκινώντας ήδη από χθές, το Παλάτι δέχεται αιτήσεις από κάθε βρετανό πολίτη άνω των 8 ετών για να παρουσιάσει την καλύτερη συνταγή για την Πλατινένια Πουτίγκα. Οι πέντε φιναλίστ θα περάσουν οντισιόν από κριτική επιτροπή, η οποία θα αποφασίσει ποια είναι η γευστικότερη αλλά και εκείνη που πληρεί τις προυποθέσεις για να γίνει το γλυκό που θα σηματοδοτεί τους εορτασμούς. Στην επιτροπή αυτή συμμετέχουν, η Λαίδη Mary Berry, γευσιγνώστρια και πολύ καλή φίλη της βασιλικής οικογένειας, η κριτής του βρετανικού MasterChef, Μonica Galetti και ο βασιλικός αρχισέφ Mark Flanagan. Το όνομα που θα πάρει το γλυκό εικάζεται ότι θα φέρει το όνομα της Ελισάβετ, αν και υπάρχει το δικαίωμα εκ μέρους της να δώσει κάποιο άλλο όνομα. Ο Flanagan μάλιστα στην παραπάνω επίσημη ανάρτηση αναγγελίας του διαγωνισμού δίνει και τις συμβουλές του: «Κάντε το απλό. Μην αναμίξετε πολλές διαφορετικές γεύσεις ή υφές. Σκεφτείτε διακριτικά και κομψά και όχι περίπλοκα».Το σίγουρο φυσικά είναι πως η βασίλισσα Ελισάβετ θα το δοκιμάσει γιατί είναι το αγαπημένο της γλυκό και το αγαπημένο των Βρετανών. Φαινομενικά είναι μία εύκολη συνταγή. Το μυστικό είναι να γίνει ο τέλειος συνδυασμός μπαχαρικών, εσπεριδοειδών και αλκοολούχου ποτού (οι βρετανοί βάζουν και ρούμι) χωρίς να αλλάξει η οριακά ρευστή υφή της και φυσικά η πλούσια γεύση της. Παραδοσιακά την τρώνε τα Χριστούγεννα, αλλά στα ζαχαροπλαστεία του Λονδίνου, είναι το μόνιμο γλυκό που βρίσκεις όλες τις ημέρες του χρόνου. Το γλυκό μάλιστα θα έχουν την ευκαιρία να το δοκιμάσουν και αρκετοί Λονδρέζοι που θα βρεθούν στις δημόσιες εκδηλώσεις.

queen elizabeth2

Βασίλισσα Ελισάβετ: Με πάρτι και με δορυφόρο στο διάστημα οι γιορτές για τα 70 χρόνια της στον θρόνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η βασίλισσα Ελισάβετ δε θέλει τον Harry και τη Meghan στο Πλατινένιο Ιωβηλαίο - Εξορισμένος ο Andrew

Η βασίλισσα Ελισάβετ τίμησε την Kate Middleton με τρόπο που θα ζήλευε και η Meghan Markle!

'