Δεν γλιτώνει το δικαστήριο ο πρίγκιπας Andrew: Η απόφαση που καίει τον γιο της βασίλισσας

Πατούλια Κατερίνα
Δεν γλιτώνει το δικαστήριο ο πρίγκιπας Andrew: Η απόφαση που καίει τον γιο της βασίλισσας

Ο Andrew φαίνεται πως θα συρθεί στα Αμερικανικά δικαστήρια.

Οι εορτασμοί για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας δεν συμπεριέλαβαν ένα πρόσωπο, τον δευτερότοκο γιο της πρίγκιπα Andrew.

Από το ξεκίνημα του σκανδάλου Epstein, πάλαι ποτέ κολλητού του 61χρονου σήμερα γιου του Φίλιππου και της Ελισάβετ, το Παλάτι τον έπαυσε από τα royal καθήκοντά του και τον κράτησε στο περιθώριο, ακόμα και στον γάμο της κόρης του Βεατρίκης.

Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι δύσκολα για τον Andrew

Ο γιος της βασίλισσας δεν θα γλιτώσει όπως όλα δείχνουν το δικαστήριο στις ΗΠΑ μετά τη μήνυση της Virginia Giuffre, της γυναίκας που κατηγόρησε τον Andrew πως την εκμεταλλεύθηκε και κακοποίησε σεξουαλικά γνωρίζοντας πως είναι ανήλικη. Τουλάχιστον ο δικαστής που απέρριψε την αίτηση απόρριψης της μήνυσης εις βάρος του Andrew αυτό θεωρεί.

Ο ομοσπονδιακός δικαστής Lewis Kaplan στη Νέα Υόρκη υποστήριξε το δικαίωμα της Guiffre να προχωρήσει σε δίκη κατά του Andrew για σεξουαλική εμπορία όταν η ίδια ήταν ανήλικη και εις γνώση του πρίγκιπα:



Έγκυρη η καταγγελία

«Η καταγγελία της κυρίας Giuffre δεν είναι ούτε ακατανόητη, ούτε ασαφής αλλά ούτε και διφορούμενη. Υποστηρίζει διακριτά περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης σε συγκεκριμένες περιστάσεις σε τρεις τοποθεσίες και προσδιορίζει σε ποιον αποδίδει αυτή τη σεξουαλική κακοποίηση», ανέφερε ο δικαστής στην απόφασή του.

Στη μήνυσή της η Virginia, υποστηρίζει πως ο Jeffrey Epstein την εμπορεύτηκε και την ανάγκαζε να έρχεται σε επαφή με φίλους τους, ανάμεσά τους και ο Andrew, ο οποίος γνώριζε πως ήταν μόνο 17, εγκληματική πράξη για τις ΗΠΑ.

Η Giuffre υποστήριξε πως κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον Andrew τόσο στο σπίτι του Epstein στις Μανχάταν, στο σπίτι της Ghislaine Maxwell στο Λονδίνο καθώς και στο ιδιωτικό νησί του Epstein στα Παρθένες νήσους.
Στην αγωγή που έγινε στις 9 Αυγούστου 2021, αναφέρεται πως ο Andrew είναι υπεύθυνος για την εκφοβισμό και τη σκόπιμη πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας σύμφωνα με το κοινό δίκαιο της Νέας Υόρκης. Η ζημιά που προκάλεσε ο πρίγκιπας ήταν σοβαρή και διαρκής».

Έκαψε τον πρίγκιπα η συμφωνία

H Guiffre είχε απευθυνθεί στη Νέα Υόρκη και στο τμήμα θυμάτων παιδικής βίας και στην πρώτη της αγωγή το 2019, ένα τμήμα που σκοπό είχε να βοηθήσει τα θύματα που επιβίωσαν να διεκδικήσουν το δίκαιό τους.

Ήρθε στο φως η συμφωνία που «καίει» τον πρίγκιπα Andrew - Η πληρωμή των 500.000 δολαρίων


Ο πρίγκιπας Andrew είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και οι δικηγόροι προφασίστηκαν μια ιδιωτική συμφωνία του 2009 ανάμεσα στον Epstein και την Giuffre στην οποία η κοπέλα πούλησε τη σιωπή της έναντι 500.000 δολαρίων.

Ακόμα και για την συμφωνία αυτή, ο δικαστής την έκρινε ασαφή και χρίζει περαιτέρω διερεύνησης.

Εάν η υπόθεση δεν διευθετηθεί, ο πρίγκιπας Άντριου θα βρεθεί σε δίκη στις ΗΠΑ στο διάστημα μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Meghan και Harry έβγαλαν προς πώληση το «παλάτι» στο Montecito: Το παρασκήνιο της μετακόμισης

Ξανά στην επικαιρότητα η παράνομη σχέση του πρίγκιπα Wlliam με Rose Hanbury χάρη σε ένα tweet

Η βασίλισσα Ελισάβετ δε θέλει τον Harry και τη Meghan στο Πλατινένιο Ιωβηλαίο - Εξορισμένος ο Andrew