Ο Boris Johnson ζήτησε συγγνώμη στη βασίλισσα για το πάρτι λίγο πριν την κηδεία του Φίλιππου

Πατούλια Κατερίνα
Ο Boris Johnson ζήτησε συγγνώμη στη βασίλισσα για το πάρτι λίγο πριν την κηδεία του Φίλιππου

Σε ένα ακόμα σκάνδαλο ανακατεύτηκε το όνομα της βασίλισσας και η συγνώμη στο πρόσωπό της ήταν απαραίτητη.

Χωρίς να το θέλει, η βασίλισσα μπλέχτηκε σε ένα ακόμα σκάνδαλο στη Βρετανία, λίγες μόνο ώρες μετά την ανακοίνωση από το Παλάτι, για την υπόθεση του πρίγκιπα Andrew και το ξήλωμα των τίτλων του, από την ίδια την Ελισάβετ. Αυτή τη φορά η βασίλισσα δέχτηκε τη συγγνώμη του ίδιου του Πρωθυπουργού της Βρετανίας.

Δεν ήταν στο σπίτι του ο Boris την ώρα των πάρτι

Όπως φαίνεται, στην κατοικία του Πρωθυπουργού της Βρετανίας, στον αριθμό 10 της Downing Street έλαβε χώρα στις 16 Απριλίου 2021 διπλό κορονοπάρτι, τη στιγμή που η χώρα βρισκόταν σε αυστηρό lockdown εξαιτίας της πανδημίας αλλά και σε περίοδο εθνικού πένθους μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Daily Telegraph, ο Boris δεν έδωσε το παρών σε κανένα από τα δύο πάρτι αλλά δέχεται ήδη κριτική και πολλοί ζητούν την παραίτησή του, μιας και ακόμα και να μην γνώριζε τίποτα για την πραγματοποίηση των πάρτι, είναι λυπηρό ότι έγιναν στο σπίτι του από τους στενούς συνεργάτες του.



Ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι είναι πολύ λυπηρό που αυτό έγινε σε περίοδο εθνικού πένθους, ενώ ο πρώην διευθυντής επικοινωνίας του πρωθυπουργού James Slack εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά συγγνώμη για τα περιστατικά, για τα οποία αναλαμβάνει και την πλήρη ευθύνη θέλοντας να γλιτώσει τον Πρωθυπουργό ο οποίος την ημέρα εκείνη βρισκόταν στο εξοχικό του.

Ο εκπρόσωπος του Βρετανού Πρωθυπουργού δεν θέλησε να σχολιάσει τον τρόπο με τον οποίο έγινε η συγγνώμη κι αν ο Boris μίλησε απευθείας με την Ελισάβετ για να την εκφράσει την βαθιά του λύπη για όσα έγιναν γνωστά ενώ ο πρώην υπεύθυνος επικοινωνίας του Πρωθυπουργού που τώρα είναι συντάκτης της Sun ζήτησε συγγνώμη εκ νέου για τον πόνο και την οργή που προκάλεσαν οι πράξεις του.

Υπό έρευνα τα κορονοπάρτι

Η υπόθεση βρίσκεται υπό έρευνα από την Sue Gray και θα διερευνηθεί το ποιον ακριβώς βαραίνει η ευθύνη για όσα έλαβαν χώρα το βράδυ πριν την κηδεία του Φίλιππου, τη στιγμή που η βασίλισσα πένθησε ολομόναχη τον σύζυγό της με 30 μόνο άτομα και με αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Παραμένει επίσης άγνωστο, αν η βασίλισσα είχε γνώση για τα πάρτι πριν την δημοσιοποίησή τους ή αν το όνομά της έγινε ξανά πρωτοσέλιδο χωρίς η ίδια να το γνωρίζει προκαταβολικά.

Τον Απρίλιο τα μέτρα ασφαλείας στη Βρετανία ήταν τόσο αυστηρά που δεν επιτρέπονταν η ύπαρξη περισσότερων από έξι ατόμων σε ένα σπίτι ενώ υπήρχε σαφής απαγόρευση των εκδηλώσεων και συναθροίσεων ενώ το πρόστιμο για την μη τήρηση των κανόνων ξεπερνούσε τις 10.000 λίρες.

Περίεργο το timing της αποκάλυψης

Αξίζει να σημειωθεί πως η καραντίνα τον Απρίλιο ήταν τόσο αυστηρή που ο πρίγκιπας Harry, ο οποίος πέταξε από τις ΗΠΑ για την κηδεία του προπάππου του, έπρεπε να βγει νωρίτερα από αυτή για να παραστεί στην κηδεία και είχε δεχτεί σφοδρή κριτική.

Το προσωπικό του πρωθυπουργικού γραφείου ήταν σε τέτοιο επίπεδο διασκέδασης, που το αλκοόλ έρρεε άφθονο, υπήρξαν μεθυσμένοι άνθρωποι στο υπόγειο του σπιτιού, υπήρξε DJ και οι καλεσμένοι έφτασαν να σπάσουν μέχρι και την κούνια του γιου του Boris, Wifred.
Μάρτυρες υποστηρίζουν πως είδαν περισσότερα από 30 άτομα στα δύο πάρτι, που έγιναν σε διαφορετικά σημεία του σπιτιού αλλά και στον κήπο στον οποίο οι υπάλληλοι έσπευσαν μιας και φοβήθηκαν πως με τόσο χορό, το κόκκινο κρασί θα έπεφτε στα χαλιά του Πρωθυπουργού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πολύ σκληρός παππούς ο Κάρολος: «Ο Archie δεν θα γίνει ποτέ πρίγκιπας»

Πρίγκιπας Harry: Η λεπτομέρεια για τον Archie που λίγοι πρόσεξαν - Η επιγραφή στη θήκη του tablet

Meghan Markle: Οι γιορτές με τον Archie και τη Lili και η αντίδραση του Harry στη μετακόμιση