Η ευημερία της βασίλισσας Ελισάβετ πηγάζει από... τον ύπνο της!

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Η ευημερία της βασίλισσας Ελισάβετ πηγάζει από... τον ύπνο της!

Η βασίλισσα Ελισάβετ κάνει το ίδιο πράγματα κάθε βράδυ και όπως φαίνεται... αποδίδει!

Βρίσκεται στον θρόνο εδώ και 70 χρόνια. Η 95χρονη πια μονάρχης της Μεγάλης Βρετανίας αντικατοπτρίζει το είδωλο της ανεξάρτητης δυναμικής γυναίκας που ακόμη και στα βαθιά γεράματα στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και των υποχρεώσεών της. Ακόμη κι αν μέσα σε αυτά τα 70 χρόνια η προσωπική και επαγγελματική ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ έχει περάσει από 40 κύματα, κανείς δεν έχει να της προσάψει ότι δεν προσπάθησε να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις.

Τι είναι αυτό όμως που τόσα χρόνια την κάνει να έχει διαύγεια, να νιώθει ξεκούραστη και να μπορεί να αντιμετωπίζει με καλή διάθεση την κάθε μέρα; Μα φυσικά ... ο ύπνος της!

queenelizabeth2

Η βασίλισσα Ελισάβετ κάνει διαγωνισμό αλά MasterChef στο Παλάτι για την καλύτερη πουτίγκα

Φυσικά, η βασίλισσα Ελισάβετ δεν έφτασε εδώ που είναι τώρα χωρίς να επικεντρωθεί στην υγεία της. Στο βιβλίο «Long Live the Queen» του Βρετανού Bryan Kozlowski, ο συγγραφέας εξετάζει πώς η βασίλισσα εργάστηκε για να κρατήσει το σώμα και το μυαλό της ζωντανά μέχρι τα 90 της. Ένα από τα κόλπα που εφαρμόζει η Ελισάβετ είναι να διατηρεί τον εγκέφαλό της σε εγρήγορση, συνεχίζοντας να μαθαίνει νέα πράγματα.


https://www.instagram.com/p/CXOggDXszDT/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η Ελισάβετ έχει επίσης ισχυρή εργασιακή ηθική και αίσθηση του ρόλου που υπηρετεί. Ωστόσο, φροντίζει να περνά όλο τον ελεύθερό της χρόνο με πράγματα που αγαπά και δραστηριότητες που την ευχαριστούν. Απολαμβάνει να περνά χρόνο με τα άλογά της και τα αγαπημένα της Corgi. Φυσικά, τηρεί επίσης μια ρουτίνα που την κρατά παραγωγική και δραστήρια για αρκετές δεκαετίες. Η βασίλισσα φέρεται επίσης να απολαμβάνει τις αγαπημένες της λιχουδιές (όπως την πουτίγκα που τόσο αγαπά), αλλά είναι βέβαιο ότι τις τρώει με μέτρο. Φροντίζει επίσης να ασκείται, και το κάνει κάνοντας δραστηριότητες που της αρέσουν, όπως η ιππασία.



Η ψυχική υγεία της Ελισάβετ επηρεάζεται επίσης από την ικανότητά της να γνωρίζει τι της κάνει καλό ανάλογα με την ηλικία της. Ωστόσο ένας μεγάλος σύμμαχός της για την ευημερία της είναι ο ... ύπνος!

H βασίλισσα κοιμάται πάντα στις 11.00 μ.μ κάθε βράδυ

Σύμφωνα με το Glamour, οι θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας έχουν δείξει τεράστιο ενδιαφέρον για τη νυχτερινή ρουτίνα της βασίλισσας Ελισάβετ. Στην πραγματικότητα, η ρουτίνα ύπνου και άσκησης της βασίλισσας αναζητείται περισσότερο από τις ρουτίνες όλων των άλλων βασιλιάδων στο internet. Ενώ η βασίλισσα είναι μια πολύ απασχολημένη γυναίκα, φαίνεται πως ακολουθεί μια σταθερά μέσα στη μέρα της, και αυτό είναι το τελετουργικό της πριν τον ύπνο. Η Ελισάβετ φέρεται να πηγαίνει για ύπνο κάθε βράδυ γύρω στις 11 μ.μ. και φροντίζει να κοιμάται τουλάχιστον 8 ώρες, που σημαίνει ότι πιθανότατα ξυπνά γύρω στις 7:30 π.μ. κάθε πρωί.

Λέγεται επίσης πως η βασίλισσα περπατά κάθε μέρα, κάτι που την βοηθά να κοιμάται καλύτερα τη νύχτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η βασίλισσα Ελισάβετ δε θέλει τον Harry και τη Meghan στο Πλατινένιο Ιωβηλαίο - Εξορισμένος ο Andrew

Η βασίλισσα Ελισάβετ τίμησε την Kate Middleton με τρόπο που θα ζήλευε και η Meghan Markle!