Η βασίλισσα Ελισάβετ μετακομίζει τον William και την Kate και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο

Κατερίνα Μπούσιου
Η βασίλισσα Ελισάβετ μετακομίζει τον William και την Kate και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο

Τους προετοιμάζει για διαδόχους της και το νέο της σχέδιο περιλαμβάνει ακόμη και να μετακομίσουν σε νέο σπίτι, για την ακρίβεια σε ένα ιστορικής σημασίας κάστρο, άγνωστο στους περισσότερους. 

Δεν είναι μόνο ο Harry και η Meghan oι οποίοι θα μετακομίσουν σε νέο σπίτι πουλώντας την έπαυλη στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνια. Και ο αδελφός του και δεύτερος στη διαδοχή του θρόνου, πρίγκηπας William ετοιμάζεται μαζί με την Kate και τα τρία τους παιδιά, να αλλάξουν στέγη. Η βασίλισσα Ελισάβετ πήρε την πρωτοβουλία και τους το πρότεινε. Μέχρι το καλοκαίρι θα βρίσκονται στη νέα τους κατοικία, ένα κάστρο με ιδιαίτερη σημασία και σημειολογία για την βασιλική οικογένεια και αυτή η κίνηση της βασίλισσας, έχει σκοπό και στόχο.


https://www.instagram.com/p/CYgLiNgMnJ9/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το «μυστικό» κάστρο

Στους περισσότερους από εμάς είναι γνωστό το Buckingham, το κεντρικό παλάτι που λειτουργεί περισσότερο για τα μεγάλης σημασίας γεγονότα και επίσημες συναντήσεις και είναι το επίσημο γραφείο της βασίλισσας Ελισάβετ. Το σπίτι της όμως, είναι το παλάτι του Windsor που περιλαμβάνει μία τεράστια έκταση και με άλλα οικήματα και κάστρα τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στην οικογένειά της. Εκεί βρίσκεται ένα ξεχασμένο κάστρο (μερικά βρετανικά tabloids το αποκαλούν και ως μυστικό) το Fort Belvedere, γνωστό και ως «The Fort». Η ίδια προσωπικά ποτέ δεν διέμενε σε αυτό το ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και γοτθικού ρυθμού κάστρο και μάλιστα τα τελευταία χρόνια το νοίκιαζαν σε διάφορους εύπορους Βρετανούς, με τελευταίο τυχερό και έναν ευκατάστατο Καναδό. Ο τελευταίος ένοικος από την πλευρά της βασιλικής οικογένειας, ήταν ο ξάδελφος της βασίλισσας, Gerald Lascelles, o oποίος μετακόμισε το 1976. Αυτό το κάστρο λοιπόν, αποφασίστηκε από την Ελισάβετ -η οποία ήδη το πρότεινε στον εγγονό της πρίγκηπα William- για να γίνει το νέο του σπίτι.


https://www.instagram.com/p/COfuJiIlK_T/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Οι πληροφορίες που αναφέρει το περιοδικό ΟΚ, μιλούν για θετική καταρχάς ανταπόκριση τόσο από εκείνον όσο και από την σύζυγό του Kate. Το πριγκηπικό ζεύγος τα τελευταία χρόνια έμενε μεταξύ του παλατιού Kensington και του Ammer Hall, (περισσότερο ως κατοικία του Σαββατοκύριακου και την περίοδο των εορτών) αλλά καμία από τις δύο δεν τους ικανοποιούσαν πρακτικά για τις βασιλικές τους υποχρεώσεις, ενώ η περιοχή του Windsor φαντάζει ιδανική. Η Kate και ο William ποτέ δεν θέλησαν να μένουν μέσα στο κέντρο του Λονδίνου και θεωρούν ως καλύτερη λύση και για τα παιδιά τους να μένουν εκτός. Αλλά σε τέτοια απόσταση που να μπορούν ωστόσο να εκτελούν τις υποχρεώσεις τους.



Η βασίλισσα τους θέλει να είναι κοντά της και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Ποτέ ξανά, όπως αναφέρουν οι βρετανικές εφημερίδες δεν έδειξε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για το που ήθελαν να μείνουν τα μέλη της οικογένειάς της. Η περίπτωση της Kate και του William είναι διαφορετική, γιατί με αυτή την πρόταση, τους εξασφαλίζει μία ιστορικής σημασίας βασιλική κατοικία. Αντάξια του ρόλου που θα κληθούν να έχουν στο μέλλον ως βασιλικό ζευγάρι. Και αυτή είναι η σημειολογία πίσω από την θέλησή της να κάνουν το κάστρο του Fort τη νέα τους κατοικία. Οι μελλοντικοί βασιλείς είναι συνεχιστές του οίκου του Windsor και άρα θα πρέπει να μένουν εκεί που θα βρίσκεται το κάστρο σύμβολο της γενιάς τους. Το ότι τους θέλει για διαδόχους της, είναι πλέον ξεκάθαρο και από άλλες κινήσεις που έχει κάνει στο παρελθόν. Αρκεί βέβαια να πειστεί ο γιός της Κάρολος να παραδώσει το δικαίωμα στο θρόνο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η μοναρχία κλονίζεται! Το μεγάλο «όπλο» της βασίλισσας Ελισάβετ για να μείνει το Στέμμα ζωντανό

Ξανά στην επικαιρότητα η παράνομη σχέση του πρίγκιπα Wlliam με Rose Hanbury χάρη σε ένα tweet

Οι 3 απαράβατοι κανόνες της Kate Middleton για την ανατροφή των παιδιών

Photo credits Associated Press