Η Kate Middleton θα πάρει τη θέση του πρίγκιπα Andrew - Η πρώτη γυναίκα στη φρουρά των Γρεναδιέρων

Πατούλια Κατερίνα
Η Kate Middleton θα πάρει τη θέση του πρίγκιπα Andrew - Η πρώτη γυναίκα στη φρουρά των Γρεναδιέρων

Μια εξαιρετική τιμή για την Kate.

Η φρουρά των Γρεναδιέρων ζητά την Kate Middleton. Φαίνεται πως η Φρουρά με την τεράστια σημασία για την Ελισάβετ, επιθυμεί να είναι η 40χρονη δούκισσα εκείνη που θα αντικαταστήσει τον πρίγκιπα Andrew ως νέα συνταγματάρχης.

Μεγάλη τιμή για την Kate

Ανώτατη πηγή των Γρεναδιέρων, υποστήριξε στους Times, πως όλοι οι στρατιωτικοί θαυμάζουν την σύζυγο του William και θεωρούν πως είναι ιδανική για τον ρόλο αυτό. Αν η βασίλισσα ακούσει τους φρουρούς και δώσει τον τίτλο στην Middleton, αυτή θα είναι η πρώτη γυναίκα στην 366χρονη ιστορία της Φρουράς σε τέτοιο ανώτατο αξίωμα.

kate middleton genethlia40

Το σχόλιο του πρίγκιπα William για την Kate Middleton άναψε την κουβέντα περί τέταρτου παιδιού

Θέλουν την Kate στη φρουρά

Στρατιωτική πηγή ανέφερε πάντως στους Times πως το όνομα του νέου συνταγματάρχη θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 και ο προηγούμενος συνταγματάρχης, ο πρίγκιπας Andrew είχε λάβει τη θέση αυτή, από τον πατέρα του, πρίγκιπα Φίλιππο.

H Φρουρά των Γρεναδιέρων συστήθηκε το 1656 από τον Βασιλιά Κάρολο Β' και οι Φρουροί των Γρεναδιέρων έχουν πολεμήσει σχεδόν σε κάθε μεγάλη εκστρατεία του Βρετανικού Στρατού, συμπεριλαμβανομένων των Ναπολεόντειων, Κριμαϊκών, Μπόερ, του Πρώτου και Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Να σου θυμίσουμε πως πριν δύο εβδομάδες περισσότεροι πάντως από 150 Βετεράνοι του βρετανικού στρατού ζήτησαν από την 96χρονη μονάρχη να μην περιμένει άλλο και να αφαιρέσει τους τίτλους του γιου της ο οποίος υπήρξε πιλότος ελικοπτέρου και είχε διακριθεί στον πόλεμο των Falklands.

Οι Βετεράνοι με επιστολή τους στην Republic κατηγορούσαν ανοιχτά τον πρίγκιπα πως δεν τίμησε τις υποχρεώσεις του ως στρατιωτικός και δεν έδειξε χρηστότητα, εντιμότητα και ευυπόληπτη συμπεριφορά.



Τέλος ο Andrew από τη Φρουρά

Ο 61χρονος πρίγκιπας Andrew, κληρονόμησε τον τιμητικό ρόλο από τον πατέρα του, τον Δούκα του Εδιμβούργου, όταν αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή το 2017.

Όμως ο Άντριου έχασε τον τιμητικό του ρόλο όταν η Ελισάβετ του ξήλωσε τους στρατιωτικούς του τίτλους εν μέσω αγωγής για σεξουαλική κακοποίηση που του άσκησε η Virginia Giuffre στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο πρίγκιπας θα αναγκαστεί να δικαστεί το φθινόπωρο του 2022 στις ΗΠΑ.

«Με τη σύμφωνη γνώμη και την έγκριση της βασίλισσας οι τίτλοι και οι πατρωνίες του Δούκα του York επέστρεψαν σε εκείνην. Ο Andrew θα συνεχίσει να μην ασκεί δημόσια καθήκοντα και θα υπερασπιστεί τον εαυτό του σε αυτήν την υπόθεση ως ιδιώτης», εξηγούσε λιτά και κατανοητά η ανακοίνωση της βασίλισσας στα social media και τον Τύπο.

Ο Andrew παραμένει ένατος στη λίστα διαδοχής για τον Βρετανικό Θρόνο και μέχρι στιγμής διατηρεί την ασφάλειά του από την Αστυνομία η οποία στοιχίζει στο Δημόσιο περίπου 2- 3 εκατομμύρια λίρες τον χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι 3 απαράβατοι κανόνες της Kate Middleton για την ανατροφή των παιδιών

Η βασίλισσα Ελισάβετ σημείωσε νέο ρεκόρ και άφησε πίσω της την Kate Middleton