Κάποιος είχε τα κότσια να κάνει φάρσα στη βασίλισσα Ελισάβετ με ηθικό αυτουργό ένα πουλί

Νατάσσα Σχοινά
Κάποιος είχε τα κότσια να κάνει φάρσα στη βασίλισσα Ελισάβετ με ηθικό αυτουργό ένα πουλί

Λογικά δεν είχες φανταστεί ποτέ τη μονάρχη την ώρα μίας φάρσας. 

Οι περισσότεροι έχουν στο μυαλό τους τη βασίλισσα Ελισάβετ ως έναν άνθρωπο ιδιαίτερα συγκρατημένο, που δύσκολα βγαίνει εκτός προδιαγεγραμμένων ορίων και που ακολουθεί πιστά την εικόνα της εγκρατούς μονάρχη χτίζοντάς τη τόσες δεκαετίες. Δύσκολα, λοιπόν, μπορεί κανείς να φανταστεί ότι κάποιος έχει τόση άνεση μαζί της που φτάνει σε σημείο να της κάνει φάρσα. Η -για τρεις δεκαετίες- προσωπική σύμβουλός της, Angela Kelly, όμως, ισχυρίζεται κάτι διαφορετικό.

Όπως συμβαίνει με πολλούς που σχετίζονται με τη βασιλική οικογένεια, έτσι και η Kelly αποφάσισε να γράψει ένα βιβλίο, το «The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe». Σε αυτό, περιγράφει καταστάσεις εντός των τειχών του παλατιού, μιλάει για τους σχεδιαστές που έχουν δουλέψει με την Ελισάβετ αλλά και για τη γενικότερη σημασία που έχουν τα ρούχα της ντουλάπας της. Παράλληλα, γίνεται λόγος και για ένα πολύ αστείο περιστατικό μεταξύ τους.

queen elizabeth prank2 copy

Η φάρσα που έκανε στη βασίλισσα Ελισάβετ

Όλα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της βασιλικής περιοδείας της Ελισάβετ στην Αυστραλία το 2006. Η μονάρχης ήθελε πολύ να δει ένα είδος πουλιού που ονομάζεται «kookaburra». Αυτά τα πουλιά ζουν στην Αυστραλία και στη Νέα Γουινέα, είναι περίπου 28-27 εκατοστά σε μήκος (μέχρι την ουρά) και βγάζουν πολύ χαρακτηριστικούς ήχους, σαν γέλιο. Όπως αυτοί εδώ:



Η Ελισάβετ, λοιπόν, μιλούσε συνέχεια για το kookaburra και ήλπιζε να είναι αρκετά τυχερή για να το δει. Όμως, ο χρόνος περνούσε και το πουλί δεν έκανε την εμφάνισή του. Έτσι, η Kelly, που ήταν μαζί της, αποφάσισε να της κάνει μία φάρσα. Πήγε σε μία αγορά στο Σίδνεϊ και αγόρασε ένα παιχνίδι – kookaburra. Αντί, όμως, να της το δώσει κατευθείαν, τοποθέτησε το λούτρινο πουλί μέσα σε ένα κλουβί και, έπειτα, στο μπαλκόνι της Ελισάβετ.

Rachael Ray Show funny cute gif baby GIF

Η Kelly, αφού τα τακτοποίησε όλα, πήγε στη βασίλισσα και της είπε πως εντόπισε ένα «περίεργο γκρι πουλί» έξω από το παράθυρο. Η Ελισάβετ έσπευσε να δει για τι πράγμα τής μιλούσε και, όταν το αντίκρισε, άρχισε να φωνάζει: «Είναι μία kookaburra!». Η Kelly, όμως, ήθελε να συνεχίσει κι άλλο τη φάρσα και άρχισε να πλησιάζει το κλουβί, δήθεν ότι θα άνοιγε τις πόρτες του. Η βασίλισσα έντρομη μήπως και το πουλί φύγει τώρα που το βρήκε, άρχισε να της λέει: «Όχι! Μην το κάνεις! Θα πετάξει μακριά!».

queen elizabeth prank5

Όταν η φάρσα χειροτέρεψε...

Θα πίστευε κανείς ότι σε εκείνο το σημείο πια η Kelly θα σταματούσε να κοροϊδεύει την Ελισάβετ, όμως, όχι! Όταν η πρώτη πλησίασε το κλουβί, γύρισε στο μέρος της Ελισάβετ που στεκόταν πια πίσω της με αγωνία και της είπε ότι το πουλί ήταν νεκρό. Η μονάρχης τρομοκρατήθηκε στο άκουσμα και εκείνη τη στιγμή ήταν που η Kelly τής αποκάλυψε την αλήθεια λέγοντάς της πως ήταν φάρσα.

«Είχε μόνο δύο λέξεις για εμένα: ‘Έχεις απολυθεί’. Γελούσα ασταμάτητα την ώρα που η Μεγαλειοτάτη στράφηκε στην Αυτού Μεγαλειότητά του (τον Φίλιππο) και είπε ‘Ξέρεις τι μου έκανε μόλις; Η Angela με έκανε να την ‘πατήσω’!», είπε η Kelly.



Το λούτρινο πουλί, πάντως, επέστρεψε μαζί της στο παλάτι του Windsor.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το λαχανικό που απεχθάνεται η βασίλισσα Ελισάβετ και απαίτησε να αφαιρεθεί από το μενού

Η βασίλισσα επέστρεψε στο αγαπημένο μέρος του πρίγκιπα Φίλιππου: Το ταξίδι με ελικόπτερο

Η βασίλισσα Ελισάβετ μετακομίζει τον William και την Kate και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο