Η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε το πρώτο της party για τα 70 χρόνια της στον θρόνο

Κατερίνα Μπούσιου
Η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε το πρώτο της party για τα 70 χρόνια της στον θρόνο

Έλαμπε από χαρά μετά από καιρό, στην μικρή εκδήλωση που έγινε στο Παλάτι του Sandringham προς τιμήν της, στο πρώτο πάρτι του Πλατινένιου Ιωβηλαίου. 

Από τα ξημερώματα της Κυριακής 6 Φεβρουαρίου, η βασίλισσα Ελισάβετ γράφει ιστορία και είναι η πρώτη βασίλισσα στον πλανήτη που συμπληρώνει 70 χρόνια στο θρόνο. Οι εορτασμοί μόλις ξεκίνησαν με ένα μικρό tea party που διοργάνωσε η ίδια στο Παλάτι του Sandringham και το κόψιμο μίας τούρτας για τα γενέθλια της μοναρχίας.


https://www.instagram.com/reel/CZmPh_vpa2Q/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η χαρά της Ελισάβετ

Ντυμένη στα γαλάζια κρατώντας το μπαστούνι της η 95χρονη βασίλισσα εμφανίστηκε με χαμόγελα υποδεχομένη τους καλεσμένους της, ντόπιους που ζουν στο Norflock αλλά και μέλη φιλανθρωπικών οργανώσεων που ασχολούνται με παιδιά και ηλικιωμένους. Είναι η πρώτη φορά μετά την απώλεια του συζύγου της πρίγκηπα Φίλιππου και την μικρή περιπέτεια της υγείας της που εμφανίζεται σε τόσο καλή διάθεση, κάνοντας μάλιστα και αστεία με την τούρτα της η οποία ήταν γυρισμένη ανάποδα για να καταγράφουν το σχέδιο οι τηλεοπτικές κάμερες: «Δεν με πειράζει καθόλου, το διαβάζω και από εδώ» Τα βρετανικά μέσα δεν σταματούν να υπογραμμίζουν τις τελευταίες ώρες πως η βασίλισσα Ελισάβετ η οποία σημείωνει ένα ιστορικής σημασίας ρεκόρ αυτές τις ημέρες, νιώθει και προσωπικά χαρούμενη για την μοναδικότητά της και το αντιμετωπίζει σαν να είχε σήμερα τα γενέθλιά της.



Το παλάτι του Sandringham στο οποίο μένει το τελευταίο διάστημα, είναι γεμάτο γλυκόπικρες αναμνήσεις για εκείνη, γιατί πριν ακριβώς 70 χρόνια την ίδια μέρα πέθανε ο πατέρας της, βασιλιάς Γεώργιος στον ίδιο χώρο και λίγα λεπτά αργότερα πήρε και επίσημα το χρίσμα. Όσοι βρέθηκαν πριν από λίγες ώρες στην αίθουσα χορού του παλατιού όπου έγινε η μικρή και ολιγομελής λόγω πανδημίας εκδήλωση, ζούσαν και εκείνοι πραγματικά ιστορικές στιγμές. Το Παλάτι περιλαμβάνει και την ξύλινη εξοχική κατοικία, αγαπημένη του πρίγκηπα Φίλιππου.

Η άσπρη τούρτα του Πλατινένιου Ιωβηλαίου, είχε χαραγμένο το μωβ λογότυπο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από σήμερα μέχρι την μεγάλη κορύφωση των εορτασμών την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, σε οποιαδήποτε εκδήλωση ή προϊόν έχει σχέση με αυτό. Στην βασίλισσα δόθηκε μία ανθοδέσμη, παρόμοια με εκείνη που έλαβε στην ενθρόνισή της, με το αγαπημένα της κρίνα. Κρίνα όμως ήταν κεντημένα και στο φόρεμα της.


https://www.instagram.com/p/CZkLM1ksHNw/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

'Ενα 24ωρο πριν καθισμένη στο γραφείο της και με το αγαπημένο της corgi, την Candy, να κάνει μία ξαφνική επίσκεψη, η Ελισάβετ διάβασε τις ευχητήριες κάρτες που της έστειλαν παιδιά από όλες τις χώρες της Κοινοπολιτείας για την ξεχωριστή επέτειο, αλλά και εκείνες που είχαν αποσταλεί τόσο για το χρυσό όσο και το διαμαντένιο Ιωβηλαίο. Σε μία από αυτές ένα μικρό παιδί της είχε γράψει την μαγική συνταγή για την τέλεια βασίλισσα, αναφέροντας μάλιστα ότι εκτός από τη βασιλική λάμψη, χρειαζόταν και μία...κούπα κουράγιο. Από αυτό βέβαια η Ελισάβετ όλα αυτά τα χρόνια απέδειξε ότι διαθέτει αρκετό, όπως και δύναμη και υπομονή για να αντιμετωπίσει όχι μόνο τα προβλήματα του έθνους της, αλλά και τα οικογενειακά ζητήματα και σκάνδαλα που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ήταν αρκετά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η βασίλισσα Ελισάβετ «ξεπουλάει» στο διαδίκτυο - Ανάρπαστα τα προϊόντα που έβγαλε το Παλάτι

Η βασίλισσα επέστρεψε στο αγαπημένο μέρος του πρίγκιπα Φίλιππου: Το ταξίδι με ελικόπτερο

Η βασίλισσα Ελισάβετ κάνει διαγωνισμό αλά MasterChef στο Παλάτι για την καλύτερη πουτίγκα

Photo credits Associated Press (AP)