H βασίλισσα Ελισάβετ επιθυμεί η Camilla να στεφθεί βασίλισσα μετά τον θάνατό της

H βασίλισσα Ελισάβετ επιθυμεί η Camilla να στεφθεί βασίλισσα μετά τον θάνατό της

Την επιθυμία της η δούκισσα της Κορνουάλης, Camilla, να φέρει τον τίτλο της βασίλισσας όταν ο πρίγκιπας Κάρολος γίνει βασιλιάς, εξέφρασε η βασίλισσα Ελισάβετ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ συμπληρώνει 70 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που ανέλαβε το θρόνο της Βρετανίας και πριν λίγες ώρες έκανε γνωστή την επιθυμία της η σύζυγος του πρίγκιπα Καρόλου, Camilla, να λάβει τον τίτλο της βασίλισσας όταν αυτός στεφθεί βασιλιάς.

Στο μήνυμα για την 70ή επέτειο της βασιλείας της, η 95χρονη Ελισάβετ ανέφερε: «Είναι ειλικρινής μου επιθυμία, όταν έρθει η ώρα, η Καμίλα να ονομάζεται Βασιλική Σύζυγος καθώς συνεχίζει το βασιλικό της έργο». H μονάρχης τόνισε ότι η επέτειος αυτή της έδωσε την ευκαιρία να σκεφτεί την αφοσίωση και την αγάπη που της δείχνουν οι Βρετανοί. Μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα, τόσο ο Κάρολος, όσο και η Camilla, να λάβουν την αντίστοιχη στήριξη από το Βρετανικό λαό.

Σε όλη την ιστορία της Βρετανίας μέχρι και σήμερα η σύζυγος ενός βασιλιά λαμβάνει τον τίτλο της Βασιλικής Συζύγου. Όταν παντρεύτηκαν ο Κάρολος και η Camilla είχε αποφασιστεί επισήμως ότι η Camilla θα χρησιμοποιούσε τον τίτλο της Πριγκιπικής Συζύγου, αν ο Κάρολος γινόταν βασιλιάς μετά τον θάνατο της Ελισάβετ.

elizabeth jubillee

Η βασίλισσα Ελισάβετ «ξεπουλάει» στο διαδίκτυο - Ανάρπαστα τα προϊόντα που έβγαλε το Παλάτι

https://www.instagram.com/reel/CZmPh_vpa2Q/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ιστορική στιγμή για το παλάτι! H βασίλισσα Ελισάβετ ανακοίνωσε πως η Camilla θα γίνει βασίλισσα

Σύμφωνα με το BBC, η θέση της βασίλισσας Ελισάβετ έρχεται να δώσει φως στο ζήτημα που απασχολεί τους Βρετανούς σχετικά με τη βασιλική σύζυγο, μιας και η δημοφιλία της Camilla έχει προβληματίσει κατά καιρούς όσους ασχολούνται με τη διαδοχή στο θρόνο της Βρετανίας. Πλέον, αν ο Κάρολος στεφθεί βασιλιάς δεν θα υπάρχει καμία αμφιβολία για τον τίτλο που θα λάβει η σύζυγός του.

elisavet diadoxos

Το χρονικό της σχέσης του Καρόλου και της Camilla

https://www.instagram.com/p/CZhPZv3MsqW/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο Κάρολος και η Camilla υπήρξαν επί χρόνια εραστές. Παντρεύτηκαν το 2005 σε μια πολιτική τελετή στο Ουίνδσορ. Για περίπου μία δεκαετία μετά το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, τα Βρετανικά μέσα ενημέρωσης ασκούσαν κριτική στην Camilla. Ο Τύπος την ήθελε να βρίσκεται σε σχέση με τον Κάρολο ενώ ήταν ήδη παντρεμένος. Η Camilla στέφθηκε δούκισσα της Κορνουάλης μετά τον γάμο της με τον Κάρολο και εκπροσωπεί τακτικά τη βασιλική οικογένεια σε επίσημες εμφανίσεις.

https://www.instagram.com/p/CZogpb4AcAM/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πηγή κεντρικής: apimages.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: