Το κοινό δε θέλει η Camilla να ονομαστεί «Βασιλική Σύζυγος» - Ο προσβλητικός τίτλος που της δίνεται

Νατάσσα Σχοινά
Το κοινό δε θέλει η Camilla να ονομαστεί «Βασιλική Σύζυγος» - Ο προσβλητικός τίτλος που της δίνεται

Μία παρουσιάστρια απευθύνεται δημόσια στο θέμα και χαρακτηρίζει τη σύζυγο του πρίγκιπα Καρόλου με ένα καθόλου κολακευτικό τρόπο.

Τι κι αν όλες οι πληροφορίες μετέφεραν πως η βασίλισσα Ελισάβετ δεν ήθελε τίποτα να επισκιάσει το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της -εξ ου και δεν επιθυμεί τους Sussexes αλλά και τον πρίγκιπα Andrew στους εορτασμούς-, μία δική της δήλωση έκανε όλον τον πλανήτη να σταματήσει να σχολιάζει τα 70 της χρόνια πάνω στον βρετανικό θρόνο. Νέο αντικείμενο σχολιασμού – η ανακοίνωση της μονάρχη πως θέλει την Camilla να πάρει τον τίτλο της βασίλισσας όταν ο Κάρολος τη διαδεχτεί. «Είναι ειλικρινής μου επιθυμία, όταν έρθει η ώρα, η Camilla να ονομάζεται Βασιλική Σύζυγος καθώς συνεχίζει το βασιλικό της έργο», είπε η Ελισάβετ.



Κανείς δεν περίμενε τη συγκεκριμένη απόφαση, σίγουρα όχι οι πολίτες της Αγγλίας που ουδέποτε ήταν ιδιαίτερα θετικά διακείμενοι προς την Camilla. Ο λόγος πίσω από αυτήν την αντιμετώπιση δεν είναι άλλος από τις αποκαλύψεις της πρώτης συζύγου του Καρόλου, πριγκίπισσας Diana, περί τρίτου προσώπου στον γάμο τους.

princess diana wedding GIF

Η ψυχολογική κατάσταση της εκλιπούσας μαμάς του William και του Harry είχε γίνει γνωστή στο κοινό όχι μόνο μέσω φημών αλλά και μέσω της ίδιας στη συνέντευξή της στο BBC που προβλήθηκε τον Νοέμβριο του 1995.



Η κατακραυγή για την απόφαση της Ελισάβετ

Η απόφαση της Ελισάβετ αναμενόμενα βρήκε πολλούς επικριτές στο κοινό που σε δημοσκόπηση προτιμάει όπως και να έχει τον William αντί για τον Κάρολο στη διαδοχή. Όταν, όμως, το θέμα παίχτηκε στην εκπομπή «The View», μία εκ των παρουσιαστριών, η Sunny Hostin, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της με την επιθυμία της Ελισάβετ, λίγο πριν αποκαλέσει την Camilla με ένα διόλου ευγενικό χαρακτηρισμό.

«Θυμάστε τη διάσημη συνέντευξη με την Diana που την έδειχνε τόσο πληγωμένη, τραυματισμένη και σε κατάθλιψη.’ Ήμασταν τρεις στον γάμο’. Ποτέ δεν της δόθηκε -πιστεύω- η ευκαιρία να είναι πραγματικά ερωτευμένη με τον Κάρολο, γιατί η Camilla περίμενε στην άκρη, όπως συχνά κάνουν οι ερωμένες. Δεν πιστεύω ότι παίρνεις τον τίτλο της ‘Βασιλικής Συζύγου’ όταν στην πραγματικότητα ήσουν μία ερωμένη και ίσως απλώς πρέπει να μείνεις με τον τίτλο της ‘Πριγκιπικής Συζύγου'. (Η Camilla) είναι η Βασιλική Ερωμένη», είπε χαρακτηριστικά.

camilla parker queen title public2

Το έκανε για τον Κάρολο...

Όσο για τους υπόλοιπους που βρίσκονταν στο πλατό μαζί με τη Hostin, εκείνοι κράτησαν μία περισσότερο κατανοητική στάση προς την απόφαση της Ελισάβετ. Η Ana Navarro και η Sara Haines υποστήριξαν πως η βασίλισσα μάλλον προέβη σε αυτήν τη δήλωση γιατί ήθελε να φτιάξει τη σχέση της με τον γιο της. «Προφανώς, η Camilla δεν ταιριάζει με το παραμύθι της πριγκίπισσας της Disney. Δεν έχει την εμφάνιση, αλλά υπάρχει μόνο ένας άνθρωπος που νοιάζεται για αυτό και αυτός είναι ο Κάρολος, που καθώς φαίνεται έχει κάποια δια βίου σχέση αλληλεξάρτησης αδελφής ψυχής μαζί της», είπε η Navarro με την Haines να συμπληρώνει: «Ίσως ήθελε να φτιάξει τις σχέσεις τους, καθώς φτάνει στα χρόνια του λυκόφωτος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

H βασίλισσα Ελισάβετ επιθυμεί η Camilla να στεφθεί βασίλισσα μετά τον θάνατό της

«Άφαντοι» Harry και Meghan - Ούτε μία ανάρτηση για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε το πρώτο της party για τα 70 χρόνια της στον θρόνο