Η Diana στη «μαύρη λίστα» της Μαργαρίτας – Χλεύαζε το άγαλμα και δεν άφηνε τα παιδιά να της μιλήσουν

Νατάσσα Σχοινά
Η Diana στη «μαύρη λίστα» της Μαργαρίτας – Χλεύαζε το άγαλμα και δεν άφηνε τα παιδιά να της μιλήσουν
Οι δύο πριγκίπισσες δεν είχαν καθόλου καλές σχέσεις, με τη μικρότερη αδερφή της Ελισάβετ να μην τη συγχωρεί ούτε μετά τον θάνατό της το 1997.

Την 1η Ιουλίου του 2021, το άγαλμα προς τιμή της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Diana αποκαλύφθηκε στον κήπο Sunken του παλατιού του Kensington. Ο πρίγκιπας William και ο πρίγκιπας Harry ανέλαβαν το έργο των αποκαλυπτηρίων στο αγαπημένο σημείο της μητέρας τους, ενώ ο καλλιτέχνης Ian Rank-Broadley ήταν εκείνος που επωμίστηκε το δύσκολο έργο της δημιουργίας του.

Το εν λόγω άγαλμα, πέρα από το γεγονός ότι τιμάει τη μνήμη της Lady D, αποτελεί και ένα σύμβολο της αγάπης των παιδιών της και του κόσμου αλλά και ένα ενθύμημα που κρατάει τη μνήμη της ζωντανή.



«Σήμερα θα γιορτάζαμε τα 60α γενέθλια της μητέρας και θυμόμαστε την αγάπη, τη δύναμη, τον χαρακτήρα, τα στοιχεία που την έκαναν πηγή καλού για τον κόσμο, αλλάζοντας τη ζωή αμέτρητων ανθρώπων προς το καλύτερο.

Κάθε μέρα ζούμε με την ελπίδα να ήταν εδώ κοντά μας και ελπίζω και τώρα πως αυτό το άγαλμα θα είναι σύμβολο της ζωής και του θρύλου της.

Σε ευχαριστούμε Ian Rank-Broadley, Pip Morrison και τις ομάδες σας για την καταπληκτική δουλειά σας αλλά και τους φίλους και τους δωρητές που βοήθησαν αυτό να γίνει πραγματικότητα αλλά και όλον τον κόσμο που κρατά τη μνήμη της μητέρας μας ζωντανή», έγραφε το μήνυμα που ανέβηκε στον λογαριασμό του William και της Kate στο Instagram.

Πρίγκιπας Harry- Πρίγκιπας William: Αποκάλυψαν μαζί το συγκινητικό άγαλμα με τη μητέρα τους Diana

princess margaret hated diana6

Ο χλευασμός του αγάλματος από την πριγκίπισσα Μαργαρίτα

Η μικρότερη αδερφή της βασίλισσας Ελισάβετ, πριγκίπισσα Μαργαρίτα, φαίνεται πως δε συμφωνούσε καθόλου με την ιδέα ενός αγάλματος για την Diana, πολύ πριν αυτό υλοποιηθεί τελικά το 2021. Η Μαργαρίτα, από της οποίας τον θάνατο έκλεισαν 20 χρόνια την προηγούμενη εβδομάδα, δεν τα πήγαινε καλά με την Diana. Σύμφωνα με τον βασιλικό βιογράφο Craig Brown (σ.σ. ο συγγραφέας του βιβλίου «Ninety-Nine Glimpses of Princess Margaret») και τα λεγόμενά του στο Fox News το 2018, η συνέντευξη που αποφάσισε να δώσει η μητέρα του William και του Harry στο BBC, στην οποία μιλούσε για την ψυχολογική της κατάσταση στο παλάτι αλλά και το γεγονός ότι στον γάμο της με τον Κάρολο υπήρχαν τρεις άνθρωποι -και η Camilla Parker Bowles, δηλαδή-, φάνηκε ανάρμοστη για ένα βασιλικό μέλος και η Μαργαρίτα δεν της το συγχώρησε ποτέ. Ούτε και μετά τον θάνατό της το 1997.



Όταν, λοιπόν, κάποια στιγμή συζητήθηκε το θέμα ανέγερσης ενός αγάλματος στο παλάτι του Kensington προς τιμήν της Diana, η Μαργαρίτα το χλεύασε αφοριστικά και είπε: «Δεν πρόκειται να έχω αυτήν τη γυναίκα έξω από το παράθυρο της κρεβατοκάμαράς μου».

princess margaret hated diana19

Παρά το ότι η ίδια η Μαργαρίτα έγινε γνωστή ως η «επαναστάτρια αδερφή», στους άλλους δε συγχωρούσε παρεκτροπές από τον «νόμο» του παλατιού. Ο Brown σχολίασε περαιτέρω: «Το να μεταδώσεις τα συναισθήματά σου στον κόσμο χωρίς προειδοποίηση θεωρείτο μεγάλη προδοσία, ακόμα κι αν αυτά που η Diana ισχυριζόταν ήταν αλήθεια. Η Μαργαρίτα δε συγχωρούσε. Δεν είχε ούτε περιοδικά με το πρόσωπο της Diana κοντά της. Τα γύριζε ανάποδα. Και δεν άφησε ούτε τα παιδιά να της μιλήσουν. Ακόμα κι αν η Diana ζούσε για άλλα 30 χρόνια, δε θα της είχε μιλήσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η εμμονή που είχαν ο William και ο Harry όταν ήταν μικροί προβλημάτιζε την πριγκίπισσα Diana

Πρίγκιπας Κάρολος: Ο αληθινός λόγος που παντρεύτηκε την Diana και όχι την Camilla

Πριγκίπισσα Diana: Ό,τι και να λένε αυτός ήταν ο πραγματικός έρωτάς της ζωής της