Ο πρίγκιπας Harry θέλει να επιστρέψει στο Παλάτι αλλά... τον τρέχουν στα δικαστήρια

Ιωάννα Τζανή
Ο πρίγκιπας Harry θέλει να επιστρέψει στο Παλάτι αλλά... τον τρέχουν στα δικαστήρια

Η δικηγόρος του δούκα του Σάσεξ είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «είναι και θα είναι πάντα το σπίτι του».

Η υπόθεση της αφαίρεσης της αστυνομικής προστασίας του πρίγκιπα Harry και της οικογένειά του κατά την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, που είναι και ο λόγος για τον οποίο ο δούκας φοβάται να επισκεφθεί το Παλάτι, έφτασε στην αίθουσα του δικαστηρίου, με τον 37χρονο ωστόσο να μη δίνει το παρών.

Μιλώντας σε μια προκαταρκτική ακρόαση για την αποκατάσταση της αστυνομικής φρουράς, η δικηγόρος του δούκα του Σάσεξ, Shaheed Fatima, εξέφρασε τις ανησυχίες του Harry για τις ρυθμίσεις ασφαλείας που τέθηκαν σε εφαρμογή όταν αυτός και η Meghan Markle αποχώρησαν από τα βασιλικά τους καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2020 .

harry william

Η βασίλισσα Ελισάβετ έβαλε αυστηρό όρο στον William και τον Harry και δεν σηκώνει...κουβέντα

Μετά την απόφαση του ζευγαριού να αποχωρήσει από το Παλάτι, ο Harry και η Meghan έχασαν την προστασία τους από την αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου και πλήρωσαν ιδιωτικά για τη δική τους ασφάλεια στις ΗΠΑ.


https://www.instagram.com/p/CaKk61PsiRz

Αυτό σημαίνει ότι εάν ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο με τον 2 ετών γιο Archie Harrison και την 8 μηνών κόρη Lilibet Diana, δε δικαιούνται χρηματοδοτούμενη προστασία που το κράτος.

«Αυτός ο ισχυρισμός αφορά το γεγονός ότι ο ενάγων δεν αισθάνεται ασφαλής όταν βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω των ρυθμίσεων ασφαλείας που εφαρμόζονται από τον Ιούνιο του 2021 και θα συνεχίσουν να ισχύουν για αυτόν εάν αποφασίσει να επιστρέψει», ανέφερε η Fatima στο Βασιλικό Δικαστήριο.

Και συνέχισε:

«Και, φυσικά, είναι αυτονόητο ότι θέλει να επιστρέψει. Nα δει την οικογένεια και τους φίλους του και να συνεχίσει να υποστηρίζει τις φιλανθρωπικές οργανώσεις που τόσο αγαπά. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι και θα είναι πάντα το σπίτι του».

Το χρονικό της ανησυχίας του Harry και οι δίκες που... θα έχουν μακρύ δρόμο

Οι ανησυχίες του πρίγκιπα Harry πιστεύεται ότι χρονολογούνται από την πιο πρόσφατη επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούλιο του 2021, όταν εμφανίστηκε με τον αδερφό του πρίγκιπα William για τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της μητέρας τους, πριγκίπισσας Νταϊάνα, στους κήπους του παλατιού του Κένσινγκτον.

Μετά από μια μετέπειτα φιλανθρωπική εκδήλωση, φωτογράφοι φέρεται να κυνήγησαν το αυτοκίνητο του πρίγκιπα Harry στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Harry αποφάσισε να αντιμετωπίσει το ζήτημα υποβάλλοντας αίτηση για δικαστική αναθεώρηση των ρυθμίσεων ασφαλείας, μια νομική αμφισβήτηση της νομιμότητας των αποφάσεων που λαμβάνονται από δημόσιο φορέα. Η δίκη που έλαβε χώρα την Παρασκευή (18/2) αντιπροσωπεύει τα αρχικά στάδια αυτής της διαδικασίας και μπορεί να οδηγήσει σε πιο μακροχρόνιες δικαστικές διαδικασίες.



Η αστυνομική προστασία είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα για το Παλάτι

Η αίτησή του είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εκείνον να γίνει αποδεκτή, καθώς ο ίδιος και η οικογένειά του ενδέχεται να επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο για να γιορτάσουν το ιστορικό Πλατινένιο Ιωβηλαίο, για τα 70 χρόνια που κλείνει η Ελισάβετ ως βασίλισσα.

Το θέμα της ασφάλειας είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για τη βασιλική οικογένεια. Προς το παρόν, μόνο η βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Κάρολος, η Καμίλα, ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton λαμβάνουν 24ωρη αστυνομική προστασία.

Άλλα βασιλικά μέλη, όπως η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Εδουάρδος και η Σόφι, κόμισσα του Γουέσεξ, λαμβάνουν κρατική προστασία μόνο όταν κάνουν επίσημες εμφανίσεις.

Εν τω μεταξύ, τα εγγόνια της βασίλισσας (συμπεριλαμβανομένης της Zara Tindall και των πριγκιπισσών Βεατρίκης και Ευγενίας) δε λαμβάνουν καμία προστασία που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση, ενώ ο πρίγκιπας Andrew έχασε το δικαίωμα προστασίας όταν αποχώρησε από τα βασιλικά τουκαθήκοντα τον Νοέμβριο του 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κι όμως, ο Harry στήριξε την Camilla πριν την Ελισάβετ: «Δεν είναι μία διαβολική μητριά»

Το σχόλιο του πρίγκιπα William για την Kate Middleton άναψε την κουβέντα περί τέταρτου παιδιού