Τι θα συμβεί αν φύγει από την ζωή η βασίλισσα Ελισάβετ; Οι βρετανοί είναι οργανωμένοι για όλα

Κατερίνα Μπούσιου
Τι θα συμβεί αν φύγει από την ζωή η βασίλισσα Ελισάβετ; Οι βρετανοί είναι οργανωμένοι για όλα

Η περιπέτεια με τον Covid -19, η προηγούμενη περιπέτεια με την υγεία της αλλά και η ηλικία της, δεν εφησυχάζει κανέναν στην Μεγάλη Βρετανία. 

Εδώ και ένα μήνα η Βρετανία και όλες οι χώρες της Κοινοπολιτείας ανά τον κόσμο, έχουν μπει σε κλίμα εορταστικό, για τα 70 χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ στο θρόνο. Εδώ όμως και λίγες ώρες, μόλις δηλαδή έγινε γνωστό πως έχει νοσήσει από Covid, υπάρχει μία διάχυτη ανησυχία για την κατάστασή της. Και χωρίς να ακουστεί μακάβριο, ενεργοποιήθηκε ξανά το μυστικό σχέδιο, περίπλοκο και αναλυτικό, που αφορά το τι θα γίνει τις 10 μέρες που θα ακολουθήσουν μετά την απώλειά της και μέχρι την επίσημη ταφή της.


https://www.instagram.com/p/CaClYj0M5w8/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το Παλάτι σε όλους τους τόνους, αλλά και τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν πως η 95χρονη βασίλισσα που σε δύο μήνες έχει και τα γενέθλιά της, περνά τον κορωνοϊό ως ένα κρυολόγημα, αφού είναι τριπλά εμβολιασμένη. Όμως η περιπέτεια με την υγεία της στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, η νοσηλεία για ένα 24ωρο, η ηλικία της και η περίοδος ηρεμίας και ξεκούρασης, την οποία βιώνει το τελευταίο διάστημα με εντολή των γιατρών της, δεν αφήνει κανέναν στη χώρα της ήρεμο. Ειδικά τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, αλλά και την κυβέρνηση. Σήμερα μάλιστα δόθηκε στη δημοσιότητα η πληροφορία, πως ασκεί εν μέρει τα καθήκοντά της, μέσω βιντεοκλήσεων. Αλλά παρόλα αυτά, όλοι είναι έτοιμοι, για όλα.



Το σχέδιο D Days

Οργανωτική ως χαρακτήρας και προνοητική ως ηγεμών, η βασίλισσα ήδη εδώ και πολλά χρόνια έχει επιμεληθεί η ίδια τι θα συμβεί -ευχόμαστε πως όχι σύντομα - φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο. Διότι η υστεροφημία της ως πρόσωπο και η αίγλη της μοναρχίας, είναι πράγματα που δεν μπορούν να αφεθούν στην τύχη τους. Ο γραμματέας της βασίλισσας αφού ενημερώσει το συμβούλιο του θρόνου, είναι εκείνος που θα καλέσει στο τηλέφωνο τον πρωθυπουργό, για να του πεί το συνθηματικό: «Η γέφυρα του Λονδίνου έπεσε» και αφού έχουν ενημερωθεί και τα στενά μέλη της βασιλικής οικογένειας. Το βασιλικό συμβούλιο θα επισκεφτεί τον Κάρολο για να τον ανακηρύξει νέο βασιλέα, ως τον πρώτο τη τάξει διάδοχο και αργότερα το κρατικό BBC με ανάλογο, λόγω πένθους dress code των παρουσιαστών του, θα αναγγείλει το δυσάρεστο γεγονός στο έθνος, με τα διεθνή πρακτορεία με συγκεκριμένο και εγκεκριμένο μήνυμα, ταξιδέψουν την είδηση σε όλον τον κόσμο. Η συγκεκριμένη μέρα ορίζεται στο μυστικό σχέδιο του θανάτου της που είναι ήδη έτοιμο σε όλα τα υπουργεία, ως D-Day. Και κάθε μέρα που περνά, ως D -Day 1, κ.λ.π μέχρι την ημέρα της ταφής της, που έχει οριστεί ένα δεκαήμερο μετά.


https://www.instagram.com/p/CWQ0c5ko0CU/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Συγκαλείται το Accession Council. Σε αυτό είναι μέλη όλα τα μέλη του βασιλικού συμβουλίου, κρατικοί παράγοντες, ο δήμαρχος του Λονδίνου και μπορεί να είναι παρών και ο πρωθυπουργός, αν το επιθυμεί. Όλοι αυτοί, είναι οι θεματοφύλακες των διαδικασιών και εκείνοι που θα τηρήσουν το πρόγραμμα και θα θέσουν σε εφαρμογή μαζί με το Υπουργείο Εξωτερικών το ειδικό πρωτόκολλο για να προσκληθούν οι επίσημοι την ημέρα της κηδείας της. Η πανδημία, έχει επιφέρει πολλές αλλαγές σε αυτό το σχέδιο.



Την ίδια μέρα και αφού όλα τα εθνικά και ιδιωτικά δίκτυα και media της χώρας αλλάξουν το πρόγραμμά τους, για να το αφιερώσουν στο βίο της και στην προσωπικότητά της, θα απευθύνει λόγο ο πρωθυπουργός (ακριβώς στις 10.00 το πρωί αν η βασίλισσα έχει απεβιώσει το βράδυ) και το απόγευμα (ακριβώς στις 18.00) ο νέος βασιλιάς. Στην προκειμένη περίπτωση ο Κάρολος, αν δεν έχουμε καμία άλλη έκπληξη. Που από ότι φαίνεται δεν θα έχουμε, γιατί δεν θα παραδώσει το θρόνο στο γιο του William. Θα ακολουθήσει δύο μέρες μετά, η περιοδεία του σε όλη τη χώρα αλλά και στην Ιρλανδία. Είναι ένας τρόπος για να δείξει πως δεν μένει ακέφαλος ο θρόνος και να εμπνεύσει εμπιστοσύνη. Ο ίδιος αλλά και όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας είναι ενήμερα, εδώ και χρόνια, για το τι πρέπει να κάνουν, ανά ημέρα και ανα ώρα, που και πως θα μιλήσουν, αλλά χωρίς η παρουσία τους να είναι απόλυτα αισθητή. Διακριτικότητα και βρετανικό φλέγμα θα επικρατήσουν και σε αυτό. Το Κοινοβούλιο και η βουλή των Λόρδων κάνουν εθιμοτυπικά την ίδια μέρα του θλιβερού γεγονότος, ειδικές συνεδριάσεις, απλά για να εκφράσουν τα συλληπήριά τους.


https://www.instagram.com/p/CX3L7HYMFXe/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Προς το παρόν βέβαια, όλοι εύχονται στην βασίλισσα καλή ανάρρωση, έχοντας φυσικά την ελπίδα, να γιορτάσει επίσημα το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, το πρώτο πενθήμερο του Ιουνίου. Και κάτι μας λέει πως όχι μόνο θα τα καταφέρει, αλλά θα το χαρεί όπως και πρόσφατα κατά την κοπή της πρώτης τούρτας για το γεγονός. Όπου έδειχνε χαρούμενη και πολύ χαμογελαστή. Και κυρίως υγιής.

Δείτε στη photo gallery που ακολουθεί μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία του μυστικού σχεδίου που αφορά στην απώλεια της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανησυχία για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ: Το viral μήνυμα στο Twitter (photo)

Θετική στον κορονοϊό η βασίλισσα Ελισάβετ - Έχει ήπια συμπτώματα

Θα προλάβει η Ελισάβετ να γνωρίσει τη Lilibet; Η Ευγενία πάντως τα κατάφερε

Photo credits: Αssociated Press