Η Ελισάβετ έστειλε το πρώτο μήνυμα μετά το μνημόσυνο του Φιλίππου - Απλά «ξέχασε» τον Φίλιππο

Νατάσσα Σχοινά
Η Ελισάβετ έστειλε το πρώτο μήνυμα μετά το μνημόσυνο του Φιλίππου - Απλά «ξέχασε» τον Φίλιππο

Το «ευχαριστώ» της στον κόσμο δεν είναι αυτό που όλοι περίμεναν.

Στις 29 Μαρτίου 2022 και ώρα 10.30 το πρωί άρχισε το μνημόσυνο του πρίγκιπα Φιλίππου που έφυγε από τη ζωή στις 9 Απριλίου του 2021. Η εμφάνιση της βασίλισσας Ελισάβετ δεν ήταν σίγουρο ότι θα συμβεί, καθώς η μονάρχης το τελευταίο διάστημα αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα υγείας.

Τελικά, η Ελισάβετ πήγε στο μνημόσυνο μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας -τον πρίγκιπα Κάρολο, την Camilla, την Kate Middleton, τον πρίγκιπα William, τον πρίγκιπα Εδουάρδο και τη Sophie, Κόμισσα του Wessex- με τις καμπάνες στο Αββαείο του Westminster να ηχούν δυνατά πριν την είσοδό της. Όλοι, έκτοτε, περίμεναν πώς και πώς το πρώτο της μήνυμα νομίζοντας πως θα γίνει λογικά και κάποια αναφορά στον πρίγκιπα Φίλιππο ένεκα της περίστασης. Όμως, έπεσαν έξω.



Το πρώτο μήνυμα της Ελισάβετ μετά το μνημόσυνο του Φιλίππου δεν είχε καμία σχέση με εκείνον

Η μονάρχης εξέδωσε το πρώτο μήνυμα, με το οποίο ευχαριστεί το κοινό, όχι, όμως, για κάτι σχετικό με τον Φίλιππο, αλλά για τη… δενδροφύτευση στο όνομά της. «Καθώς η εποχή φύτευσης φτάνει στο τέλος της, στέλνω τα θερμά μου ευχαριστώ σε όλους σε όλη τη χώρα που φύτεψαν ένα δέντρο για να γιορτάσουν το Πλατινένιο μου Ιωβηλαίο. Είμαι βαθιά συγκινημένη από τις τόσες κοινοτικές ομάδες, τα σχολεία, τις οικογένειες και τους ιδιώτες που έκαναν τις δικές τους συνεισφορές στην πρωτοβουλία του Green Canopy. Ελπίζω να δέντρα Ιωβηλαίου σας να ανθίζουν και να μεγαλώνουν για πολλά χρόνια, για να τα απολαύσουν οι επόμενες γενιές», λέει η ανακοίνωση.

queen elizabeth prince philip message3

Το Green Canopy είναι μία πρωτοβουλία της βασίλισσας Ελισάβετ με αφορμή το Πλατινένιο της Ιωβηλαίο με την οποία κάλεσε τους ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο να φυτέψουν από ένα δέντρο. Μότο της - «Plant a Tree for the Jubilee», δηλαδή «Φύτεψε ένα δέντρο για το Ιωβηλαίο».

Μέσω της πρωτοβουλίας, πάνω από ένα εκατομμύριο δέντρα έχουν φυτευτεί προς τιμήν της Ελισάβετ στην πρώτη περίοδο φύτευσης (από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάρτιο), ενώ η δεύτερη θα αρχίσει ξανά τον Οκτώβριο του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η βασίλισσα στο μνημόσυνο του Φίλιππου: Περπάτησε με το μπαστούνι της με τον Andrew δίπλα της

Η απαστράπτουσα Kate και όλες οι εμφανίσεις των royals από το μνημόσυνο του Πρίγκιπα Φίλιππου

Ο πρίγκιπας Κάρολος στη θέση της βασίλισσας Ελισάβετ - Πού μπορεί να τον δούμε να την αντικαθιστά