Βασίλισσα Ελισάβετ: Αυτά είναι τα βασιλικά μέλη που αναπληρώνουν τα καθήκοντά της

Ιωάννα Τζανή
Βασίλισσα Ελισάβετ: Αυτά είναι τα βασιλικά μέλη που αναπληρώνουν τα καθήκοντά της

Στα 95 της χρόνια, η μονάρχης έχει παραδώσεις προνομία και καθήκοντα σε νεότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Παρόλο που η βασίλισσα Ελισάβετ εξακολουθεί να συναντιέται κάθε εβδομάδα με τον Πρωθυπουργό, να φιλοξενεί διάφορους διπλωμάτες και να υπογράφει σημαντικά έγγραφα σε καθημερινή βάση, η ίδια βασίζεται όλο και περισσότερο σε νεότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας για την εκτέλεση των πιο κουραστικών καθηκόντων της.

Δεδομένης της ηλικίας της 95χρονης βασίλισσας και των πρόσφατων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει - συμπεριλαμβανομένων των κινητικών - η παράδοση ορισμένων υποχρεώσεων σε νεότερους συγγενείς της, είναι αναπόφευκτη.

Ο πρίγκιπας Andrew θα συνοδεύσει ξανά τη βασίλισσα Ελισάβετ - Έξαλλοι ο William και ο Κάρολος

Ποια μέλη της οικογένειας έχουν αναλάβει βασιλικά καθήκοντα;

Τώρα που η έδρα της έχει μετακομίσει από τα Ανάκτορα του Buckingham στο Κάστρο του Windsor, τα νεότερα μέλη της οικογένειας εκτελούν όλο και περισσότερα βασιλικά καθήκοντα στο Παλάτι.


https://www.instagram.com/p/CbsrnMiLjwn

Για παράδειγμα, οι απονομές τίτλων, μια παράδοση αιώνων όπου τα μέλη της βασιλικής οικογένειας απονέμουν μετάλλια σε όσους έχουν λάβει τιμητικές διακρίσεις, πραγματοποιούνταν μόνο από τη βασίλισσα. Ωστόσο, τώρα εκτελούνται τακτικά από τον πρίγκιπα Κάρολο, τον πρίγκιπα William και την πριγκίπισσα Άννα.

Τώρα που ο πρίγκιπας Andrew δεν έχει βασιλικά αξιώματα - καθώς η μητέρα του τού «ξήλωσε» τους τίτλους εξαιτίας της μήνυσης που δέχτηκε απο τη Virginia Giuffre για σεξουαλική κακοποίηση - και ο πρίγκιπας Harry και τη Meghan Markle μετακόμισαν στην Καλιφόρνια και αποδεσμεύτηκαν από τα καθήκοντά τους, η βασίλισσα Ελισάβετ βασίζεται σε μια βασική ομάδα ανώτερων βασιλικών μελών, που συμπεριλαμβάνουν τον πρίγκιπα Κάρολο με την Καμίλα, τον πρίγκιπα William με την Kate Middleton, αλλα και τον πρίγκιπα Εδουάρδο με τη Sophie.

Την Πέμπτη, ο μικρότερος γιος της βασίλισσας, πρίγκιπας Εδουάρδος, παρουσίασε τα νέα χρώματα στο Βασιλικό Σύνταγμα του Γιβραλτάρ στο Κάστρο του Windsor για λογαριασμό της μητέρας του.

Ωστόσο, η βασίλισσα βασίζεται περισσότερο στον πρίγκιπα Κάρολο και τον πρίγκιπα William για να εκπληρώσουν πολλά από τα βασιλικά της καθήκοντα - ειδικά εκείνα που περιλαμβάνουν ταξίδια στο εξωτερικό. Επιπλέον, χωρίς τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο, να διαβουλεύεται για σημαντικά θέματα, η Ελισάβετ παραμένει σε τακτική επαφή με τον γιο και τον εγγονό της, κυρίως τηλεφωνικά.



Το μέλλον της μοναρχίας δεν είναι ο Κάρολος και η Καμίλα, αλλά ο William και η Kate

Κοιτάζοντας το μέλλον της μοναρχίας, ωστόσο, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον πρίγκιπα William και τη σύζυγό του, Kate Middleton.

Ναι, μετά τον θάνατο της Ελισάβετ, ο 73χρονος πρίγκιπας Κάρολος θα γίνει βασιλιάς δίπλα στη σύζυγό του, μελλοντική βασίλισσα Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης, αλλά «λόγω των ηλικιών όλων των συμμετεχόντων, πρέπει να υπάρχει η αίσθηση ότι μακροπρόθεσμα, το μέλλον της βρετανικής μοναρχίας αφορά περισσότερο τον William και την Kate - πνευματικά, όχι από την άποψη της πραγματικής διαδοχής», ανέφερε στο αμερικανικό PEOPLE η ιστορικός και συγγραφέας του βιβλίου Elizabeth: Queen and Crown, Sarah Gristwood.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Ελισάβετ έστειλε το πρώτο μήνυμα μετά το μνημόσυνο του Φιλίππου - Απλά «ξέχασε» τον Φίλιππο

Η βασίλισσα στο μνημόσυνο του Φίλιππου: Περπάτησε με το μπαστούνι της με τον Andrew δίπλα της