Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει γενέθλια: Η νέα φωτογραφία και τα γεγονότα που τη σημάδεψαν φέτος

Νατάσσα Σχοινά
Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει γενέθλια: Η νέα φωτογραφία και τα γεγονότα που τη σημάδεψαν φέτος
AP

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει γενέθλια και το Παλάτι γιορτάζει με μια νέα φωτογραφία. 

Γενέθλια έχει σήμερα 21 Απριλίου η βασίλισσα Ελισάβετ και κλείνει τα 96 της χρόνια. Η μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου και των άλλων 14 χωρών της Κοινοπολιτείας, που ανέβηκε απρόσμενα σύντομα στον θρόνο μετά τον θάνατο του πατέρα της, βασιλιά Γεωργίου VI, συμπληρώνει φέτος το έτος του Πλατινένιου της Ιωβηλαίου -70 χρόνια στον θρόνο-.

Αυτό που κανείς παρατηρεί, ωστόσο, είναι πως η ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ τη χρονιά που πέρασε στη ζωή της δε χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερη ηρεμία. Ίσα ίσα. Σκάνδαλα, προβλήματα υγείας και ξανά σκάνδαλα τοποθέτησαν το όνομά τους δίπλα από το δικό της.

Το νέο πορτρέτο της Ελισάβετ με αφορμή τα 96α γενέθλιά της

H βασίλισσα ποζάρει ανάμεσα στα πόνι που έχει και τα οποία φέρουν τα ονόματα Bybeck Katie και Bybeck Nightingale. Η φωτογραφία δεν είναι παλιά αλλά όπως ενημερώνει το Παλάτι, τραβήχτηκε τον περασμένο μήνα στο Windsor και είναι η τέταρτη στη σειρά που δημοσιεύσει η διοργάνωση ιππικών δραστηριοτήτων του Royal Windsor λογαριασμού. Η βασίλισσα δεν έχει χάσει ούτε ένα event του Royal Horse Show στο Windsor από το 1943 και μετά.

https://www.instagram.com/p/CcllJjSs30h

Πάμε να δούμε και τα γεγονότα που μετέτρεψαν τον «annus mirabilis» της βασίλισσας Ελισάβετ σε «annus horribillis».

Το σημερινό πρωί, άλλη μία φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο προφίλ του Royal Family, η οποία δείχνει τη βασίλισσα Ελισάβετ στα δεύτερά της γενέθλια.

https://www.instagram.com/p/CcmqbqJsr-8

Γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ έχει δύο φορές γενέθλια;

Η συνέντευξη της Megan Markle και του πρίγκιπα Harry ακολούθησε το παλάτι για πολύ καιρό

Η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry έδωσαν την πολύκροτη συνέντευξή τους στην Oprah μόλις έναν μήνα πριν τα 95α γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ, κάτι που σαφώς συνέχισε να έχει αντίκτυπο για αρκετό καιρό μετά. Σε αυτήν, ειπώθηκαν κατηγορίες για αρκετά μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως για κάποιον που έκανε σχόλιο για το χρώμα του Archie -αργότερα οι πληροφορίες ήθελαν αυτός να είναι ο πρίγκιπας Κάρολος-, ενώ η Markle είπε πως έφτασε να σκέφτεται να δώσει τέλος στη ζωή της με αυτά που περνούσε στο παλάτι. Τους πρώτους μήνες, οι δηλώσεις έπαιζαν παντού.

Ο θάνατος του πρίγκιπα Φιλίππου λίγο πριν κλείσει τα 100 του χρόνια

12 μέρες πριν τα 95α της γενέθλια, ο πρίγκιπας Φίλιππος απεβίωσε. Μία τέτοια απώλεια είχε αναμφισβήτητα μεγάλο αντίκτυπο και η διαχείρισή της από τη βασίλισσα Ελισάβετ με το που μπήκε στο 95ο έτος της ηλικία της θα χρειάστηκε χρόνο.

Ο πρίγκιπας Harry ετοιμάζει βιβλίο για τη βασιλική οικογένεια

Στα μέσα του καλοκαιριού, κυκλοφόρησαν τα νέα ότι ο πρίγκιπας Harry ετοιμάζει ένα βιβλίο που θα περιλαμβάνει πολλά από τη ζωή του στο παλάτι. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και το παραμικρό γεγονός, εκείνο που κανένα βασιλικό μέλος δεν πίστευε ποτέ ότι θα μαθευόταν, μπορεί να βρεθεί στη διάθεση ολόκληρου του πλανήτη.

«Σε ένα οικείο και εγκάρδιο απομνημόνευμα από μία από τις πιο συναρπαστικές και επιδραστικές παγκόσμιες μορφές της εποχής μας, ο πρίγκιπας Harry θα μοιραστεί για πρώτη φορά τον οριστικό απολογισμό των εμπειριών, περιπετειών, απωλειών και μαθημάτων ζωής που τον βοήθησαν να διαμορφωθεί», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά η PageSix.

Netherlands Invictus Games

Το σκάνδαλο του πρίγκιπα Andrew για σεξουαλική κακοποίηση

Τον Αύγουστο του 2021, ο πρίγκιπας Andrew βρέθηκε μπλεγμένος σε ένα σκάνδαλο. Η Virginia Giuffre υπέβαλε μήνυση εναντίον του υποστηρίζοντας ότι αναγκάστηκε να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί του όταν εκείνη ήταν 17 ετών και ο πρίγκιπας το γνώριζε. Τον Ιανουάριο του 2022, η βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε να τους ξηλώσει τους τίτλους και να επιστρέψουν σε εκείνη. Τελικά, ο πρίγκιπας ήρθε σε συμφωνία με την κατήγορο.

Britain Prince Philip Memorial

Οι συχνές περιπέτειες με την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Ήδη από τον Οκτώβριο του 2021, άρχισαν να κυκλοφορούν τα νέα περί επιδείνωσης της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ. Οι πληροφορίες την ήθελαν μέχρι να έχει πάει και σε νοσοκομείο, ενώ τον Φεβρουάριο του 2022 πέρασε και κορωνοϊό. Τον περασμένο μήνα, μάθαμε πως η μονάρχης έφυγε μόνιμα από το Buckingham και θέλει να κάνει το παλάτι του Windsor το μόνιμο σπίτι της.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Αυτά είναι τα βασιλικά μέλη που αναπληρώνουν τα καθήκοντά της