Mε το αζημίωτο επέστρεψε η Charlene στο Μονακό - Το ακριβό συμβόλαιο με τον Αλβέρτο

Κατερίνα Μπούσιου
Mε το αζημίωτο επέστρεψε η Charlene στο Μονακό -  Το ακριβό συμβόλαιο με τον Αλβέρτο
Prince Albert II of Monaco's wife Princess Charlene arrives at the Red Cross headquarters in Monaco, Thursday, Nov. 17, 2016, ahead of Monaco National Day. (Valery Hache/Pool Photo via AP) AFP

12 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, γράφουν οι γαλλικές εφημερίδες, ότι είναι το αντίτιμο για να εμφανίζεται μαζί του σε δημόσιες εκδηλώσεις. 

Προς ανακούφιση των Μονεγάσκων αλλά και της οικογένειάς της, η πριγκίπισσα Charlene, βρίσκεται εδώ και 15 μέρες μόνιμα στο Μονακό, μετά την περιπέτεια με την υγεία της. Όμως αυτό δεν έγινε τόσο απλά, αλλά με οικονομικά ανταλλάγματα. Πολύ υψηλά μάλιστα, όπως αναφέρουν οι γαλλικές εφημερίδες.

Η προίκα της πριγκίπισσας

Το γαλλικό περιοδικό Voici αναφέρει πως η Charlene λαμβάνει 12 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από τον προυπολογισμό του κράτους του Μονακό και πως έχει κάνει μυστικό συμβόλαιο με τον Αλβέρτο. Η απαραίτητη προυπόθεση είναι ότι πρέπει να ασκεί ανελλιπώς τα βασιλικά της καθήκοντα και να είναι πάντα παρούσα στις δημόσιες εκδηλώσεις, ειδικά σε εκείνες που θα πρέπει να συνοδεύει τον πρίγκιπα Αλβέρτο. Και το Paris Match Belgium, αλλά και η Daily Mail, αναφέρονται στο θέμα και στο άκρως απόρρητο συμβόλαιο του βασιλικού ζευγαριού.

https://www.instagram.com/p/CdQlMxZs1BU

Το οποίο μάλλον αναθεωρήθηκε από την στιγμή που επέστρεψε, μετά την περιπέτεια με την υγεία της και την μακρά νοσηλεία της, πρώτα στην Αφρική και μετά σε ιδιωτική κλινική στην Ελβετία.

Αυτό όμως το κρυφό συμβόλαιο, το οποίο δεν στοιχίζει τίποτε στον Αλβέρτο με την τεράστια περιουσία, επανέφερε στην επιφάνεια το θέμα της κακής σχέσης του ζευγαριού. Aναφερόμαστε στο σενάριο για το διαζύγιο που εκείνη ζητά αλλά δεν μπορεί να αποκτήσει και την μόνιμη τάση φυγής που έχει από το Μονακό. Αυτό το συμβόλαιο είναι μία προσπάθεια να την κρατήσει κοντά του ή είναι μία πάγια τακτική για να έχει εισοδήματα η βασιλική σύζυγος; Φυσικά λίγο πριν το γάμο τους, θα πρέπει να σύναψαν και άλλο συμφωνητικό για να διασφαλιστεί προφανώς και ο Αλβέρτος από τυχόν δικαστικές διαμάχες, ενός ενδεχόμενου διαζυγίου. Το να χωρίσει ένα βασιλικό ζεύγος δεν είναι το σύνηθες βέβαια.

Charlene: Επέστρεψε στο Μονακό και έκανε επίσημη εμφάνιση με τον σύζυγο και τα παιδιά τους

Είναι εντελώς διαφορετική η περίπτωση του πρίγκιπα Κάρολου της Αγγλίας και της Diana. Γιατί ήταν διάδοχος και όχι εστεμμένος.