Τρεις μέρες ξενύχτι και γιορτές για τη βασίλισσα Ελισάβετ και το Πλατινένιο Ιωβηλαίο

Κατερίνα Μπούσιου
Τρεις μέρες ξενύχτι και γιορτές για τη βασίλισσα Ελισάβετ και το Πλατινένιο Ιωβηλαίο

 (AP Photo/Matt Dunham)

Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

1458 δημόσιες εκδηλώσεις και 1775 πάρτι στον δρόμο θα γίνουν από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου, για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο. 

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που θα συμβεί στην Βρετανία αλλά και σε άλλες χώρες της Κοινοπολιτείας, το διάστημα από τις 2 Ιουνίου μέχρι και τις 5 Ιουνίου, όπου κορυφώνονται οι εορτασμοί για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ. 1458 δημόσιες εκδηλώσεις και 1775 πάρτι στον δρόμο, όπως αναφέρειο ο Guardian. Aυτός είναι ο τρόπος για να γιορταστεί το δικό της, μοναδικό παγκόσμιο ρεκόρ και τα 70 χρόνια της βασιλείας της.

Η βασίλισσα σας προσκαλεί...

...Στο μεγαλύτερο δημόσιο κάλεσμα που έχει κάνει ποτέ βρετανός μονάρχης. Κάθε μέρα προστίθενται όλο και περισσότερες εκδηλώσεις για το 3ημερο από 2 έως και 5 Ιουνίου, όπου κορυφώνονται οι εορτασμοί. Στο επίσημο site της μοναρχίας, ειδικά για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, υπάρχει όχι μόνο το αναλυτικό πρόγραμμα ανά γεωγραφική περιφέρεια, αλλά και χάρτης για όσους μετακινηθούν σε πόλεις και χωριά. Στο παρακάτω video θα το δείτε και ανα ημέρα, αν τυχόν βρεθείτε στο Λονδίνο.

Εκτός από τις δημόσιες εκδηλώσεις, δεήσεις, συναυλίες, την μεγάλη παρέλαση και τους ιππικούς αγώνες (στα περισσότερα θα έχουμε παρουσία της Ελισάβετ) που είναι κυρίως για τους επίσημους και τους καλεσμένους καλλιτέχνες, πολιτικούς και ασιλείς από όλον τον κόσμο, τα πια ιδιαίτερα event είναι τα λεγόμενα jubilee big lunch.

Και για τα οποία, στο επίσημο site edenprojectcommunities.com όσο και σε εκείνο της βρετανικής κυβέρνησης, δίνονται οδηγίες και άδειες. Αυτά είναι τα τοπικά πάρτι που θα γίνουν σε κάθε γειτονιά. Αν με τους γείτονες αποφασίσεις για παράδειγμα να κλείσεις τον δρόμο μπροστά από το σπίτι σου, να βάλεις τραπέζια και να γιορτάσετε μαζί το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, μπορείς να το κάνεις. Η τοπική αστυνομία θα σου δώσει άδεια αμέσως, ενώ υπάρχουν διάφορα site που σου δίνουν και οδηγίες πως θα το διακοσμήσεις και τι να μαγειρέψεις.

Οργανωμένα πράγματα. Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση μας έκανε η εξυπηρέτηση της βρετανικής κυβέρνησης για τον κόσμο του διαδικτύου. Σου παρέχουν δωρεάν οπτικό και ακουστικό υλικό που αφορά την βασίλισσα Ελισάβετ για να μπορέσεις να κάνεις όσο αφιερώματα θέλεις ή ακόμη και να οργανώσεις φιλανθρωπικά event προς τιμήν της.

Η βασίλισσα Ελισάβετ το «έσκασε» από το Windsor και βρέθηκε στο μετρό του Λονδίνου

https://www.instagram.com/p/CdqLBJTMJBL