Η βασίλισσα Ελισάβετ βουρκώνει για τον πρίγκιπα Φίλιππο έναν χρόνο μετά τον θάνατό του

Νατάσσα Σχοινά
Η βασίλισσα Ελισάβετ βουρκώνει για τον πρίγκιπα Φίλιππο έναν χρόνο μετά τον θάνατό του

Η βασίλισσα Ελισάβετ στο Λονδίνο

AP

Η εγγονή της μονάρχη, Lady Louise, έκανε την πιο συγκινητική κίνηση. 

Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν μαζί για 73 χρόνια έως ότου εκείνος πέθανε στις 9 Απριλίου του 2021 στην ηλικία των 99 ετών. Η μονάρχης έδωσε το παρών στο μνημόσυνο, παρά τις πληροφορίες που ήθελαν την κατάσταση της υγείας της να μη βρίσκεται στα καλύτερά της, με τις καμπάνες έξω από το Αββαείο να ηχούν δυνατά και γρήγορα λίγο πριν την είσοδό της.

APTOPIX Britain Prince Philip Funeral

Η Ελισάβετ «λύγισε» για τον εκλιπόντα σύζυγό της

Έναν χρόνο μετά την απώλεια του δούκα του Εδιμβούργου, μία έκπληξη περίμενε τη μονάρχη στο πρώτο μεγάλο γεγονός για τους εορτασμούς του Πλατινένιου της Ιωβηλαίου και ήρθε από τη 18χρονη εγγονή της, Lady Louise.

Η Lady Louise (Alice Elizabeth Mary Mountbatten-Windsor) είναι το μεγαλύτερο παιδί του πρίγκιπα Edward, κόμη του Wessex, και της Sophie, Κόμισσας του Wessex. Για χάρη της βασίλισσας, αποφάσισε να συμμετάσχει στο «A Gallop Through History» και να ηγηθεί μίας παρέλασης με άλογα, την ώρα, μάλιστα, που επέβαινε σε μία άμαξα.

Η Ελισάβετ έστειλε το πρώτο μήνυμα μετά το μνημόσυνο του Φιλίππου - Απλά «ξέχασε» τον Φίλιππο

Η εν λόγω άμαξα, ωστόσο, έχει ιδιαίτερη σημασία για τη βασιλική οικογένεια και ιδίως για την Ελισάβετ, αφού ανήκε στον πρίγκιπα Φίλιππο. Καθώς, λοιπόν, η Lady Louise προχωρούσε, τα πλάνα έδειχναν τη μονάρχη να παρακολουθεί, ενώ η συγκίνησή της δεν μπορούσε να κρυφτεί. Μάλιστα, η κάμερα την «έπιασε» να βουρκώνει.

Αυτό είναι το δεύτερο γεγονός στο οποίο συμμετέχει η Lady Louise για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Ελισάβετ. Η πρώτη ήταν σε ένα σόου με περισσότερα από 500 άλογα που περιλάμβανε μία παρέλαση της οποίας ηγήθηκε και στην οποία παρευρέθηκε ξανά η Ελισάβετ.

Η Lady Louise ασχολείται χρόνια με την ιππασία και σε ένα τόσο μεγάλο γεγονός όπως τα 70 χρόνια της βασίλισσας στην υπηρεσία του Βρετανικού θρόνου δε θα μπορούσε να μην επιδείξει τις ικανότητές της.