Πρίγκιπας Andrew: Τι ρόλο θα παίξει τελικά στο Πλατινένιο Ιωβήλαιο της βασίλισσας Ελισάβετ;

Ιωάννα Τζανή
Πρίγκιπας Andrew: Τι ρόλο θα παίξει τελικά στο Πλατινένιο Ιωβήλαιο της βασίλισσας Ελισάβετ;

Η βασίλισσα Ελισάβετ με τον πρίγκιπα Andrew στο Westminster Abbey, στο Λονδίνο.

Ο δούκας της Υόρκης θα έχει σημαντικό ρόλο στους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου.

Παρά την αποκάλυψη της σχέσης του με τον παιδεραστή δισεκατομμυριούχο Jeffrey Epstein και την απομάκρυνσή του από το Παλάτι, η αδυναμία της βασίλισσας Ελισάβετ στον μικρότερο γιο της πρίγκιπα Andrew φαίνεται πως υπερισχύει για ακόμη μια φορά. H 96χρονη μονάρχης όχι μόνο δεν θα αφήσει τον γιο της εκτός των εορτασμών του Πλατινένιου Ιωβηλαίου στο Κάστρο του Windsor, αλλά του ανέθεσε και έναν πολύ σημαντικό ρόλο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο δούκας της Υόρκης θα λάβει μέρος στην ετήσια τελετή Garter Day (Τάγμα της Περικνημίδας) μαζί με άλλα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ενώ η Αυτού Μεγαλειότητα, η οποία ορίζει μόνη της τους Ιππότες του Garter χωρίς τη συμβολή των υπουργών, επέλεξε τον 62χρονο γιο της ως Βασιλικό Ιππότη στην εκδήλωση.

Britain Prince Philip Memorial

Ο πρίγκιπας Andrew θα συνοδεύσει ξανά τη βασίλισσα Ελισάβετ - Έξαλλοι ο William και ο Κάρολος

Τι είναι το Τάγμα της Περικνημίδας

Το «Τάγμα της Περικνημίδας» χρονολογείται από τη βασιλεία του Εδουάρδου Γ', όταν ο βασιλιάς, εμπνευσμένος από τις ιστορίες του βασιλιά Αρθούρου και το στρογγυλό τραπέζι των ιπποτών του, δημιούργησε τη δική του ομάδα αξιότιμων ευγενών. 700 χρόνια αργότερα, το Τάγμα είναι το παλαιότερο και αρχαιότερο Τάγμα Ιπποτισμού στη Βρετανία.

Οι ιππότες, που πλέον αποτελούνται τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες, περιορίζονταν προηγουμένως στην αριστοκρατία. Σήμερα, ωστόσο, επιλέγονται από διάφορα υπόβαθρα ως αναγνώριση της δημόσιας υπηρεσίας τους.

Οι συνοδοί και το dress code

Στη γιορτή του Πλατινένιου Ιωβηλαίου, η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Andrew θα συνοδεύονται από τη δούκισσα της Κορνουάλης, την πριγκίπισσα Άννα και τον πρίγκιπα Εδουάρδο, μεταξύ πολλών άλλων ανώτερων μελών της βασιλικής οικογένειας.

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας παρακολουθούν παραδοσιακά την ετήσια πομπή και τη συνοδευτική εκκλησιαστική λειτουργία με λευκά γάντια και καπέλα με πούπουλα.

Ο πρίγκιπας Andrew δεν θα παρευρεθεί στο Trooping the Colour

Η είδηση ​​της αναμενόμενης εμφάνισης του πρίγκιπα Andrew στην ετήσια πομπή έρχεται μετά την επιβεβαίωση ότι δεν θα παρευρεθεί με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας στο μπαλκόνι του Παλατιού του Buckingham κατά τη διάρκεια του «Trooping the Colour» τον επόμενο μήνα.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο πρίγκιπας Andrew συνόδευσε τη μητέρα του στο Westminster Abbey για το μνημόσυνο του αείμνηστου πατέρα του, του δούκα του Εδιμβούργου, κάνοντας την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την εξωδικαστική διευθέτηση της μήνυσης που είχε καταθέσει εναντίον του η Virginia Giuffre.

Παρά την επερχόμενη εμφάνισή του στην τελετή Garter Day, δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί εάν ο πρίγκιπας Andrew θα συμμετάσχει σε άλλες βασιλικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Πλατινένιου Ιωβηλαίου.