Τι είναι το Trooping the Colour και ποιο είναι το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει η βασίλισσα Ελισάβετ

Νατάσσα Σχοινά
Τι είναι το Trooping the Colour και ποιο είναι το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει η βασίλισσα Ελισάβετ

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας στο Trooping the Colour το 2017

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Τα επίσημα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ έφτασαν.

Το Trooping the Colour (2 Ιουνίου) φέτος τυγχάνει να συμπίπτει με το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ κι έτσι οι εορτασμοί των (δεύτερων) γενεθλίων προλογούν τα 70 χρόνια της μονάρχη στον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τι είναι το περίφημο Trooping the Colour;

Το Trooping the Colour είναι το γεγονός που σηματοδοτεί τα επίσημα γενέθλια του/της Βρετανού/Βρετανίδας μονάρχη για πάνω από 260 χρόνια. Πάνω από 1.400 στρατιωτικοί μαζί με 200 άλογα και 400 μουσικούς παρελαύνουν κάθε Ιούνιο.

Την ίδια ώρα, οι δρόμοι είναι γεμάτοι από πλήθη ανθρώπων που κουνούν σημαίες καθώς η παρέλαση ξεκινάει από το παλάτι του Buckingham και διασχίζει τον δρόμο Mall και φτάνει στο Whitehall, ενώ μέλη της βασιλικής οικογένειας ακολουθούν με άλογα ή μέσα σε άμαξες. Η Ελισάβετ ακολουθούσε σε άλογο παλαιότερα, αλλά τα τελευταία χρόνια επιλέγει την άμαξα για λόγους ευκολίας.

Στο Whitehall, όταν η βασίλισσα φτάνει, την περιμένει ένας βασιλικός χαιρετισμός και έπειτα εποπτεύει τα στρατεύματα που αποτελούνται από εκπαιδευμένους στρατιώτες που φορούν την εθιμοτυπική στολή με κόκκινους χιτώνες και καπέλα από δέρμα αρκούδας.

Όταν οι στρατιωτικές μπάντες ολοκληρώσουν, ο Διοικητικός Αξιωματικός της παρέλασης χρησιμοποιεί πάνω από 100 λέξεις σε εντολές για να κατευθύνει τους στρατιώτες. Μόλις οι φύλακες περάσουν τη βασίλισσα, εκείνη πηγαίνει πίσω στο παλάτι του Buckingham μπροστά από τους στρατιώτες όπου ακολουθεί άλλος ένας χαιρετισμός από εξέδρα.

Britain Prince Philip Arc of the Century

Νέο ντοκιμαντέρ παρουσιάζει ακυκλοφόρητο υλικό για τη ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ

Ποιοι θα ανέβουν στο μπαλκόνι για το Trooping the Colour

Μερικά από τα μέλη που ακολούθησαν τη βασίλισσα Ελισάβετ θα βρεθούν στο μπαλκόνι του παλατιού και θα παρακολουθήσουν μία πτήση επίδειξης της Βρετανικής Αεροπορίας στο πλευρό της βασίλισσας. Ένας χαιρετισμός με κανονιές στο Green Park θα ολοκληρώσει το γεγονός.

Το πιο πιθανό είναι ότι στο μπαλκόνι με τη βασίλισσα Ελισάβετ θα βρεθούν τα εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας, δηλαδή ο πρίγκιπας Κάρολος, η Camilla, ο πρίγκιπας William, η Kate Middleton, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Edward και η Σοφία, δούκισσα του Wessex.

Μαζί τους θα είναι φυσικά και τα παιδιά, με τον πρίγκιπα George, την πριγκίπισσα Charlotte και τον πρίγκιπα Louis να είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα δώσουν το παρών.

Μερικά ακόμα δισέγγονα της Ελισάβετ ενδεχομένως επίσης να συνοδεύσουν τους γονείς τους στο μπαλκόνι, όπως ο Peter Phillips, η Zara Tindall, η πριγκίπισσα Βεατρίκη και η πριγκίπισσα Ευγενία.