Η βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα και με την φωτογραφία της για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο

Κατερίνα Μπούσιου
Η βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα και με την φωτογραφία της για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο

 (Royal Household/Ranald Mackechnie via AP)

Το μήνυμα πίσω από το... μήνυμα. Το μεγάλο ευχαριστώ της Ελισάβετ για τα 70 χρόνια στον θρόνο και η υπόσχεση για το μέλλον. 

Και επίσημα πια, ξεκινούν σήμερα οι επίσημοι εορτασμοί για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο. Η βασίλισσα Ελισάβετ χαρούμενη και έτοιμη να δεχθεί τις σπάνιες τιμές στο πρόσωπό της, έδωσε το δικό της μήνυμα από νωρίς το πρωί. Η φωτογραφία που το συνόδευε, η πρώτη του Πλατινένιου Ιωβηλαίου, δεν ήταν καθόλου τυχαία και είχε και ένα ξεκάθαρο δεύτερο μήνυμα που αφορά το μέλλον της μοναρχίας. Προσωπικά και όχι γενικά.

Στα γαλάζια και περήφανη

Το ρεκόρ της με τα 70 χρόνια στον θρόνο δεν έχει προηγούμενο και από σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην βασίλισσα Ελισάβετ που έχει την τιμητική της. Νωρίς το πρωί το παλάτι δημοσίευσε ένα νέο πορτραίτο της, ντυμένη στα γαλάζια μαζί με το πρώτο μήνυμα της προς τον λαό της.

https://www.instagram.com/p/CeRucNuMEqo

Και όπως γράφει: «Ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν στη ένωση κοινοτήτων, οικογενειών, γειτόνων και φίλων για τον εορτασμό του Πλατινένιου Ιωβηλαίου μου, στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε ολόκληρη την Κοινοπολιτεία. Ξέρω ότι θα δημιουργηθούν πολλές χαρούμενες αναμνήσεις σε αυτές τις εορταστικές εκδηλώσεις. Συνεχίζω να εμπνέομαι από την καλή θέληση που μου δείξατε και ελπίζω ότι οι επόμενες μέρες θα δώσουν την ευκαιρία να αναλογιστώ όλα όσα έχουν επιτευχθεί τα τελευταία εβδομήντα χρόνια, καθώς κοιτάμε το μέλλον με αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό».

https://www.instagram.com/p/CeS6SK7s-w0

Το μέλλον ωστόσο γράφει το όνομα του γιου της Κάρολου περίτρανα και με την επιλογή της συγκεκριμένης φωτογραφίας. Η βασίλισσα όπως γράφουν στην λεζάντα του προφίλ του παλατιού στο Instagram, έχει φωτογραφηθεί πριν από λίγες ημέρες στο κάστρο του Windsor, μπροστά στον πύργο που έχει το άγαλμα του βασιλιά Κάρολου του Β'. Και δεν το έκανε τυχαία.

Ο συνονόματος του γιου της Κάρολου, βασιλιάς του οίκου των Στιούαρτ, υπήρξε εκείνος που οδήγησε στην παλινόρθωση και εδραίωσε την μοναρχία τον 16ο αιώνα στην Βρετανία, μετά από μία περίοδο εσωτερικών εμφυλίων με την Σκωτία και την Ιρλανδία. Εκείνος αποτελεί την αρχή μίας μακράς περιόδου ανά τους αιώνες της μοναρχίας. Και η Ελισάβετ γυρνά πίσω στο παρελθόν για να δείξει το μέλλον.

Τι είναι το Trooping the Colour και ποιο είναι το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει η βασίλισσα Ελισάβετ

Σε καμία περίπτωση κατάργηση της μοναρχίας, αλλά ενίσχυση της. Με τον επίσης Κάρολο, του οίκου των Windsor αυτή την φορά. Όλα τα σενάρια που θέλουν τον William να ανεβαίνει στον θρόνο, ανήκουν σε μία προσδοκία, παρά στην πραγματικότητα. Προς το παρόν όλη η Βρετανία γιορτάζει και οι σκέψεις για το μέλλον του θρόνου, δεν είναι της...παρούσης.