Συναγερμός στο αεροπλάνο της βασίλισσας Ελισάβετ - Βρέθηκε στη μέση καταιγίδας

Συναγερμός στο αεροπλάνο της βασίλισσας Ελισάβετ - Βρέθηκε στη μέση καταιγίδας

Η βασίλισσα Ελισάβετ στην Ουαλία το 2011

Η μονάρχης επέστρεφε για τους εορτασμούς των επίσημων γενεθλίων της, όταν συνέβη το περιστατικό.

Λίγο πριν το Trooping the Colour που σημαίνει τον εορτασμό των επίσημων γενεθλίων της βασίλισσας Ελισάβετ, ένα απρόβλεπτο συμβάν σημειώθηκε καθώς γυρνούσε από το σπίτι της στο Balmoral.

Το αεροπλάνο της βασίλισσας Ελισάβετ πιάστηκε σε καταιγίδα

Η μονάρχης επέστρεφε την Τρίτη από το Balmoral στο κάστρο του Windsor για να προετοιμαστεί για τη μεγάλη ημέρα των γενεθλίων ως είθισται. Όμως, ξαφνικά, την ώρα που επέβαινε στο αεροπλάνο που θα την οδηγούσε πίσω, μία καταιγίδα ξέσπασε και οι κεραυνοί ήταν τέτοιοι που δεν μπόρεσε να προσγειωθεί κατευθείαν.

Σύμφωνα με τη Sun, ο πιλότος που πετούσε το αεροπλάνο με τις 13 θέσεις και την 96χρονη μονάρχη εγκατέλειψε τις προσπάθειες να προσγειωθεί όταν το αεροπλάνο πιάστηκε στη μέση της καταιγίδας.

«Η πτήση της βασίλισσας καθυστέρησε λόγω μία καταιγίδας. Όλες οι σωστές διαδικασίες ακολουθήθηκαν και δεν υπήρχαν κίνδυνοι ασφαλείας», είπε ένας εκπρόσωπος από το παλάτι του Buckingham.

Britain Chelsea Flower Show

Αργότερα την Τρίτη, ωστόσο, το αεροπλάνο τα κατάφερε και η βασίλισσα επέστρεψε ασφαλής για να γιορτάσει αύριο, 2 Ιουνίου, το Trooping the Colour, να θαυμάσει την παρέλαση στο όνομά της και να ανέβει στο μπαλκόνι του παλατιού μαζί με τα υπόλοιπα ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας για την πτήση της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Diana Ross και Εlton John θα τραγουδήσουν για την βασίλισσα Ελισάβετ στο μεγαλύτερο πάρτι του κόσμου

Η επίσκεψη στο Balmoral

Η βασίλισσα Ελισάβετ βρισκόταν στο Balmoral από την προηγούμενη εβδομάδα για πέντε ημέρες για να μπορέσει να χαλαρώσει με τη θέα της υπέροχης τοποθεσίας. Ίσως είχε στο μυαλό της και να γεμίσει μπαταρίες για το βεβαρυμμένο πρόγραμμα που την περιμένει το επόμενο διάστημα.

Το Balmoral αποτελεί αγαπημένη επιλογή της μονάρχη για ποικίλες χρονικές στιγμές του έτους και ιδιαίτερα για την περίοδο του καλοκαιριού. Συνηθίζει, μάλιστα, να ταξιδεύει εκεί στα μέσα του Ιουλίου και να παραμένει μέχρι τον Σεπτέμβριο ή και τον Οκτώβριο. Οπότε καταλαβαίνεις πόσο πολύ το αγαπάει.