Αυτός ήταν ο άνθρωπος που έπεισε τη βασίλισσα Ελισάβετ να εμφανιστεί στο μπαλκόνι του Παλατιού

Ιωάννα Τζανή
Αυτός ήταν ο άνθρωπος που έπεισε τη βασίλισσα Ελισάβετ να εμφανιστεί στο μπαλκόνι του Παλατιού

Η βασίλισσα Ελισάβετ πείστηκε από τον γιο της πρίγκιπα Κάρολο να εμφανιστεί στο μπαλκόνι του Παλατιού του Buckingham κατά τη διάρκεια του Ιωβηλαίου στις 5 Ιουνίου.

Οι εορτασμοί του Πλατινένιου Iωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ για το ρεκόρ των 70 χρόνων στον θρόνο ήταν σίγουρα μια σειρά από γεγονότα που θα θυμόμαστε για πάντα. Μια από τις ίσως πιο συγκινητικές στιγμές ήταν όταν η 96χρονη μονάρχης χαιρέτησε ένα μεγάλο πλήθος από το μπαλκόνι των ανακτόρων του Buckingham στις 5 Ιουνίου. Για την εμφάνισή της, η Ελισάβετ φόρεσε ένα βεραμάν παλτό και καπέλο, λευκά γάντια και ένα μαργαριταρένιο κολιέ.

Η εμφάνισή της αποτέλεσε έκπληξη για πολλούς, καθώς απουσίασε από πολλές άλλες εορταστικές εκδηλώσεις εξαιτίας των προβλημάτων κινητικότητας που αντιμετωπίζει. Όμως χάρη σε ένα τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον γιο της, πρίγκιπα Κάρολο, η Αυτού Μεγαλειότητα αποφάσισε τελευταία στιγμή να κάνει μια μη αναμενόμενη εμφάνιση.

Η πρώτη εμφάνιση του πρίγκιπα Andrew μετά τη νόσηση με κορωνοϊό και την απουσία του από το Ιωβηλαίο

Η βασίλισσα Ελισάβετ ακούει τις συμβουλές των παιδιών της...

«Η βασίλισσα αποφάσισε να πάει στο Λονδίνο μόλις τρεις ώρες πριν από την εμφάνιση της βασιλικής οικογένειας στο μπαλκόνι. Δεν ένιωθε πολύ καλά, αλλά ο πρίγκιπας της Ουαλίας της τηλεφώνησε και της είπε ότι έπρεπε οπωσδήποτε να έρθει αν μπορούσε. Της είπε ότι υπήρχαν τόσοι πολλοί άνθρωποι που ήθελαν απελπισμένα να τη δουν και τελικά την έπεισε», ανέφερε μια πηγή στην εφημερίδα Daily Mail.

undefined

Η απόφαση αυτή μπορεί να ήταν ξαφνική, αλλά αποδείχτηκε σοφή, αφού η βασίλισσα Ελισάβετ συγκινήθηκε μόλις είδε πόσος κόσμος την περίμενε. «Η βασίλισσα συγκλονίστηκε με τον αριθμό των ανθρώπων που περίμεναν να τη δουν – είχε δάκρυα στα μάτια της πριν βγει στο μπαλκόνι», πρόσθεσε η πηγή.

Κατά την εμφάνισή της στο μπαλκόνι του Buckingham, η μονάρχης συνοδευόταν από τον πρίγκιπα Κάρολο και τη σύζυγό του Καμίλα, αλλά και τον εγγονό της πρίγκιπα William, τη σύζυγό του Kate Middleton και τα παιδιά τους και δισέγγονά της Ελισάβετ, George, Charlotte και Louis.

Όσο για το τι θα κάνει η βασίλισσα Ελισάβετ μετά την ολοκλήρωση του Ιωβηλαίου, η εφημερίδα Daily Mail ανέφερε ότι θα εκτελεί τα Περισσότερα καθήκοντά της εξ αποστάσεως. «Με την πάροδο του χρόνου, η βασίλισσα θα επιστρέψει στις ψηφιακές εμφανίσεις της και τις βιντεοκλήσεις», έγραψαν.

Στην παρακάτω photo gallery θα δεις περισσότερες φωτογραφίες από τους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου.