O Πρίγκιπας William γίνεται 40 ετών: Τι δεν γνωρίζεις για τον μελλοντικό βασιλιά της Βρετανίας

Μαρία Ροδίτη
O Πρίγκιπας William γίνεται 40 ετών: Τι δεν γνωρίζεις για τον μελλοντικό βασιλιά της Βρετανίας

Jane Barlow/Pool Photo via AP, File

Ο Πρίγκιπας William γίνεται 40 ετών και το Παλάτι τού εύχεται με μια αναδρομή στο παρελθόν και με φωτογραφίες στο πλευρό της γιαγιάς του, Βασίλισσας Ελισάβετ.

Χαρές έχει σήμερα το παλάτι του Buckingham και ο λόγος είναι ο πρίγκιπας William. Ο Δούκας του Cambridge έχει γενέθλια, γίνεται 40 ετών και όλα τα μέλη του παλατιού θέλησαν να του ευχηθούν με ένα πολύ γλυκό Instagram post και φωτογραφίες του ίδιου στο πλευρό της γιαγιάς του, Βασίλισσας Ελισάβετ.

Είναι γνωστή, άλλωστε, η στενή σχέση που συνδέει γιαγιά και εγγονό με τον ίδιο τον William να έχει δηλώσει παλαιότερα για τη βασίλισσα Ελισάβετ: «Η σχέση μου με τη γιαγιά μου ολοένα και δυναμώνει. Όταν ήμουν νεότερος, ντροπαλός άντρας, ήταν δύσκολο να μιλώ για σημαντικά ζητήματα. Ήμουν απλά ο εγγονός της. Μεγαλώνοντας, εκείνη έγινε πιο σημαντική στη ζωή μου, οπότε είναι πιο εύκολο. Δεν υπάρχει ερώτηση ή θέμα που θα θέσεις, το οποίο εκείνη δεν θα γνωρίζει ήδη και δεν θα έχει την καλύτερη άποψη για αυτό. Για μένα ήταν πάντα πρώτα η γιαγιά μου και μετά η βασίλισσα. Η γιαγιά μου είναι απίστευτη».

O πρίγκηπας William είναι ένας super dad και το γιορτάζει με μία απίθανη φωτογραφία

Το post για τα γενέθλια του Πρίγκιπα William

«Χαρούμενα 40ά γενέθλια στον Δούκα του Cambridge! Ο Πρίγκιπας William Arthur Philip Louis είναι ο μεγαλύτερος γιος του Πρίγκιπα της Ουαλίας και της Diana, πριγκίπισσας της Ουαλίας. Γεννήθηκε στις 9.03 μ.μ. στις 21 Ιουνίου 1982, στο St Mary’s Hospital, στο Paddington, στο Λονδίνο. Ένα δελτίο, που αναρτήθηκε στις πύλες του παλατιού του Buckingham ανήγγειλε ότι ζύγιζε 3 κιλά και 217 γραμμάρια».

https://www.instagram.com/p/CfD4_iEsD8_

Αυτό είναι το μήνυμα για τα γενέθλια του Πρίγκιπα William και συνοδεύεται από 7 φωτογραφίες του ίδιου σε διαφορετικές ηλικίες και στο πλευρό της αγαπημένης του γιαγιάς, Βασίλισσας Ελισάβετ. Φυσικά, τα likes και τα σχόλια ήταν πάρα πολλά με τους fans του πρίγκιπα William να του εύχονται «χαρούμενα γενέθλια».

Όσα πραγματικά δεν ξέρεις για τον Πρίγκιπα William

Ο πρίγκιπας William είναι ο πρώτος μελλοντικός μονάρχης που γεννήθηκε σε νοσοκομείο

Είναι σαφές ότι η πριγκίπισσα Diana έκανε μια συντονισμένη προσπάθεια να ταράξει το βασιλικό status quo, και αυτό σίγουρα συνέβη με τη γέννηση του πρίγκιπα William το 1982. Όπως έχει τονίσει η Express, ο William γεννήθηκε στην πτέρυγα Lindo στο νοσοκομείο St. Mary's του Λονδίνου, κι έτσι έγινε ο πρώτος άμεσος διάδοχος του θρόνου στη βρετανική ιστορία που γεννήθηκε σε νοσοκομείο.

Ο Κάρολος και η Diana ήρθαν σε σύγκρουση για το όνομα του William

Σύμφωνα με τον ιστορικό Robert Lacey, το όνομα που προτιμούσε ο Κάρολος για τον μελλοντικό βασιλιά ήταν Arthur, προς τιμήν του θρυλικού Βρετανού μονάρχη, που ίδρυσε τους Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης και σκότωσε τους εχθρούς του με το μυστικιστικό σπαθί που ονομάστηκε Excalibur.

Η Νταϊάνα, ωστόσο, είχε μια πολύ διαφορετική ιδέα, προτείνοντας να ονομάσουν το μωρό από τον Γουλιέλμο τον Κατακτητή, ο οποίος ανέλαβε τον θρόνο κερδίζοντας την αιματηρή μάχη του Hastings το 1066. Τελικά, το ζευγάρι κατέληξε σε ένα είδος συμβιβασμού, αποφασίζοντας να ονομάσει τον γιο του William Arthur Philip Louis.

Έχει μια ουλή σαν του Harry Potter στο μέτωπό του

Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της όψης του πρίγκιπα William είναι μια εμφανής ουλή στο μέτωπό του, ακριβώς πάνω από το φρύδι του κοντά στον αριστερό κρόταφο. Σε μια συνέντευξη στο BBC το 2009, ο William αποκάλυψε ότι η ουλή ήταν αποτέλεσμα ενός χτυπήματος στο κεφάλι όταν ήταν νεότερος.

Μάλιστα, ο Δούκας του Cambridge χαρακτηρίζει το χτύπημα αυτό ως την «ουλή του Harry Potter» μιας και μοιάζει με την ουλή σε σχήμα κεραυνού που είχε εκείνος στο μέτωπό του. «Το αποκαλώ έτσι γιατί λάμπει μερικές φορές και κάποιοι το παρατηρούν - άλλες φορές δεν το προσέχουν καθόλου», έχει δηλώσει ο William.

Συνέχισε στην gallery για να διαβάσεις κι άλλες άγνωστες λεπτομέρειες για τη ζωή του Πρίγκιπα William.