25 χρόνια μετά το τροχαίο της Diana, ένα σημείωμα φανέρωσε την πρόβλεψη του θανάτου της

Κατερίνα Μπούσιου
25 χρόνια μετά το τροχαίο της Diana, ένα σημείωμα φανέρωσε την πρόβλεψη του θανάτου της

Getty/Ideal Images

AP1997

Είχε προβλέψει τον θάνατο της αναφέρουν οι νέες αποκαλύψεις. Tρία ντοκιμαντέρ και αρκετά δημοσιεύματα φέρνουν ξανά στην επιφάνεια φέτος τη ζωή της. 

Λίγες μέρες πριν γίνει στην Βρετανία στις 31 Αυγούστου, το μνημόσυνο για την 25η επέτειο του θανάτου της, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν, άγνωστα στοιχεία που αφορούν στην ζωή της πριγκίπισσας Diana. Μετά από τρία ντοκιμαντέρ που έγιναν πρόσφατα για εκείνη, όλοι αναρωτιούνται, γιατί συνεχίζει να απασχολεί τα media, διεθνώς.

Diana Moscow

Στη Μόσχα, σε επίσημη επίσκεψη, (Photo by Tim Graham Photo Library via Getty Images)

Οι βρετανοί αγαπούν τα μυστήρια

Η ζωή της έχει εμπνεύσει δεκάδες βιβλία, ταινίες και πρόσφατα και τρία νέα ντοκιμαντέρ. Η μνήμη της μοιάζει να πλανάται πάνω από την Βρετανία, με έναν σχεδόν μεταφυσικό τρόπο, όλα αυτά τα χρόνια. Το πιο δημοφιλές πρόσωπο της βασιλικής οικογένειας μετά την βασίλισσα Ελισάβετ, συνεχίζει να απασχολεί. Είτε γιατί το αναπάντεχο του θανάτου της, δημιούργησε ένα μυστήριο, είτε γιατί η ζωή της είχε πολλά κρυμμένα μυστικά, τα οποία όσοι τα γνωρίζουν αποφάσισαν τώρα να τα αποκαλύψουν. Υπάρχουν βέβαια και εκείνα που δεν θα μάθουμε ποτέ.

Η New York Post ανέφερε για παράδειγμα πριν από μερικές μέρες, ότι η Diana είχε προβλέψει τον τρόπο που θα έχανε την ζωή της, δύο χρόνια πριν από το μοιραίο δυστύχημα στις 31 Αυγούστου στο τούνελ Pont de l’Alma στο Παρίσι. Σύμφωνα με το τρίτο κατά σειρά ντοκιμαντέρ το οποίο βλέπουμε φέτος για εκείνη, το The Diana Investigations, στο Discovery Plus, είχε ζητήσει μία έκτακτη συνάντηση με τον νομικό της σύμβουλο Victor Mishcon, για να συζητήσουν κάτι το οποίο είχε στο μυαλό της, όπως του είπε χαρακτηριστικά.

Ο δικηγόρος της κράτησε μάλιστα σημειώσεις από αυτή την συνάντηση, οι οποίες και πρόσφατα αποκαλύφθησαν. Η Diana του είπε, ότι έχει την αίσθηση ότι είτε θα χάσει τη ζωή της από αυτοκινητιστικό δυστύχημα, είτε ότι θα τραυματιστεί σοβαρά από αυτό. Δεν διευκρίνησε ωστόσο αν αυτό ήταν μία απλή διαίσθηση ή είχε πληροφορίες που να την κάνουν να το εικάζει. Το ότι επισκέφτηκε ωστόσο τον δικηγόρο της, δημιουργεί διάφορες υποψίες. Αν λάβουμε υπόψη μας και ένα πρόσφατο ντοκιμαντέρ, το οποίο διερευνά εκ νέου τις συνθήκες του θανάτου της, με αποκλειστικές νέες μαρτυρίες. Για να ανοίξει ένας ακόμη κύκλος με σενάρια συνομωσίας για πολλοστή φορά.

https://www.instagram.com/p/ChOP4wRI3kI

Όλα αυτά όμως που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, αντί να ρίχνουν φως στο άγνωστο της ζωής της, δημιουργούν ακόμη περισσότερο μυστήριο. Μένει πάντα διάχυτη η υπόνοια, πως γνωρίζουμε μόνο ελάχιστα από όσα έχουν πραγματικά συμβεί και πως ο θάνατός της δεν ήταν τυχαίος. Ένα ακόμη θέμα για μελλοντικές ενδεχομένως κινηματογραφικές παραγωγές ή βιβλία.

William και Harry ενοχλημένοι για το νέο ντοκιμαντέρ που αφορά την μητέρα τους Diana