William και Harry ενοχλημένοι για το νέο ντοκιμαντέρ που αφορά την μητέρα τους Diana

Κατερίνα Μπούσιου
William και Harry ενοχλημένοι για το νέο ντοκιμαντέρ που αφορά την μητέρα τους Diana
FILE - Britain's Prince Charles and Princess Diana and their sons, Princes William, right, and Harry begin a cycle ride, June 1, 1989, around the island of Tresco, one of the Scilly Isles. The world watched as Prince William grew from a towheaded schoolboy to a dashing air-sea rescue pilot to a father of three. But as he turns 40 on Tuesday, June 21, 2022, William is making the biggest change yet: assuming an increasingly central role in the royal family as he prepares for his eventual accession to the throne. (AP Photo, File) PA Wire

Ο μυστικός φάκελος του θανάτου της Diana και τα στοιχεία των αστυνομικών ερευνών, είναι το θέμα της νέας εκπομπής του Channel 4. 

Στις 31 Αυγούστου συμπληρώνονται 25 χρόνια από το τραγικό δυστύχημα που στέρησε την ζωή στην πριγκίπισσα του λαού. Η Diana ποτέ δεν ξεχάστηκε από τους βρετανούς και τώρα ένα νέο ντοκιμαντέρ, βγάζει στην επιφάνεια κρυμμένα μυστικά των ερευνών που έγιναν ανάμεσα στην Γαλλία και την Βρετανία. Μόνο που τα παιδιά της, William και Harry όχι απλά δεν είχαν ενημερωθεί, αλλά δεν ζητήθηκε καν η δική τους άποψη και φέρονται να είναι ενοχλημένοι.

Θεωρίες συνομωσίας και αλήθειες

Το νέο ντοκιμαντέρ του Channel 4 ανοίγει ξανά τον φάκελο των ερευνών για εκείνη την θλιβερή νύχτα στις 31 Αυγούστου στην γέφυρα Pont de l'Alma στην Γαλλία, όπου σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα η Diana και ο σύντροφός της, Dodi Fayed. Η εκπομπή χωρισμένη σε 4 μέρη, φέρνει στο φως τα τελικά πορίσματα, από την αστυνομία της Γαλλίας το 1997 και δεύτερον από την βρετανική αστυνομία το 2004. Θα αποκαλυφθούν άγνωστα στους περισσότερους στοιχεία για τις εκτιμήσεις της αστυνομίας καθώς και καταθέσεις μαρτύρων. Κάποιοι αστυνομικοί και ερευνητές που συμμετείχαν, μιλούν μάλιστα για πρώτη φορά δημόσια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, ούτε ο William αλλά ούτε και ο Harry, έχουν λάβει γνώση του περιεχομένου της εκπομπής, έστω για τυπικούς λόγους, εφόσον αφορά στην μητέρα τους. Φυσικά δεν χρειαζόταν η άδεια τους για την προβολή της εκπομπής, αλλά μία τυπική ενημέρωση, για να είναι σίγουροι πως δεν προσβάλλεται με κανέναν τρόπο η μνήμη της ή δεν αφήνουν υπόνοιες για εμπλοκή στην υπόθεση μελών της οικογένειάς τους.

https://www.instagram.com/p/CWFjmdhojcK

Στην εκπομπή θα αναφερθούν και όλες οι θεωρίες συνομωσίας που είδαν όλα αυτά τα χρόνια το φως της δημοσιότητας. Το ερώτημα «ποιος σκότωσε την Diana;» πλανόταν για πολλά χρόνια στα διεθνή media. Τίποτε μέχρι στιγμής όμως, δεν έχει αποκαλυφθεί που να αντικρούει την μέχρι στιγμής μόνη αλήθεια, πως πρόκειται για ατύχημα και ένα τυχαίο γεγονός.

https://www.instagram.com/p/B103k6ZCxX3

Joan Collins: H αποκάλυψη που έκανε για τη Diana λίγο πριν από τον θάνατό της

Ο Henry Singer, ένας από τους παραγωγούς της νέας σειράς δήλωσε για το τηλεοπτικό αυτό εγχείρημα πως: «Θα ασχοληθούμε με όλες τις έρευνες που έγιναν για τον θάνατό της. Πως ήταν για αυτούς τους ντετέκτιβ να δουλεύουν για ένα τόσο τεράστιο διεθνούς ενδιαφέροντος θέμα, που δεν αφορούσε μόνο την τραγωδία των οικογενειών που αφορούσε στα θύματα, αλλά ένα φαινόμενο του internet».

https://www.instagram.com/p/ChIv3rGMXfg

Πάντως ένα ακόμη ντοκιμαντέρ λίγες μέρες πριν την 25η επέτειο από τον θάνατο της Diana, ετοιμάζεται να προβληθεί στις 13 Αυγούστου. Το ντοκιμαντέρ του HBO θα έχει τον τίτλο The Princess. Ο υποψήφιος για Όσκαρ Ed Perkins βρίσκεται πίσω από τη σκηνοθεσία και το σενάριο της ταινίας και θα εστιάζει στη σχέση της Diana με τον Κάρολο, που ως γνωστόν χαρακτηρίστηκε από δράματα, απιστία και κάθε είδους φήμες.

DPG Network