Γιατί ο γάμος με την Diana θα στοιχειώνει για πάντα τον Πρίγκιπα Κάρολο

Μαρία Ροδίτη
Γιατί ο γάμος με την Diana θα στοιχειώνει για πάντα τον Πρίγκιπα Κάρολο

Τι κι αν η Πριγκίπισσα Diana σκοτώθηκε στις 31 Αυγούστου 1997; Ο Κάρολος ακόμα και σήμερα – 25 χρόνια μετά το τραγικό συμβάν- είναι άρρηκτα συνδεδεμένος μαζί της.

Πόσα και πόσα δεν έχουν ειπωθεί για τον γάμο και τη ζωή του Πρίγκιπα Καρόλου και της Πριγκίπισσας Diana; Ακόμα και μετά τον τραγικό θάνατο της Lady D, ο Κάρολος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος μαζί της και – από ό,τι φαίνεται- δεν πρόκειται ποτέ να «δραπετεύσει» από αυτόν τον γάμο.

Μοιάζει πραγματικά σαν να έχει ριζώσει αυτός ο δεσμός στον νου των ανθρώπων και των royal fans και σαν η ύπαρξη της Camilla Parker Bowles να περνά απαρατήρητη. «Ήμασταν τρεις σε αυτόν τον γάμο», είχε δηλώσει κάποτε η Diana εννοώντας ότι ο Κάρολος είχε παράνομη σχέση με την Camilla όσο εκείνοι ήταν παντρεμένοι. Καμία σημασία δεν έχει, όμως, αυτό γιατί η Πριγκίπισσα της Ουαλίας θα στοιχειώνει για πάντα τον Κάρολο, όπως αναφέρει ο βασιλικός συγγραφέας, Andrew Morton. Και αναλύει αυτήν του τη διαπίστωση.

25 χρόνια μετά το τροχαίο της Diana, ένα σημείωμα φανέρωσε την πρόβλεψη του θανάτου της

Γιατί ο Κάρολος δεν θα «ξεφύγει» ποτέ από τον γάμο του με την Diana

«Η τραγωδία του είναι το γεγονός ότι ό,τι κι αν κάνει, ό,τι κι αν λέει, όπως κι αν συμπεριφέρεται, θα τον θυμούνται όλοι για ένα πράγμα: για το γεγονός ότι ο παραμυθένιος γάμος του τελείωσε. Όπως ακριβώς ο Ερρίκος Η’ μνημονεύεται για τις 6 συζύγους του, ο Πρίγκιπας Κάρολος θα μείνει χαραγμένος στον νου για πάντα για την πρώτη του σύζυγο. Θα τον στοιχειώνει πάντα. Η ζωή του ορίστηκε από τον γάμο του», έχει δηλώσει στο People ο Morton.

ROYAL WEDDING CHARLES DIANA
BRITISH ROYALTY, ROYAL WEDDING, KISSING PRINCESS OF WALES ON THE HAND, STANDING ON THE BALCONY OF BUCKINGHAM PALACE, DRESS, BALCONY FORMAL TRADITIONAL MARRIAGE COUPLE BRITISH MONARCHY NEWLYWEDS BOUQUET KISSING HAND VEIL

Και, μάλιστα, ο βασιλικός βιογράφος, Ingrid Seward, συμφώνησε, προσθέτοντας: «Το φάντασμα της Diana τον καταδιώκει πραγματικά σε κάθε βήμα».

Κι αν το καλοσκεφτείς… πράγματι οι άνθρωποι ακόμα και σήμερα μιλούν για την Πριγκίπισσα Diana και την τραγική ζωή της και είναι σχεδόν αδύνατον να μην τη σκεφτεί κανείς όταν μιλά για τον Πρίγκιπα Κάρολο. Μοιάζει σαν να είναι ακόμα παντρεμένοι οι δυο τους, παρά τον θάνατο εκείνης.

Ο «γάμος του αιώνα» ανάμεσα σε Κάρολο και Diana

Ήταν 29 Ιουλίου του 1981 όταν η 20χρονη Diana παντρεύτηκε τον 32χρονο Κάρολο με σχεδόν 750 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να παρακολουθούν τηλεοπτικά τον «γάμο του αιώνα», όπως ονομάστηκε.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο με τη Lady D να φορά ένα επιβλητικό νυφικό από μεταξωτό ταφτά με ουρά μήκους 40 μέτρων. Ο βασιλικός γάμος είχε περίπου 2.500 καλεσμένους, ενώ 2 εκατομμύρια fans κατέκλυσαν τους δρόμους του Λονδίνου για να γιορτάσουν το γεγονός.

Το μυστήριο, το οποίο διήρκησε μία ώρα, τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος του Canterbury. Μετά το τέλος του, ο πρίγκιπας Κάρολος και η Lady Diana αποχώρησαν για το παλάτι του Buckingham για να γιορτάσουν το ευτυχές γεγονός κι εκεί έκοψαν και τη γαμήλια πενταώροφη τούρτα. Οι νεόνυμφοι πέρασαν την πρώτη νύχτα του γάμου τους στο Broadlands, το ίδιο αρχοντικό όπου οι γονείς του Καρόλου- ο Φίλιππος και η Ελισάβετ- είχαν μείνει την πρώτη νύχτα του δικούς του γάμου.

Royal Wedding Charles Diana
Prince Charles and the Princess of Wales waiting for their wedding portrait in Buckingham Palace in London on July 29, 1981 after their wedding at St. Paulís Cathedral. (AP Photo/Press Association)

Λίγες ημέρες αργότερα, το ζευγάρι έκανε κρουαζιέρα με το βασιλικό yacht, Brittania, στη Μεσόγειο για 11 ημέρες.