Ξεχωριστά θα τιμήσουν την μνήμη της Diana, ο Harry και ο William και η ρήξη τους είναι οριστική

Κατερίνα Μπούσιου
Ξεχωριστά θα τιμήσουν την μνήμη της Diana, ο Harry και ο William και η ρήξη τους είναι οριστική

(Toby Melville, Pool Photo via AP, File)

WPA Rota

«Εύχομαι να την έχω κάνει περήφανη» λέει ο Harry για την μητέρα του λίγο πριν το μνημόσυνο της

Ούτε η τιμή στην μνήμη της Diana δεν είναι ικανή να ενώσει ξανά τον Harry και τον William. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα τα δύο αδέλφια, θα κάνουν ένα ξεχωριστό μνημόσυνο για την μητέρα τους, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Στις νέες δηλώσεις του ο Harry δείχνει πως η μητέρα του, είναι ένα μόνιμο σημείο αναφοράς για ότι κάνει στην ζωή του.

«Θέλω να μοιραστώ το πνεύμα της μητέρας μου με την οικογένειά μου»

Με ήδη τρία ντοκιμαντέρ να έχουν προβληθεί το τελευταίο διάστημα για την Diana, η μορφή της παραμένει διαχρονική και ένα παντοτινό είδωλο μεταξύ θνητών και βασιλέων για τους Βρετανούς. Τρεις μέρες πριν την 25η επέτειο του θανάτου της, η μνήμη της διχάζει ακόμη και τα ίδια της τα παιδιά. Χωρίς να έχει ακόμη ανακοινωθεί αν μόνο η οικογένειά της, ο οίκος των Spencer και ο αδελφός της Charles, θα πράξουν τα δέοντα ενός μνημοσύνου, το μόνο σίγουρο είναι πως ο Harry και ο William θα την τιμήσουν χωριστά.

Britain Prince William

(Dominic Lipinski /Pool Photo via AP, File)

PA Wire

Παρόλο που στην 20η επέτειο του θανάτου της, είχε ανεπίσημα εκφραστεί η επιθυμία να μην ξαναγίνει επίσημο μνημόσυνο, αλλά μόνο ιδιωτικό, καθώς η Diana δεν ήταν τυπικά μέλος της βασιλικής οικογένειας όταν απεβίωσε, στη Βρετανία προσδοκούν για το αντίθετο. Σύμφωνα με την New York Post ο William με την Kate και τα τρία τους παιδιά μετακομίζουν αυτές τις ημέρες στο Adelaide Cottage στο Windsor και δεν σκοπεύουν να κάνουν κάποια δημόσια επιμνημόσυνη δέηση.

https://www.instagram.com/p/CfpFc24NhId

Η εικόνα των δύο αδελφών στο άγαλμα που φιλοτεχνήθηκε προς τιμήν της πριν πέντε χρόνια, στις πύλες του Kensington, στον κήπο White Garden, ήταν και η τελευταία που είδαν οι Βρετανοί και είχαν σχέση με τα δύο αδέλφια και την μητέρα τους.

Britain Princess Diana Statue

(Jonathan Brady/Pool Photo via AP)

Ο Harry ωστόσο σύμφωνα με την εφημερίδα, φέρεται να δήλωσε πρόσφατα σε ένα ιδιωτικό δείπνο πως δεν ξεχνά ούτε μία στιγμή την μητέρα του και φυσικά και δεν θα ξεχάσει στις 31 Αυγούστου να τιμήσει την μνήμη της: «Θέλω να είναι μία μέρα, όπου το πνεύμα της μητέρας μου θα το μοιραστώ με την οικογένειά μου, την γυναίκα μου και τα δύο μας παιδιά που θα ήθελα να την είχαν γνωρίσει. Κάθε μέρα εύχομαι να την έχω κάνει περήφανη για μένα. Η μέρα αυτή θα είναι γεμάτη από μνήμες για το απίστευτο έργο της και την αγάπη της».

25 χρόνια μετά το τροχαίο της Diana, ένα σημείωμα φανέρωσε την πρόβλεψη του θανάτου της

Παρόλο που η στάση του William προκαλεί κάποια ερωτηματικά, οι βρετανικές εφημερίδες υποστηρίζουν πως πολλοί βρετανοί θα τιμήσουν δημόσια την Diana όπως κάθε χρόνο, με λίγα λουλούδια δίπλα στο άγαλμά της.