Ποιός βασιλεύει τελικά στη Βρετανία; Η Ελισάβετ είναι απούσα και ο Κάρολος εκτελεί τα καθήκοντά της

Κατερίνα Μπούσιου
Ποιός βασιλεύει τελικά στη Βρετανία; Η Ελισάβετ είναι απούσα και ο Κάρολος εκτελεί τα καθήκοντά της

(Jane Barlow/Pool via AP)

PA

Ακύρωσε μία ακόμη εμφάνιση, τη στιγμή που ο γιος της Κάρολος πηγαίνει σχεδόν κάθε μέρα στο Windsor για να την συμβουλεύεται. 

Η βασίλισσα Ελισάβετ, μοιάζει μετά το Πλατινένιο Ιωβηλαίο να είναι απομονωμένη στο κάστρο του Windsor, χωρίς να ξέρει κανείς, σε τι κατάσταση είναι η υγεία της και αν εκείνη διαχειρίζεται το βασίλειο της. Σήμερα ακύρωσε μία ακόμη δημόσια εμφάνισή της και οι συχνές επισκέψεις του Κάρολου σε εκείνη, έχουν προκαλέσει κάποιες υποψίες.

Η Ελισάβετ τα έχει όλα έτοιμα για την διαδοχή της

Το διάστημα μετά τον θάνατο του συζύγου της Φίλιππου και με τα προβλήματα υγείας που εκείνη αντιμετώπισε, έδωσαν το χρόνο στα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας να εξασκηθούν και σε καθήκοντα που ήταν δικά της. Με λίγα λόγια, είχαν να κάνουν πολύ περισσότερα από όσα τους αναλογούσαν. Ο γιος της Κάρολος, ως μελλοντικός βασιλιάς για παράδειγμα, έχει αντικαταστήσει την μητέρα του σε δικές της υποχρεώσεις αρκετές φορές και ξέρει πια τον ρόλο του, όπως θα κάνει και για το event στο Braemar Gathering (ένα τοπικό φεστιβάλ αγώνων) που ήταν προγραμματισμένο στην Σκωτία για αυτό το Σαββατοκύριακο και η Ελισάβετ ειδοποίησε πως δεν θα παραβρεθεί.

https://www.instagram.com/p/Ch1nbUwMwcB

Μετά τον εορτασμό του Πλατινένιου Ιωβηλαίου η Ελισάβετ ζει ήρεμα στο σπίτι της, έχει διαύγεια και γνώση για το τι συμβαίνει στη Βρετανία, αλλά πρακτικά δεν μπορεί να κάνει τίποτε και δεν της επιτρέπεται να κουράζεται. Δεν είναι με λίγα λόγια ενεργή και χρήσιμη όπως παλιά και υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό στο αν υπογράφει εκείνη δημόσια έγγραφα ή αν παίρνει αυτοβούλως ακόμη αποφάσεις. Λόγω της πολιτικής αστάθειας με την διαδοχή και του Τζόνσον, πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται: «Μα ποιος κυβερνά σε αυτή τη χώρα, το άλλοτε δοξασμένο βασίλειο;». Ήδη έχει ανακοινωθεί πως ακόμη και τον νέο πρωθυπουργό θα τον δεχτεί στο σπίτι, ενδεχομένως και χωρίς τηλεοπτικές κάμερες και δεν θα παραβρεθεί στο Κοινοβούλιο.

https://www.instagram.com/p/ChKlIKXrSGG

Οι συχνές επισκέψεις του Κάρολου στην μητέρα του, κίνησαν κάποιες υποψίες για την κατάσταση της υγείας της, αλλά μάλλον πρόκειται για εντατικό φροντιστήριο βασιλείας. Εκείνος την συμβουλεύεται πια, πιο συχνά σε πρακτικά θέματα. Πολλοί θεωρούν πως είναι πανέτοιμος να αναλάβει. Το πόσο επιθυμητός είναι στο λαό, είναι μία άλλη συζήτηση.