Πένθος για τη βασίλισσα Ελισάβετ: Έφυγε από τη ζωή η παιδική της φίλη

Πένθος για τη βασίλισσα Ελισάβετ: Έφυγε από τη ζωή η παιδική της φίλη

Η βασίλισσα Ελισάβετ στο μπαλκόνι του Buckingham Palace το 2022

Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Άλλη μία απώλεια για τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Σε πένθος βρίσκεται η βασίλισσα Ελισάβετ τα τελευταία 24ωρα, αφού η καλή της φίλη, Lady Myra Butter, έφυγε από τη ζωή στις 29 Ιουλίου.

H σχέση της lady Myra Butter με τη βασίλισσα Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ και η Lady Myra Butter γνωρίζονταν πολλά χρόνια και η φιλία τους πήγαινε αρκετά πίσω και, συγκεκριμένα, στην παιδική τους ηλικία. Παρά το ιδιάζον πρόγραμμα της μονάρχη, οι δυο γυναίκες διατήρησαν τη φιλία τους. Η βασίλισσα, μάλιστα, μαζί με την αδερφή της, πριγκίπισσα Μαργαρίτα, παρευρέθηκαν στον γάμο της Lady Myra με τον Ταγματάρχη David Butter το 1946.

Η Lady Myra εκτιμούσε πολύ την Ελισάβετ. Πέρσι, μάλιστα, σχολίασε στο Telegraph τα μαθήματα κολύμβησης που κάνανε μαζί όταν ήταν μικρές.

«Η βασίλισσα είπε πως ήταν αρκετό καιρό πριν. Λοιπόν, ισχύει. Νομίζω ότι ήμουν 12 ετών. Είμαι ιδιαίτερα τυχερή σε αυτόν τον τομέα. Η μνήμη μου είναι καλή, το ίδιο και η δική της», είπε.

Η σχέση της Lady Myra με την οικογένεια, όμως, είχε κι άλλους δεσμούς. Η ίδια ήταν ξαδέρφη του πρίγκιπα Φιλίππου, του αγαπημένου της συζύγου για 73 χρόνια που πέθανε τον Απρίλιο του 2021.

Britain Queen Platinum Jubilee

Η τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος το 1948

AP

Οι απώλειες της βασίλισσας

Σε διάστημα μερικών μηνών, η Ελισάβετ έχασε και δύο κυρίες επί των τιμών, την Diana Maxwell, που είχε αναλάβει την κρεβατοκάμαρα της βασίλισσας για 34 χρόνια και την Ann Fortune FitzRoy, υπεύθυνη για την ένδυση και τα κοσμήματα της βασίλισσας από το 1967 έως τον θάνατό της το 2021 στην ηλικία των 101 ετών.

Παρά τις πολλές απώλειες, οι πληροφορίες θέλουν τη μονάρχη να μη μένει ποτέ μόνη της και να περιβάλλεται από δικούς της ανθρώπους, τόσο στο δείπνο όσο και στην παρακολούθηση της τηλεόρασης. Η Angela Kelly και ο Paul Whybrew είναι δύο από τους ανθρώπους που βρίσκονται σχεδόν συνέχεια στο πλευρό της.

Akshata Μurty: Θα είναι η επόμενη πρώτη κυρία της Βρετανίας πιο πλούσια από την βασίλισσα Ελισάβετ;