Όσο η βασιλική οικογένεια θρηνεί την απώλεια της Ελισάβετ η Kate Middleton δίνει τη δική της «μάχη»

Μαρία Ροδίτη
Όσο η βασιλική οικογένεια θρηνεί την απώλεια της Ελισάβετ η Kate Middleton δίνει τη δική της «μάχη»

Jonathan Buckmaster/Pool Photo via AP

Η δυσκολία που αντιμετωπίζει η Kate Middleton, η χθεσινή «αγρυπνία των πριγκίπων» και η αποψινή αγρυπνία των 8 εγγονιών της βασίλισσας Ελισάβετ.

Μετά την «αγρυπνία των πριγκίπων», που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (16/9), σειρά έχει σήμερα η αγρυπνία του William, του Harry και των άλλων 6 εγγονιών δίπλα στο φέρετρο της γιαγιάς τους, βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 8 Σεπτεμβρίου.

Τη στιγμή, λοιπόν, που σύσσωμη η βασιλική οικογένεια έχει βρεθεί δίπλα από το φέρετρο της Lilibet με δάκρυα στα μάτια και με εμφανή τη λύπη της, η Kate Middleton ζει… κι αυτή το δικό της δράμα.

William και Harry συνόδεψαν μαζί τη γιαγιά Ελισάβετ αλλά όχι και η Kate με την Meghan

Η αποκάλυψη της Kate Middleton στους στρατιώτες

Την Παρασκευή (16/9) η νέα πριγκίπισσα της Ουαλίας (aka Kate Middleton) επισκέφθηκε με τον πρίγκιπα William ένα κέντρο εκπαίδευσης στρατού στο Pirbright του Surrey. Εκεί, λοιπόν, φαίνεται πως η 40χρονη βρήκε την ευκαιρία να ξαλαφρώσει από το ψυχολογικό βάρος που ένιωθε και να μιλήσει στους στρατιώτες.

Britain Royals

Jonathan Buckmaster/Pool Photo via AP

Μιλώντας στο καναδικό στρατιωτικό προσωπικό, η Kate Middleton αναφέρθηκε στους τελευταίους μήνες λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το να πάμε από το Ιωβηλαίο σε αυτήν την τόσο δυσάρεστη κατάσταση μέσα σε λίγους μήνες είναι πολύ περίεργο». Η πριγκίπισσα της Ουαλίας ακούστηκε, επίσης, να λέει στους στρατιώτες ότι υποφέρει από «έλλειψη ύπνου».

Όλα αυτά που βιώνει η Kate Middleton μόνο περίεργα δεν είναι. Όταν πρέπει να συνοδεύει καθημερινά τον σύζυγό της, πρίγκιπα William, σε διάφορες εκδηλώσεις για να αποτίουν φόρο τιμής στην αυτού Μεγαλειότητα και για να δέχονται τα συλλυπητήρια του κόσμου, είναι και λογικό να έχει εξαντληθεί. Και όχι μόνο! Πρέπει να είναι αυτή που θα συμπαρασταθεί στον William, ο οποίος έχασε την πολυαγαπημένη γιαγιά του, αλλά και στα παιδιά της που βιώνουν την απώλεια της προγιαγιάς τους.

Britain Royals

Jonathan Buckmaster/Pool Photo via AP

Και, δυστυχώς για την Kate, έρχονται κι άλλες κουραστικές μέρες μέχρι τη Δευτέρα που είναι η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Χθες η «αγρυπνία των πριγκίπων», σήμερα η αγρυπνία των 8 εγγονιών

Τα τελετουργικά πριν την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, που θα γίνει τη Δευτέρα 19/9, καλά κρατούν. Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε η τελευταία «αγρυπνία των πριγκίπων» στο Westminster Hall, όπου ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, η βασιλική πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Andrew και ο πρίγκιπας Edward στάθηκαν ο καθένας σε μία από τις τέσσερις γωνίες του φέρετρου της μητέρας τους για 15 λεπτά.

Φορώντας στρατιωτικές στολές και με το κεφάλι κατεβασμένο τα 4 παιδιά της μακροβιότερης μονάρχη παρέμειναν γύρω από το φέρετρο, το οποίο βρίσκεται στην παλαιότερη αίθουσα του βρετανικού κοινοβουλίου.

Απόψε κάτι αντίστοιχο θα συμβεί, με τον William, τον Harry και τα άλλα 6 εγγόνια της βασίλισσας Ελισάβετ να παρευρίσκονται δίπλα της στο φέρετρο για μια ακόμα αγρυπνία. Ειδικότερα, στην αποψινή αγρυπνία θα βρεθούν οι δυο γιοι του Καρόλου, η Zara Tindall, ο Peter Phillips, οι πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία, μαζί με τη Λαίδη Louise και τον James. Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα βρετανικά Μέσα, ο βασιλιάς Κάρολος θα επιτρέψει στον Harry να φορέσει τη στρατιωτική του στολή, κίνηση που δείχνει διάθεση συμφιλίωσης ανάμεσα σε πατέρα και γιο, οι οποίοι είχαν έρθει σε ρήξη μετά την αποχώρηση του Harry από τη Βρετανία και τη μετακόμισή του στην Αμερική.