William και Harry συνόδεψαν μαζί τη γιαγιά Ελισάβετ αλλά όχι και η Kate με την Meghan

Κατερίνα Μπούσιου
William και Harry συνόδεψαν μαζί τη γιαγιά Ελισάβετ αλλά όχι και η Kate με την Meghan

 (Ian West/Pool Photo via AP)

Η Kate στο ίδιο αυτοκίνητο με την Camilla και η Meghan χωριστά ως μία απλή συγγενής. 

Χιλιάδες κόσμου παρατάχθηκαν στην διαδρομή από το παλάτι του Buckingham προς το Aββαείο του Westminster για να συνοδέψουν πριν από λίγη ώρα, τη σωρό της βασίλισσας Ελισάβετ. Πίσω από τα 4 παιιδά της, με τον βασιλιά Κάρολο στο κέντρο, ακολούθησαν μαζί ο πρίγκιπας William με τον αδελφό του Harry, αφήνοντας κατά μέρος, τίτλους και προνόμια, τιμώντας μαζί την γιαγιά τους. Ενώ όμως περιμέναμε να δούμε μαζί την Kate μαζί με την Meghan να ακολουθούν, αυτό δε συνέβη. Υπάρχει όμως σοβαρός λόγος για αυτό.

https://www.instagram.com/p/CifT3EyKgwR

Η χωριστή διαδρομή

Η σημερινή τελετή είναι πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του Ηνωμένου Βασιλείου. Από νωρίς το μεσημέρι, χιλιάδες κόσμου παρατάχθηκαν κατά μήκος των δρόμων που οδηγούσαν από το παλάτι προς το Αββαείο. Η πομπή για κάποιον λόγο που δεν μας έχει προς το παρόν εξηγηθεί, ξεκίνησε στις 16.22 ακριβώς. Ίσως είναι συμβολική η ώρα γιατί εκείνη την ώρα ακριβώς, απεβίωσε η βασίλισα Ελισάβετ στο Balmoral την περασμένη Πέμπτη;

Britain Royals

(Chris J Ratcliffe/Pool Photo via AP)

WPA Rota

Η πομπή ξεκίνησε και τον κιλλίβαντα με τη σωρό ακολουθούσαν ο βασιλιάς Κάρολος με στρατιωτική στολή της αεροπορίας μαζί με τα τρία αδέλφια του, την πριγκίπισσα Άννα, τον πρίγκιπα Εδουάρδο και τον πρίγκηπα Ανδρέα, χωρίς στολή καθώς δεν έχει πια βασιλικά προνόμια. Στην πίσω σειρά ο William φορώντας επίσης την στολή του αξιωματικού της RAF, έχοντας δίπλα του τον συγκινημένο αδελφό του Harry και τον ξάδελφό τους Peter Phillips. Η στιγμή ήταν ιδιαίτερη συναισθηματικά για τα δύο αδέλφια.

Britain Royals

(AP Photo/Martin Meissner, Pool)

Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Μετά το reunion, σειρά έχει το μυστικό σχέδιο για William και Harry στην κηδεία της Ελισάβετ

Στα αυτοκίνητα που ακολουθούσαν, ενώ περιμέναμε να δούμε την Kate και την Meghan να είναι μαζί στο ίδιο όχημα, είδαμε τελικά την βασιλική σύζυγο Camilla μαζί με την Kate, η οποία ακολούθησε το dress code της σημερινής μέρας, φορώντας βέλο, με ιδιαίτερη καρφίτσα στο πέτο και τα μαργαριταρένια σκουλαρίκια που κάποτε άνηκαν στην πριγκίπισσα Diana.

Britain Royals

(AP Photo/Frank Augstein, Pool)

Ακολουθούσε το αυτοκίνητο με την σύζυγο του πρίγκιπα Εδουάρδου κόμισσα Σοφία και εκείνο που μετέφερε την Meghan, η οποία επίσης λόγω της περίστασης ήταν ντυμένη με τον ίδιο τρόπο και με τα μαλλιά της μαζεμένα.

Britain Royals

(Daniel Leal/Pool Photo via AP)

Αυτός ο διαχωρισμός όμως μεταξύ των κυριών δεν είχε άμεση σχέση με την ρήξη που προκάλεσε το Meghxit. Εδώ τηρήθηκε αυστηρά το πρωτόκολλο. Η Kate είναι πλέον πριγκίπισσα της Ουαλίας, αλλά κυρίως σύζυγος του διαδόχου και έπρεπε να είναι μαζί με την πεθερά της. Η Meghan δεν έχει πια βασιλικούς τίτλους και είναι ένα απλό μέλος της οικογένειας, έστω και αν είναι σύζυγος του Harry. Η μόνη εξαίρεση που έγινε για προφανείς λόγους ενότητας της οικοιγένειας, ήταν σήμερα μόνο για εκείνον, για να είναι στο πλευρό του πατέρα του και του αδελφού του. Ωστόσο όταν τα δύο ζευγάρια μπήκαν στο Αββαείο, ήταν ο ένας πίσω από τον άλλον, μαζί αυτή τη φορά με τις συζύγους τους.

Britain Royals

(AP Photo/Gregorio Borgia, Pool)

Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Όλοι περιμένουν ότι μετά την κοινή εμφάνιση των 4 πιο δημοφιλών μελών της βασιλικής οικογένειας το Σάββατο, αλλά και σήμερα, θα υπάρξει μία εκεχειρία στις σχέσεις τους λόγω του κοινού τους πένθους. Το αν αυτό οδηγήσει τελικά στο να αποκατασταθούν πλήρως οι σχέσεις τους, είναι ακόμη ένα μελλοντκό σενάριο. Όχι όμως και απίθανο να συμβεί.