Θα είναι τελικά τα παιδιά του William και της Kate στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ;

Κατερίνα Μπούσιου
Θα είναι τελικά τα παιδιά του William και της Kate στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ;

(Jonathan Brady/Pool Photo via AP)

Τι θα συμβεί με την παρουσία του George, της Charlotte και του μικρότερου Louis στην μεγαλύτερη τελετή που έχει γνωρίσει το Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία χρόνια;

Με τους ξένους ηγέτες από όλον τον κόσμο να αναμένονται μέχρι την Κυριακή, το Λονδίνο βρίσκεται ήδη σε κόκκινο συναγερμό ασφαλείας, μέχρι την τελετή της κηδείας της Ελισάβετ την προσεχή Δευτέρα. Θα είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση του Ηνωμένου Βασιλείου τα τελευταία χρόνια και η μεγαλύτερη συνεύρεση προέδρων κρατών και βασιλέων από όλο τον κόσμο. Αυτό όμως που απασχολεί την κοινή γνώμη της χώρας είναι η guest list από την πλευρά της βασιλικής οικογένειας. Πολλά τα μέλη, πολλές οι διαφωνίες, λίγες οι θέσεις. Αλλά για συναισθηματικούς λόγους, θα δούμε ξανά τα παιδιά του William και της Kate να κλέβουν την παράσταση. Aλλά τελικά θα παραβρεθούν;

https://www.instagram.com/p/Ce9t0LDtcD3

Οι ξένοι ηγέτες θα πάνε στην κηδεία με το λεωφορείο!

Στα παράδοξα ενός τέτοιου μεγάλου γεγονότος, ήταν και η είδηση που γνωστοποιήθηκε χθες, πως για πρακτικούς λόγους και λόγους ασφαλείας, οι ξένοι ηγέτες θα μετακινηθούν με λεωφορείο προς το Αββαείο του Westminster όπου θα γίνει η τελετή. Το traffic που θα είχε δημιουργηθεί λόγω της προσέλευσης των ξένων αποστολών θα έφερνε μεγάλη καθυστέρηση και προβλήματα. Ο μόνος που φαίνεται πως θα χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητό του, είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden. Ήδη δόθηκε και εντολή, οι περισσότεροι των επισήμων, να έρθουν στο Λονδίνο με τις εμπορικές πτήσεις των χωρών τους και όχι με τα ιδιωτικά τους τζετ, γιατί το αεροδρόμιο του Heathrow δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τόσο μεγάλο όγκο πτήσεων.

Και τώρα πάμε στην βασική guest list των όσων, θα είναι επίσης μέσα στο ναό. Η βασιλική οικογένεια σε ευρύτερο πλαίσιο, είναι πολυπληθής. Οι εξ αίματος συγγενείς εξίσου πολλοί, αν λάβουμε υπόψη μας τους δέκα θείους που είχε η Ελισάβετ (όλοι φυσικά έχου φύγει από τη ζωή) και τους διαδόχους τους, παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα. Σίγουρα θα είναι στην πρώτη σειρά εκτός από τον βασιλιά Κάρολο, τα τρία αδέλφια του με τις οικογένειές τους και τα 8 συνολικά εγγόνια της Ελισάβετ, μαζί με τον William και τον Harry, οι οποίοι θα προσέλθουν μαζί με τις συζύγους τους. Τα περισσότερα όμως από τα 12 δισέγγονα της Ελισάβετ δεν θα παρεβρεθούν, λόγω ηλικίας.

Το μέγα ζητούμενο σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό Hello, είναι αν τα παιδιά του διαδόχου πια William και της Kate θα παρεβρεθούν. Κάτι τέτοιο δεν απαγορεύεται. Τα παιδιά τους λόγω πανδημίας δεν ήταν στην κηδεία του Φίλιππου, αλλά βρίσκονταν στην επιμνημόσυνη δέηση ένα χρόνο μετά.

Ο μόνος ενδοιασμός για την Κate είναι όμως, αν θα αντέξουν τα παιδιά την τόσο μεγάλη συναισθηματική φόρτιση και την πολύωρη τελετή. Όλες αυτές τις μέρες τα παιδιά συνέχιζαν να πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο τους για μην επηρεστούν ψυχολογικά. Όταν μιλάμε όμως για την προσέλευση των παιδιών της, εννοούμε τον George και την Charlotte, γιατί για τον μικρότερο Louis ούτε λόγος να γίνεται. Με τον σαματά που προκαλεί λόγω ηλικίας, σίγουρα θα μας χάριζε ξανά κάποιες από τις γνωστές γκριμάτσες του και αυτό δεν θα ήταν σωστό για μία τέτοια περίσταση.

Το viral βίντεο με τη Meghan Markle και τα λουλούδια και η άβολη στιγμή που έντοπισαν οι royal fans

Τα παιδιά του Harry και της Meghan τα οποία φθάνουν σήμερα στο Λονδίνο με την συνοδεία της γιαγιάς τους Ντόρια, επίσης είναι πολύ μικρά σε ηλικία για να παραβρεθούν σε μία τέτοια τελετή και ούτε καν υπήρχε η προοπτική να είναι παρόντα.

Σίγουρα στο θέμα των παιδιών, θα είναι και οι μόνες δικαιολογημένες απουσίες, από αυτό το τόσο σπουδαίο για την χώρα, γεγονός.