Η 45λεπτη διαπραγμάτευση πριν δούμε ξανά μαζί, William με Harry, Kate και Meghan και οι γκάφες

Κατερίνα Μπούσιου
Η 45λεπτη διαπραγμάτευση πριν δούμε ξανά μαζί, William με Harry, Kate και Meghan και οι γκάφες

 (Chris Jackson/Pool Photo via AP)

Πώς οι Fab4 αναγκάστηκαν από τον Κάρολο να συνυπάρξουν. O σοβαρός William, ο θλιμένος Harry, η αποθέωση της Kate και η αμηχανία της Meghan, την ίδια στιγμή που ο νέος Βασιλιάς έγινε trend στο Twitter με τις γκριμάτσες του. 

Στιγμές Hollywood έζησαν χθες οι βρετανοί, βλέποντας την πρώτη συνύπαρξη William και Harry μετά από δύο χρόνια, οι οποίοι εμφανίστηκαν με τις συζύγους τους Kate και Meghan στο προαύλιο του παλατιού. Ο θρήνος για την γιαγιά Ελισάβετ ένωσε ξανά τα 4 πιο δημοφιλή και πολυσυζητημένα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Από χθες τα βρετανικά μέσα τους αποκαλούν The Fab4 και ο νέος βασιλιάς Κάρολος έκανε μία τεράστια προσπάθεια για να επιτύχει αυτή την εικόνα, συμβολική και ουσιαστική. 45 λεπτά κράτησε η διαπραγμάτευση και ο Harry αναγκάστηκε να αποδεχτεί τον κάθε όρο που του επέβαλλε (και όχι του ζήτησε) ο πατέρας του.

Η πρώτη αναμέτρηση δημοφιλίας Kate και Meghan

Τα δύο ζευγάρια, με τον William και την Kate να προηγούνται με μισό βήμα βάσει πρωτοκόλλου, δύο ώρες μετά την ενθρόνιση του βασιλιά Κάρολου, κάνουν εμφάνιση - έκπληξη έξω από το παλάτι, για να δουν τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί, να διαβάσουν τα μηνύματα στις ανθοδέσμες και να δείξουν ότι η γιαγιά Ελισάβετ και η τιμή στην μνήμη της, είναι πάνω από διαφωνίες που προκάλεσε το Meghxit. Φανερά αμήχανη η Meghan - την πρόδωσε η γλώσσα του σώματος - προσπαθούσε να κρατά διαρκώς το χέρι του Harry ή να κάνει κινήσεις χαιδεύοντας τον στην πλάτη ή πιάνοντας διαρκώς τα μαλλιά της, σε αντίθεση με την Kate που πλησίασε με άνεση το πλήθος, χαμογελαστή και με τον αέρα πια, του τίτλου που κατείχε η αποθανούσα πεθερά της Diana και η νυν Camilla.

Britain Royals

(Chris Jackson/Pool Photo via AP)

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας και δούκισσα της Κορνουάλης, τόλμησε να βρεθεί κοντά στο λαό, με την Meghan να χαιρετά από μακριά. Προφανώς για να μην ακούσει κάποιο σχόλιο που θα την δυσαρεστήσει. Ποιός βρετανός θα ξεχάσει την συνέντευξή της στην Ophra;

Η πρωτοβουλία του William οι διαπραγματεύσεις και καθυστέρηση του Harry

H εφημερίδα Daily Mail, έχει σήμερα στην ιντερνετική της έκδοση, πλούσιο παρασκήνιο από αυτή την ιστορική δημόσια συνύπαρξη των δύο αδελφών μετά από δύο χρόνια. Προυπήρξε μία 45λεπτη διαπραγμάτευση ανάμεσα στα δύο αδέλφια που οδήγησε και σε μία μικρή καθυστέρηση της εμφάνισής τους. Με προτροπή του βασιλιά Κάρολου που φαίνεται να μίλησε ξεχωριστά στους γιους του, επιδιώχθηκε η συμφιλίωση. Ήδη ο ίδιος, στον λόγο του το βράδυ πριν την ενθρόνιση, με τις ευχές που έδωσε στον Harry, έδειξε ότι επιδιώκει - και για το δικό του καλό προφίλ ως βασιλιάς - να μην συνοδεύουν οικογενειακές έριδες, τη στιγμή που διαδέχεται την μητέρα του Ελισάβετ στον θρόνο.

Britain Royals

(Chris Jackson/Pool Photo via AP)

Ο William και η Kate σε ένα brunch που προηγήθηκε έσπασαν τον πάγο με τον Harry και την Meghan. Επιλογές για τον Harry δεν υπήρχαν. Αν αρνούνταν την κοινή εμφάνιση θα έμενε στους βασιλικούς κύκλους και στους πολίτες, ως ο πεισματάρης εγγονός της Ελισάβετ, που αυτή την στιγμή δεν κοιτά το καλό της οικογένειας, αλλά το προσωπικό του όφελος. Θα πρόσβαλλε τον πατέρα του ως νέο βασιλιά. Και ο Κάρολος που επιδιώκει να ανέβει στην δημοφιλία και να κερδίσει τον σεβασμό και την αγάπη του λαού του, δεν θα συγχωρούσε ποτέ ένα τόσο μεγάλο λάθος. Όλοι αγαπημένοι και όλοι ενωμένοι μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου που θα ταφεί η βασίλισσα και όλοι σε low profile κινήσεις, μέχρι να γίνει και η δική του στέψη.

Ο βασιλιάς Κάρολος μίλησε με αγάπη για τον γιο του Harry και τη Meghan Markle

https://www.instagram.com/p/CiS6XARNW2B

Πανηγύρι στο Twitter με τις γκριμάτσες και τις ιδιοτροπίες του Κάρολου

Την ίδια στιγμή που οι βρετανοί «στενάζουν» από την οικονομική κρίση και μετρούν λίρα τη λίρα τα έξοδα που θα πληρώσει το κράτος τους για την ταφή της Ελισάβετ και τη στέψη του Κάρολου, ο ίδιος έδειξε ξανά δημόσια, το καλοαναθρεμένο και ιδιότροπο προφίλ του.

Οι γκριμάτσες στον βοηθό του για να απομακρύνει τα στιλό που τον εμπόδιζαν να υπογράψει το έγγραφο της ενθρόνισής του, η δυσαρέσκεια γιατί δεν βολευόταν από τον πάπυρο απλωμένο στο μικρό τραπέζι, έγιναν trend στο Twitter σε όλον τον κόσμο, αλλά και στην Ελλάδα.

Μπορούμε εμείς να ξεχάσουμε τις φήμες που τον συνοδεύουν όλα αυτά τα χρόνια; 'Οτι κάθε πρωί ο μπάτλερ του, τοποθετεί ακόμη και την οδοντόπαστα στην οδοντόβουρτσά του για να μην κουράζεται; Ότι ακόμη και τις κάλτσες του, τις βάζουν οι καμαριέρες του παλατιού; Όλα αυτά που τον έκαναν στα μάτια των βρετανών αντιπαθή, θα πρέπει να τα διορθώσει. Η μαμά Ελισάβετ δεν έκανε ποτέ τέτοια σφάλματα δημόσια ή ιδιωτικά. Το προφίλ του νέου βασιλιά πρέπει να αλλάξει. Ήδη η ακριβή μοναρχία κλυδωνίζεται και ο αγαπητός William κινδυνεύει να μην διαδεχτεί ποτέ τον πατέρα του. Ο Κάρολος έχει μεγάλο δρόμο μπροστά του για να αποδείξει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, χρειάζεται την ύπαρξη ενός βασιλιά. Ότι υπάρχει νόημα πέρα από τις ιστορικές καταβολές αιώνων, για να λειτουργεί και να βασιλεύει. Ότι ο οίκος των Windsor δεν είναι απλά μία καλοστημένη τουριστική ατραξιόν που δίδει ετησίως, εκατομμύρια έσοδα στο κράτος. Κυρίως, ότι τα παιδιά του, δεν είναι απλά ιδιότροποι άνεργοι celebrities, oι οποίοι μας αφορούν, μόνο για τα σκάνδαλα που προκαλούν.