Η στενάχωρη λεπτομέρεια που αποκάλυψε το πιστοποιητικό θανάτου της βασίλισσας

Πατούλια Κατερίνα
Η στενάχωρη λεπτομέρεια που αποκάλυψε το πιστοποιητικό θανάτου της βασίλισσας

Όσοι διάβασαν το πιστοποιητικό θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ, έκαναν μια θλιβερή διαπίστωση.

Στη δημοσιότητα ήρθε από χθες, το πιστοποιητικό θανάτου της βασίλισσας, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 3 και δέκα το μεσημέρι καθώς και το αίτιο θανάτου της. Όπως αναφέρει το πιστοποιητικό, η Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή με αιτία το γήρας ενώ στην οικογενειακή κατάσταση της βασίλισσας αναφέρεται η λέξη χήρα.

Η στενάχωρη λεπτομέρεια του πιστοποιητικού θανάτου

Το έγγραφο που ήρθε στο φως από Εθνικά Αρχεία της Σκωτίας αναφέρει ως τόπο θανάτου το Κάστρο του Balmoral αλλά τονίζεται ως μόνιμη κατοικία το κάστρο του Windsor και τονίζεται ο ταχυδρομικός κώδικας και των δύο κατοικιών.

Αυτό που γνωρίζουμε με σιγουριά πια, είναι πως μόνο η πριγκίπισσα Anna που βρισκόταν στη Σκωτία και ο Κάρολος κατάφεραν να πουν το τελευταίο αντίο στη μητέρα τους και είναι στενάχωρο πως την ώρα που ανακοινώθηκε ο θάνατος της Ελισάβετ, ο William, ο Edward και ο Andrew, ταξίδευαν από το Λονδίνο και το RAF Northolt.

Αυτό που έχει ένα ακόμα ενδιαφέρον είναι πως ανακοίνωση της ανησυχίας για την υγεία της βασίλισσας, ο εκπρόσωπος του Harry ανακοίνωσε πως ο πρίγκιπας θα ταξιδέψει στη Σκωτία. Ο Harry έψαχνε τζετ από την 1.50 το μεσημέρι αλλά ταξίδεψε τελικά από το Luton στις 5.34 το απόγευμα.

Κανείς δεν γνωρίζει αν τελικά ο πρίγκιπα έμαθε τα νέα του θανάτου πέντε λεπτά πριν την ανακοίνωση στο κοινό, δηλαδή λίγο πριν τις 6.46 το απόγευμα, κάτι που έχει λογική μιας και οι φωτογράφοι εντόπισαν τον Harry να πιάνει το κεφάλι του στον δρόμο από το αεροδρόμιο Aberdeen προς το κάστρο του Balmoral.

queen.JPG

Όλη η υπόλοιπη οικογένεια έφτασε στο κάστρο μετά τις 5 όταν η βασίλισσα είχε ήδη φύγει από τη ζωή, μιας και το τζετ που θα ταξίδευαν αντί για τη 1.30 έφυγε τελικά στις 2.39 το μεσημέρι και προσγειώθηκε στις 3.50 στη Σκωτία. Αυτό που παραμένει προς διερεύνηση είναι το γιατί ο Harry ανακοίνωσε αρχικά πως θα ταξιδέψει με τη Meghan για τη Σκωτία και ποιον ρόλο έπαιξε η απόφαση του Κάρολου πια ως βασιλιά, να του εξηγήσει πως κάτι τέτοιο δεν θα ήταν ευπρεπές για τη στιγμή με τον πρίγκιπα να ταξιδεύει τελικά χώρια από τον αδερφό και τους θείους του.

Η πριγκίπισσα Άννα, διέκοψε ένα ταξίδι με ιστιοπλοϊκό την προηγούμενη ημέρα και ο Κάρολος με την Καμίλα είχαν ακυρώσει επίσημες εμφανίσεις τους με τον βασιλιά να πετά για το Balmoral με ελικόπτερο στις 11.30 το πρωί λίγο πριν τον θάνατο της μητέρας του. Η Άννα, η μοναχοκόρη της βασίλισσας, εξήγησε πως ήταν χαρά και τιμή της που πέρασε τις τελευταίες 24 ώρες στο πλευρό της μαμάς της.

Ο γιατρός που υπογράφει το πιστοποιητικό:

O γιατρός της Ελισάβετ στη Σκωτία με το πικάντικο παραλθόν

Ο Douglas James Allan Glass, που υπέγραψε το πιστοποιητικό θανάτου της Ελισάβετ δεν είναι τυχαίος αλλά υπήρξε ο γιατρός που πάντα πρόσεχε τη βασίλισσα το διάστημα που διέμενε στην Σκωτία.

Ο γιατρός εξήγησε πως μετά τα 80 της χρόνια, η ασθενής είχε μια φθίνουσα πορεία στην υγεία της και τα γηρατειά αναφέρονται ως η μοναδική αιτία θανάτου της Lilibet τα όργανα της οποίας είχαν την φθορά που έχει ένας ηλικιωμένος άνθρωπος.

doctor.JPG

Ο 68χρονος γιατρός δούλεψε περισσότερες από 3 δεκαετίες (34 χρόνια για την ακρίβεια) στο Παλάτι και ήταν εκείνος που κούραρε τη βασίλισσα όταν αρρώστησε βαριά το 1993 ενώ έχει κλινική περίπου 9 μίλια μακριά από το κάστρο του Balmoral. Η κλινική είναι πολύ πετυχημένη αλλά ο γιατρός είχε μπει στα εξώφυλλα των εφημερίδων της Σκωτίας το 2006 όταν η γυναίκα του έμεινε έγκυος από έναν δάσκαλο κιθαράς.

Το σκάνδαλο με τις τρεις κενές γραμμές στο πιστοποιητικό θανάτου

Αν παρατηρήσεις καλά το πιστοποιητικό θανάτου της Ελισάβετ, θα δεις τρεις κενές σειρές και ήδη η Κυβέρνηση ήρθε στο επίκεντρο με πολλούς να δηλώνουν πως κάτι έχει παραποιηθεί.

Παρόλα αυτά, από τη Σκωτία αναφέρεται πως τα γηρατειά ήταν απλά ο μοναδικός λόγος θανάτου και έτσι έμειναν κενά τα υπόλοιπα σημεία. Το Μητρώο της Σκωτίας ανέφερε πως όσον αφορά το πιστοποιητικό δεν υπάρχει ούτε παραποίηση ούτε κρυφά σημεία.

Αν η βασίλισσα είχε πεθάνει στη Βρετανία, δεν θα χρειαζόταν καν να δημοσιοποιηθεί το πιστοποιητικό θανάτου της, μιας και αυτό δεν είναι απαραίτητο για τους μονάρχες με νόμο του 1836.

Αυτό δεν ισχύει στη Σκωτία που όλα τα πιστοποιητικά (θανάτου, γέννησης, γάμου ή διαζυγίου) πρέπει να εκδοθούν εντός επτά ημερών.

Oι αλλαγές στο αρχείο της κηδείας

Η βασιλική οικογένεια και το Παλάτι, εις γνώση του βασιλιά Κάρολου, ζήτησε από το κρατικό κανάλι BBC, αλλά και με τα ιδιωτικά Sky News και το ITV, να αφαιρεθούν από τα αρχεία τους και να σβηστούν από ιντερνετικές πλατφόρμες (όπως το You Tube), τα επίσημα sites τους και τα social media, 5 συγκεκριμένες σκηνές, συναισθηματικού χαρακτήρα, από την στιγμή που ξεκινά η τελετή στο Westminster, μέχρι την λήξη της με την κηδεία στο Windsor.

Διάβασε τα πάντα για τις απαγορευμένες στιγμές της κηδείας εδώ