Η μεγαλύτερη απειλή που θα αντιμετωπίσει ο Κάρολος στη βασιλεία του

Η μεγαλύτερη απειλή που θα αντιμετωπίσει ο Κάρολος στη βασιλεία του

Ο βασιλιάς Κάρολος στο Metropolitan Police Service Special Operations Room (SOR) το 2022

AP

Μία ειδικός αναφέρει αυτό που οι περισσότεροι έχουμε στο μυαλό μας.

Ο Κάρολος έχει κλείσει πια έναν μήνα ως βασιλιάς στον Βρετανικό Θρόνο. Η διαδοχή του έγινε αρκετά ήπια και χωρίς ιδιαίτερα παρατράγουδα, πέρα από τα ξεσπάσματά του κατά μίας πένας που έτρεχε μελάνι και τον λέρωνε.

Στα 73 του χρόνια, ο πρωτότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ κληρονόμησε τον θρόνο και τις υποχρεώσεις που αυτός συνοδεύει, κάτι για το οποίο πολλά χρόνια προετοιμαζόταν και περίμενε αρκετά, αφού η μητέρα του έφυγε από τη ζωή στα 96 της χρόνια.

Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών και παρά το ότι το πρωτόκολλο όριζε εκείνον ως τον αδιαφιλονίκητο διάδοχο του θρόνου, το κοινό άρχισε να διχάζεται, ώσπου, από ένα σημείο και μετά, ο βρετανικός λαός προτιμούσε η διαδοχή να περάσει κατευθείαν στον δικό του γιο, William.

Ο γάμος του με την πριγκίπισσα Diana έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτήν τη στροφή των προτιμήσεων, καθώς εκείνη ήταν ιδιαίτερα αγαπητή κι εκείνος ήταν ο άνθρωπος που την απατούσε και την έστειλε σε κατάθλιψη. Όταν, μάλιστα, έγινε και η περίφημη συνέντευξη στο BBC και η Diana δήλωσε πως υπήρχαν τρεις στον γάμο, τα πράγματα έγιναν αρκετά ξεκάθαρα.

Η μεγάλη απειλή στη βασιλεία του βασιλιά Καρόλου

Η Katie Nicholl, συγγραφέας του βιβλίου «The New Royals», μίλησε στο Podcast Royal με τη Rachel Burchfield και την Jessica Robinson και θυμήθηκε μία συνέντευξη με την ιστορικό Dr. Anna Whitelock. Η τελευταία είχε κατονομάσει τη μεγαλύτερη απειλή που θα αντιμετωπίσει ο Κάρολος.

«Ο βασιλιάς πρέπει να κρατήσει ενωμένο το Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι που είναι τεράστιο και πολύ σημαντικό σε εκείνον. Μίλησα με μία πολύ καλή συνταγματική ιστορικό, την Dr. Anna Whitelock -ήταν υπέροχη συνεντευξιαζόμενη- και μου είπε ότι πιστεύει πως η μεγαλύτερη απειλή στη βασιλεία του Καρόλου θα ήταν η απάθεια κι ότι ο κόσμος απλά δε θα ενδιαφερόταν. Νομίζω ότι βρισκόμαστε ακόμη στην περίοδο στην οποία το έθνος ακόμη προσπαθεί να συνειδητοποιήσει την απώλεια της μονάρχη που βασίλεψε τα περισσότερα χρόνια. Υπάρχει καλή θέληση για τον βασιλιά Κάρολο και τη βασιλική σύζυγο Camilla. Τώρα είναι πραγματικά στα χέρια του Καρόλου να διασφαλίσει ότι μπορεί να συνεχιστεί η υποστήριξη και η σύνδεση με τον κόσμο», είπε η Nicholl.

Και, αν το καλοσκεφτείς, έχει απόλυτο δίκιο. Δεν έχει πια δίπλα του τη Diana για να εξασφαλίσει τη σχεδόν άκοπη αγάπη και θετική ψήφο του κοινού. Εκείνος ποτέ του δεν ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, γιατί ανέκαθεν είχε κάτι απόμακρο. Δεν του ήταν εύκολο να συνδεθεί με τον μέσο πολίτη. Η δε Camilla χρόνια τώρα βρίσκεται στη «μαύρη λίστα» λόγω της Diana, οπότε κι εκείνη δεν ξέρουμε κατά πόσο θα μπορεί να δώσει θετικό πρόσημο στην άποψη του κοινού για αυτήν τη βασιλεία.

Οι απαγορευμένες σκηνές - Τι ζητά ο Κάρολος να αφαιρεθεί από τα πλάνα της κηδείας της Ελισάβετ