Στη Βρετανία δεν ξεχνούν τη Βασίλισσα Ελισάβετ – Το τελευταίο αφιέρωμα προς τιμήν της

Στη Βρετανία δεν ξεχνούν τη Βασίλισσα Ελισάβετ – Το τελευταίο αφιέρωμα προς τιμήν της

Η Βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, στο σπίτι της στο Balmoral, και τώρα τιμάται με έναν ξεχωριστό τρόπο από τη Royal Mail, τη βρετανική πολυεθνική εταιρεία ταχυδρομικών υπηρεσιών και ταχυμεταφορών.

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2022 η Βασίλισσα Ελισάβετ άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 96 ετών, σκορπώντας τη θλίψη στην οικογένειά της, στο Παλάτι του Buckingham αλλά και σε όλο τον πλανήτη. Η υγεία της ήταν αρκετά επιβαρυμένη το τελευταίο διάστημα με την ίδια να εμφανίζεται δημόσια με μελανιές στα χέρια από τους ορούς, αλλά και να ακυρώνει μέχρι και διαδικτυακές συναντήσεις.

Τώρα, 2 μήνες μετά τον θάνατό της, έρχεται στο φως της δημοσιότητας ένα τελευταίο αφιέρωμα που ετοίμασε η Royal Mail για να τιμήσει τη μακροβιότερη μονάρχη του πλανήτη.

Όσο η βασιλική οικογένεια θρηνεί την απώλεια της Ελισάβετ η Kate Middleton δίνει τη δική της «μάχη»

Τα γραμματόσημα και η… Ελισάβετ

Η Royal Mail, η βρετανική πολυεθνική εταιρεία ταχυδρομικών υπηρεσιών και ταχυμεταφορών, κυκλοφορεί για τελευταία φορά μια χριστουγεννιάτικη συλλογή γραμματοσήμων με τη μορφή της Βασίλισσας Ελισάβετ. Τα 6 στο σύνολο γραμματόσημα σε στυλ Art Deco επικεντρώνονται σε σημαντικές στιγμές από τη θεία Γέννηση και το καθένα φέρει ένα σκίτσο της αείμνηστης μονάρχη.

Πάτα το play στο βίντεο για να δεις τα γραμματόσημα

Σχεδιασμένη από τον Arnold Machin, η μορφή της Βασίλισσας Ελισάβετ κοιτάζει προς τα αριστερά και φορά τη διαμαντένια τιάρα, που διακρίνεται και στα εορταστικά γραμματόσημα από το 1967, σύμφωνα με το Ταχυδρομικό Μουσείο. Κάθε χριστουγεννιάτικο γραμματόσημο φέρει, επίσης, ένα barcode στη δεξιά πλευρά, το οποίο οι πελάτες μπορούν να σαρώσουν μέσω της εφαρμογής Royal Mail για να παρακολουθήσουν ένα εορταστικό βίντεο του Shaun the Sheep (παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων), που δημιουργήθηκε από τα Aardman Studios.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η τελευταία φορά που η μορφή της Βασίλισσας Ελισάβετ θα βρίσκεται σε μια χριστουγεννιάτικη συλλογή γραμματοσήμων. Ωστόσο, υπάρχουν γραμματόσημα που θα εκδοθούν τους επόμενους μήνες, τα οποία η ίδια ενέκρινε και θα συνεχίσουν να απεικονίζουν τη μορφή της.

Το γράμμα της Βασίλισσας Ελισάβετ στον πρίγκιπα William

Το νέο για τη χριστουγεννιάτικη συλλογή γραμματοσήμων με τη βασίλισσα Ελισάβετ έρχεται μετά την αποκάλυψη ενός πολύ συγκινητικού γράμματος που έγραψε η βασίλισσα στον εγγονό της, πρίγκιπα William, πριν 25 χρόνια και το οποίο είδαμε στο Διαδίκτυο αυτήν την εβδομάδα.

Στη χειρόγραφη επιστολή, η αείμνηστη μονάρχης έχει γράψει: «William, ελπίζω να απολαμβάνεις να ανοίγεις αυτήν την επιστολή κάθε μέρα, από τη γιαγιά», και αναφέρει συγχρόνως ένα advent calendar. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι royal fans αντέδρασαν πολύ γρήγορα στο Twitter σχολιάζοντας για το γράμμα: «Α, δεν το έχω ξαναδεί αυτό!! Είχαν μια τόσο υπέροχη σχέση», είπε ένας χρήστης. Ένας άλλος σχολίασε: «Aawww πόσο υπέροχο. Όμορφη, πολύτιμη ανάμνηση-θησαυρός». Και ένας τρίτος παρατήρησε: «Α, αυτό είναι το πιο γλυκό πράγμα».