Το μεγάλο event που ετοιμάζεται προς τιμήν της Βασίλισσας Ελισάβετ και η εμπλοκή της Kate Middleton

Μαρία Ροδίτη
Το μεγάλο event που ετοιμάζεται προς τιμήν της Βασίλισσας Ελισάβετ και η εμπλοκή της Kate Middleton

AP Photo/Alberto Pezzali

Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Η βασιλική οικογένεια δεν ξεχνά τη μακροβιότερη μονάρχη, που έφυγε από τη ζωή στις 8 Σεπτεμβρίου 2022.

Είναι γνωστή η καλή σχέση που είχε αναπτύξει η Βασίλισσα Ελισάβετ με την Kate Middleton. Η μακροβιότερη μονάρχης, αν και στην αρχή είχε τους δισταγμούς της για τη σύζυγο του πρίγκιπα William, τελικά τη συμπάθησε και, μάλιστα, είχε και πολύ στενή σχέση μαζί της μέχρι το τέλος.

Με αφορμή, λοιπόν, τον θάνατό της και για να την τιμήσει, η Kate Middleton ετοιμάζει μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία.

Στη Βρετανία δεν ξεχνούν τη Βασίλισσα Ελισάβετ – Το τελευταίο αφιέρωμα προς τιμήν της

Η Πριγκίπισσα της Ουαλίας ετοιμάζει κονσέρτο προς τιμήν της Βασίλισσας Ελισάβετ

Η νέα Πριγκίπισσα της Ουαλίας βρίσκεται σε πυρετώδεις προετοιμασίες για την εκδήλωση προς τιμήν της αείμνηστης μονάρχη. Η σύζυγος του Πρίγκιπα William είναι αυτή που διοργανώνει χριστουγεννιάτικη συναυλία με κάλαντα στο Αββαείο του Westminster, όμοια με εκείνη που πραγματοποιήθηκε πέρσι.

https://www.instagram.com/p/Ci8K4rrs2Y0

Αν θυμάσαι, η Kate Middleton το 2021 και λίγο πριν τα Χριστούγεννα έπαιξε πιάνο συνοδεύοντας τον τραγουδιστή Tom Walker στο τραγούδι του «For Those Who Can’t Be Here», ξεδιπλώνοντας και αποκαλύπτοντας έτσι το ταλέντο της στη μουσική.

Φέτος, λοιπόν, η Middleton ετοιμάζει μια δεύτερη συναυλία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου, και θα αποτελεί φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ, αλλά και στις «ανιδιοτελείς προσπάθειες» τω ανθρώπων και των κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου.

https://www.instagram.com/p/CX4ManfFG7Q

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα συμμετάσχουν μαζί με την πριγκίπισσα στην εορταστική εκδήλωση, η οποία θα παρουσιαστεί την παραμονή Πρωτοχρονιάς από το ITV. Το event θα «παντρέψει» το μοντέρνο με το παραδοσιακό, με τα κάλαντα που θα τραγουδήσει η παγκοσμίου φήμης χορωδία του Αββαείου του Westminster μαζί με μουσικές παραστάσεις και αναγνώσεις από εκλεκτούς καλεσμένους.

Η ανακοίνωση του Παλατιού για το event

Ανακοινώνοντας τη χριστουγεννιάτικη αυτή εκδήλωση προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ, το Παλάτι του Kensington επεσήμανε ότι θα αναγνωρίσει τις «ανιδιοτελείς προσπάθειες» των ανθρώπων και των κοινοτήτων σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και θα τονίσει «την αξιοσημείωτη επίδραση που μπορεί να έχει για όλους μας η συσπείρωση για την υποστήριξη άλλων».

Και πρόσθεσε: «Η φετινή εκδήλωση θα αποτίει φόρο τιμής στην Αυτού Μεγαλειότητα Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ και τις αξίες που επέδειξε σε όλη της τη ζωή, συμπεριλαμβανομένης της ενσυναίσθησης, της συμπόνιας και της υποστήριξης για τους άλλους. Αυτές οι αρχές συγκεντρώνονται στους εμπνευσμένους καλεσμένους που έχουν προσκληθεί στο Αββαείο από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο ως αναγνώριση των ακούραστων προσπαθειών τους να βοηθήσουν και να φροντίσουν τους γύρω τους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους προσκεκλημένους θα βρίσκονται υπάλληλοι φιλανθρωπικών οργανώσεων και εθελοντές της κοινότητας βάσης, υπάλληλοι πρώτης γραμμής και μέλη των ενόπλων δυνάμεων, που έχουν οριστεί από τους Λόρδους-Υπολοχαγούς σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον, θα υπάρχουν άνθρωποι που θα εκπροσωπούν φιλανθρωπικές οργανώσεις που σχετίζονται με τη βασιλική οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τους υποστηρικτές της αείμνηστης βασίλισσας.

Τέλος, στην εκκλησία θα βρίσκονται άνθρωποι που θα δουλεύουν για μερικά από τα ζητήματα που αφορούν και ενδιαφέρουν την Kate Middleton, όπως η πρώιμη παιδική ηλικία και η ψυχική υγεία, μαζί με άτομα που μπορεί να είναι πιο απομονωμένα ή ευάλωτα και υπάρχει πιθανότητα να έρθουν αντιμέτωπα με έναν χειμώνα ιδιαίτερα δύσκολο.