Η μάχη της βασίλισσας Ελισάβετ με τον καρκίνο και η μεγάλη θλίψη

Πατούλια Κατερίνα
Η μάχη της βασίλισσας Ελισάβετ με τον καρκίνο και η μεγάλη θλίψη

Η νέα βιογραφία της βασίλισσας δια χειρός Gyles Brandreth, έφερε στην επιφάνεια τη μάχη της βασίλισσας για την οποία κανείς δεν είχε ιδέα.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής της, η βασίλισσα Ελισάβετ δεν τα πέρασε ανέμελα όπως πολλοί φαντάζονταν.

Η μάχη με τον καρκίνο

Η βασίλισσα που πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2022, λίγους μόνο μήνες μετά τον εορτασμό των 70 χρόνων της στον βρετανικό θρόνο, φαίνεται πως έδωσε μια κρυφή μάχη με τον καρκίνο, σύμφωνα με τη νέα βιογραφία «Elisabeth, an intimate portrait».

H βασίλισσα Ελισάβετ είχε καρκίνο του μυελού των οστών και υπέφερε από πόνους στα κόκαλα ενώ τους μήνες που προηγήθησαν του θανάτου της, η υγεία της βασίλισσας είχε επιδεινωθεί πολύ.

Στο πιστοποιητικό του θανάτου της, η 96χρονη φέρεται να πέθανε από γηρατεία, αλλά ο συγγραφέας του βιβλίου επιμένει πως η Ελισάβετ είχε μια μορφή μυελώματος και είχε διαρκή κούραση, προβλήματα στην κίνησή της και απώλεια βάρους.

Στη Βρετανία δεν ξεχνούν τη Βασίλισσα Ελισάβετ – Το τελευταίο αφιέρωμα προς τιμήν της

Το πολλαπλό κυρίως μυέλωμα είναι ασθένεια που πλήττει τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους και δεν υπάρχει θεραπεία, παρά μόνο φάρμακα που μετριάζουν τον πόνο στα οστά μεγαλώνοντας το προσδόκιμο ζωής από μήνες σε μερικά χρόνια.

H απώλεια του Φίλιππου και η θλίψη

Στην ίδια βιογραφία υπάρχουν λεπτομέρειες και για την ιδιόρρυθμη σχέση της βασίλισσας με τον επί 73 χρόνια σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο με τον οποίο μετά την παραίτησή του από τα βασιλικά καθήκοντα περνούσαν ακόμα και εβδομάδες χωρίς να ειδωθούν από κοντά.

Η βασίλισσα και ο Φίλιππος ήρθαν ξανά κοντά το 2020, όταν εξαιτίας την πανδημίας πέρασαν πολλές στιγμές μαζί στη Σκοτία αλλά και το κάστρο του Windsor.

Μετά την απώλεια του Φίλιππου, η βασίλισσα βίωσε μια αναπάντεχα μεγάλη προσωπική θλίψη, αλλά θεώρησε χριστιανικό καθήκον της να συνεχίσει όσο καλύτερα μπορούσε και μόνο τον τελευταίο μήνα της ζωής της με μειωμένη πια ενέργεια, έπρεπε να μείνει στο κρεβάτι.