Τίτλο που είχε η βασίλισσα Ελισάβετ παίρνει πλέον η μικρή Charlotte μετά από απόφαση του Κάρολου

Τίτλο που είχε η βασίλισσα Ελισάβετ παίρνει πλέον η μικρή Charlotte μετά από απόφαση του Κάρολου

(AP Photo/Matt Dunham)

Η τιμητική ξαφνική απόφαση του παππού της Κάρολου για να τιμήσει την μνήμη της μητέρας του, αλλά και την ίδια την Charlotte. 

Ο Κάρολος ως βασιλιάς συνεχίζει να τακτοποιεί τις τελευταίες ημέρες ζητήματα που αφορούν τους άμεσους συγγενείς του στην βασιλική οικογένεια. Με μία ξαφνική του απόφαση έδωσε νέο τίτλο στην εγγονή του και κόρη του William και της Kate, την μικρή Charlotte, προκαλώντας μία μικρή αναταραχή, γιατί αυτός ο τίτλος απλούστατα προοριζόταν για άλλο μέλος.

https://www.instagram.com/p/Cgq4TEyFBbg

Η νέα δούκισσα του Εδιμβούργου

Το δεύτερο παιδί του πρίγκιπα William και της πριγκίπισας Kate, η 7χρονη Charlotte, είχε σχολιαστεί όταν ήταν μικρότερη για την μεγάλη της ομοιότητα με την προγιαγιά Ελισάβετ, όταν ήταν στην δική της ηλικία. Αυτή η ταύτιση, μάλλον δεν στέκεται μόνο στην εμφάνιση, για τον παππού βασιλιά Κάρολο.

Η Charlotte είναι η πιο ακομπλεξάριστη πριγκίπισσα και οι γκριμάτσες της έγιναν viral

Ως τρίτη στην σειρά διαδοχής πλέον στον βρετανικό θρόνο, μετά τον πατέρα της William και τον μεγαλύτερο αδελφό της George, πρέπει να έχει και τα αντίστοιχα τιμητικά προνόμια. Για αυτό το λόγο αποφασίστηκε να λάβει τον τίτλο της δούκισσας του Εδιμβούργου, τίτλο που είχε όμως και η ίδια η Ελισάβετ όταν ήταν στην ηλικία της.

Εδώ όμως έχουμε ένα μικρό παρασκήνιο. Με δεδομένο ότι ο Harry δεν έχει βασιλικό τίτλο και ο αδελφός του Κάρολου, Andrew βρίσκεται στο περιθώριο, τα πρόσωπα για τους μεγάλους τίτλους ήταν λιγοστά. Όμως αυτόν τον τίτλο ως δούκα του Εδιμβούργου, περίμενε να αναλάβει ο μικρότερος αδελφός του Κάρολου, ο πρίγκιπας Εδουάρδος.

https://www.instagram.com/p/CleUoWcvSnT

Ο οποίος εκτός από αγαπημένο παιδί της μητέρας του, είχε αναλάβει μαζί με την σύζυγό του Σοφία, αρκετά από τα βασιλικά καθήκοντα της οικογένειας, όταν η υγεία της Ελισάβετ δεν της το επέτρεπε. Ο ίδιος περίμενε ότι ο Κάρολος θα του έδινε τον τίτλο, αλλά τελικά αυτός κατοχυρώθηκε στην κόρη του ανηψιού του William.